den 17 feb, 2018
Soap Nuts – naturens eget tvättmedel

Hej fina bloggläsare 🙂

Idag vill vi tipsa om ett mycket bra alternativ till tvätt- och sköljmedel som vi använder, nämligen tvättnötter eller soap nuts som de också kallas. Nötterna som egentligen är en frukt kommer från de viltväxande Sapindus-träden. Dessa träd hjälper till att göra jorden bördig och förhindra erosion samtidigt som de inte utsätts för någon besprutning och är 100% nedbrytbara. I Asien och Nepal har tvättnötter/soap nuts en lång historia som rengöringsmedel/tvättmedel, där försäljningen av frukterna bidrar till att försörja små familjejordbruk.

5 anledningar till att använda tvättnötter

  • Miljövänligt och giftfritt
  • Hjälper småskaliga jordbrukare
  • Spara pengar, då tvättnötter är billiga i inköp och räcker länge
  • 100% nedbrytbara
  • Perfekt för små barn, känslig hud och vid eksem

Det är ett miljövänligt, helt naturligt tvättmedel utan tillsatta kemikalier som är skonsamt mot din hud, dina kläder och vår planet. Tvättnötterna innehåller naturliga saponiner som tvättar rent och lämnar kläderna rena, mjuka och fräscha. Då tvätten blir mjuk och härlig med bara nötterna behövs inget sköljmedel, men skulle vi ändå önska använda sköljmedel brukar vi hälla en skvätt med ättika i sköljmedelsfacket. Tvättnötterna passar utmärkt för både allergiker, bebisar och människor med eksem/känslig hy.

Foto: www.ecoland.se

När man köper tvättnötter får man med en liten bomullspåse att lägga nötterna i och som sedan placeras med kläderna i tvättmaskinen. Det står ofta att man ska lägga 4-6 skalhalvor i den lilla påsen och att skalhalvorna sedan kan återanvändas upp till tre gånger. Vi tycker dock att vi får bäst resultat om vi fyller påsen med nötter och byter till varje tvätt. Hur man vill göra är säkert en smaksak men detta är det som visat sig fungera bäst för oss 🙂

Här kan du köpa tvättnötter: https://www.ecoland.se/produkt/tvattnotter-1kg/

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

 VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This