den 22 jul, 2018
Ibland är det så himla enkelt….

Hej fina du,

Svalare temperaturer på Hermansdal idag med knappt 20 grader och mulet. Torkan består och oron för skogsbränder gnager så klart där i bakhuvudet, särskilt när man tittar på nästa veckas väderprognos som visar på strålande sol och upp emot 32 grader. Alla filmer på FB med polska och norska brandbilar som kommer hit för att hjälpa till och få kontroll på de skogsbränder som härjar värmer i hjärtat och skänker tröst. Det känns skönt att få hjälp och det känns fantastiskt hur katastrofer lockar fram det bästa ur mänskligheten som i media många gånger bara får synas med sin fula sida. Nu hoppas vi att vi lär oss något och att vi ser till ha en beredskap nästa gång något händer.

Om vi gör samma sak som vi alltid har gjort kommer vi att få samma resultat som vi alltid har fått. Om vi sakta men säkert börjar göra små förändringar kommer vi också att ganska snart få andra resultat. Så enkelt kan det faktiskt vara om man vill förändra något. Kanske tänker du att det är lätt att säga men att göra förändringar kan vara jättesvårt ,och ja visst kan det vara jättesvårt. Det är i bland svårt att se skogen för alla träden. Speciellt om det är en akut situation någonstans i kroppen eller något som aldrig vill gå över. Men om du förstår vad den säger och har verktyg som hjälper dig. Kommer det att vara lättare att göra förändringar. Blir du medveten om  hur du lever ditt liv så kommer du också att kunna göra små förändringar sakta men säkert och vips så har du genomfört det som du tidigare trodde var omöjligt.

Att föra dagbok är något som alla som vill ha förändring skulle göra. Det kan låta som en banal sak och för enkel för att fungera, men många gånger bor den största kraften i det enkla. När du börjar föra dagbok över vad som händer i ditt liv, hur du sover, vad och när du äter, hur du tränar, vilka du umgås med, vilka aktiviteter du gjort under dagen och hur du mår känslomässigt och fysiskt varje dag. Kommer du efter ett tag att börja se ett mönster. Det kommer att bli svart på vitt och det blir enklare att göra upp en plan och hålla i det som gjorde att du mådde bättre.

Vi behöver bli medvetna om vad det är som får symtomen att komma och när vi förstår att vi kan påverka så kommer det att bli lättare att hålla i förändringarna.

Du kommer förmodligen att upptäcka att du alltid vill ha godis och skräpmat när du känner dig trött eller låg, kanske blir du alltid energilös efter att ha umgåtts med vissa människor medan andra fyller dig med energi. Ju  mer vi lyssnar och ju ärligare vi är mot oss själva desto snabbare och lättare kommer det att gå och göra förändringarna.

Träning och mat är två av de vanligaste ämnen som det går “moden” i och alla människor ses som stöpta i samma form och mår bra av att äta samma mat och träna. Men så enkelt är det inte, alla människor behöver fylla sina kroppar med näringsrik mat men det är högst individuellt vad varje kropp mår bra av även om det finns många likheter också.

Genom att skaffa sig kunskap om sin kropp och sina obalanser kan man anpassa maten utifrån det och därmed få en kost baserad på ens egna behov just nu. För det är så att en del mår bra av att äta kött och andra inte, en del mår bra av LCHF och andra inte. Det finns inget så enkelt som att säga att detta är sättet alla ska äta på för att må bra, en sådan utopi finns helt enkelt inte. Den kinesiska medicinen tilldelar varje födoämne olika egenskaper och dessa egenskaper hjälper oss att välja mat som passar just våra unika behov.

Har du fått soppatorsk i livet och blir svag när du tränar eller går så kommer du inte att må bättre av att göra det. Att känna sig matt svag eller sjuk efter träning talar tydligt om att du är på fel spår och har gjort för mycket, förmodligen för länge också. Aktivitet skapar yang och energi i kroppen så länge som vi har bensin. Är bensinen slut och vi får ta av våra reserver hela tiden så kommer vi tillslut inte ha något att “ta av” det skapar en mängd symtom i kroppen och förstår vi inte dem kommer vi tillslut bli sjuka. Så enkelt är det.

Jag slås varje gång jag har patienter och telefonkonsultationer av hur onödigt fel det ofta blir bara tack vare hur galet människor äter. Jag är förvånad över hur många kroppar det är som orkar jobba på där ute utan näring i systemet. Att fungera som en tolk åt människors kropp och själ och att lära dem att äta, saltmoxa och ta hand om sig själva kommer att skapa en ny hälsorevolution i den kinesiska medicinens tecken. Det är den vi jobbar intensivt för vi har gjort resan själva, från att inte förstå till att må bra och nu vill vi dela med oss så att fler får chansen att må bättre

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This