den 18 feb, 2018
Har du en “JORD-personlighet”?

Hej fina du 🙂

I den kinesiska medicinen pratar man om de fem elementen; trÀ, eld, jord, metall och vatten. De fem elementen finns nÀrvarande i oss alla men i olika stor mÀngd. En del personer har en ganska jÀmn blandning av elementen, men för de flesta av oss har vi ett eller tvÄ element som dominerar. Att veta vilket eller vilka element det Àr, hjÀlper oss att förstÄ vÄra styrkor och svagheter. Genom kunskapen och förstÄelsen för vilket/vilka element som genomsyrar din personlighet fÄr du ocksÄ verktyg att kunna balansera kropp och sjÀl för en bÀttre hÀlsa och ett mer balanserat liv.

Jord-elementet ger oss förmÄgan att nÀra och supporta bÄde oss sjÀlva och andra, samt att smÀlta stora mÀngder information och ta till oss det som Àr viktigt. Om jord-elementet Àr vÀlnÀrt och med ett fritt flöde av qi ökar det vÄr förmÄga att söka efter harmoni, samt att det hjÀlper oss att tÀnka, studera, koncentrera och memorera. Jord-elementet stÄr för vÄrt intellekt, samt att tankar och Äsikter kan formas lÀtt. Det ser till att vi kan hÄlla oss jordade och tack vare det kunna kÀnna att vi stÄr stadigt, Àven om det stormar runt oss och livet Àr ett kaos.

Jord-personligheter Àr vÀldigt omtÀnksamma, sympatiska och har svÄrt att sÀga nej framförallt till mÀnniskor och djur som Àr i nöd. Det Àr viktigt för dem att fÄ vara delaktiga och kÀnna sig behövda, ibland blir behovet av att kÀnna sig behövd sÄ stort att det nÀstan blir som ett beroende. De har en varm och glad utstrÄlning, samt tÄlamod och vilja att lyssna pÄ andras problem. Jord-personligheter Àr kÀrleksfulla förÀldrar och underbara vÀnner, som ofta Àr volontÀrer eller medlemmar i organisationer som hjÀlper utsatta djur eller personer i nöd. Jord-personligheter har en förmÄga att alltid sÀtta andras behov före sina egna. De vill helst inte vara ledare, men deras vilja att skapa lugn och harmoni gör dem till duktiga fredsmÀklare. Deras förlÄtande och toleranta personlighet gör att de lÀtt drar till sig alla slags mÀnniskor, de Àr aldrig fördömande utan accepterar alla för den de Àr.

För att jord-personligheter ska kĂ€nna glĂ€dje och vara lycklig, Ă€r det viktigt för dem att kĂ€nna ett slags slĂ€ktskap med andra mĂ€nniskor. De har lĂ€tt att kliva ur sig sjĂ€lva för att sĂ€tta sig in i andra mĂ€nniskor kĂ€nslor och bekymmer, men de har lika lĂ€tt att sedan kliva tillbaka in i sig sjĂ€lva. De Ă€r jordade, trygga, lojala och lugna. Jord-personligheter ogillar verkligen att inte kunna kĂ€nna sig som ”hemma” eller att inte befinna sig i en för dem familjĂ€r och hemtrevlig miljö.

BALANSERA JORD-ELEMENTET

Att vilja ta hand om andra Àr en vÀldigt fin egenskap, men det Àr av största vikt att inte glömma bort att ta hand om sig sjÀlva. Det Àr ett mÄste för jord-personer att fÄ tid för att ta hand om sig sjÀlva för att de inte ska fÄ problem och bli sjuka. Tiden mellan kl. 07.00-11.00 Àr den bÀsta tiden för jord-elementet. Har du möjlighet, ta en timme nÄgon gÄng under denna tiden för att bara vara med dig sjÀlv.

SÄdant som Àr mindre bra och skapar obalanser:

 • Att alltid sĂ€tta andras behov före sina egna
 • För lite tid för att ta hand om sig sjĂ€lv
 • ÖverĂ€tande av mat
 • För mycket mjölkprodukter och vetemjöl
 • Oro och för mycket grubbel/Ă€ltande

SÄdant som Àr bra och balanserande:

 • Ät lagom med mat
 • Hel sĂ€d, tillagade grönsaker & rotfrukter, bönor och linser
 • VĂ€rmande kryddor som ingefĂ€ra, kardemumma, kanel, vitlök, persilja, peppar, curry, saffran
 • Att lĂ€ra sig sĂ€ga nej
 • AvsĂ€tt tid för att ta hand om dig sjĂ€l

Du kan lĂ€sa mer om Jord-elementet och de andra fyra elementen och deras personligheter i vĂ„r bok Nyckeln till HĂ€lsa och hĂ€r pĂ„ bloggen. Tycker du att det vi skriver Ă€r intressant dela gĂ€rna vĂ„ra inlĂ€gg 🙂

HÀr kan du inspireras av vÄra tidigare blogginlÀgg om hÀlsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar frÄn Hermansdal

Tina 

 VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hÄlla sig frisk och vital. 

Vi hjÀlper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig Àven den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet pÄ ett hÀlsosamt sÀtt och balansera kroppen sÄ lÄngt det Àr möjligt i sjÀlvhjÀlpsformat.

Den finns att bestÀlla i vÄr webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan Àr nu slutsÄld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar frÄn andra upplagan, leveranstid berÀknas till i mitten av mars.

BestÀll som vanligt sÄ skickar vi din bok sÄ fort den kommer rykande fÀrsk frÄn tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att fÄ boken signerad, ange i sÄ fall detta vid din bestÀllning. 

Sagt om Nyckeln till HĂ€lsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den Ă€r jĂ€tteinspirerande och lĂ€ttbegriplig, Ă€ven svĂ€rmor fann intresse. InnehĂ„ll och upplĂ€gg = toppen, Design = kĂ€rleksfull “

” MĂ„ste bara sĂ€ga vilken fantastisk bok! BĂ„de innehĂ„ll och utseende. Jag hoppas pĂ„ en del tvĂ„ “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen gĂ„r in pĂ„ allt för att fĂ„ ett liv i balans den blir min nya bibel “

 HÀr kan du inspireras av vÄra tidigare blogginlÀgg om hÀlsa och den kinesiska medicinen

HÀr kan du lyssna pÄ vÄra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gÀrna pÄ Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 VÀlkomna in pÄ hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gĂ€rna pĂ„ Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gÀrna pÄ Facebook och Instagram

Hermansdal pÄ Facebook, Hermansdals GÄrd pÄ Facebook och Hermansdal pÄ Instagram

2 Kommentarer

 1. Vilket intressant inlÀgg! Tror nog att Ätminstone en del av min personlighet utgörs av jord, jag verkar passa rÀttsÄ bra till beskrivningen!

  Svara
  • Roligt att höra 🙂 Har du lĂ€st vĂ„r bok Nyckeln till HĂ€lsa? Om inte gör det om du tycker det hĂ€r Ă€r spĂ€nnande <3
   Önskar dig en fin dag.
   Tina & Annelie
   Hermansdal

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Liknande inlÀgg

Nyckeln till HĂ€lsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag Àr författare och hÀlsoinspiratör som brinner för friskvÄrd, djur och natur. Jag har gjort en egen hÀlsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge mÀnniskor förstÄelse och verktyg sÄ att de kan hjÀlpa bÄde sig sjÀlva och sina djur till ett bÀttre mÄende pÄ alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen Àr till för dig som vill skapa de bÀsta förutsÀttningarna för att mÄ bra och nÄ ett fysiskt och kÀnslomÀssigt vÀlbefinnande genom visdom frÄn den kinesiska medicinen.

Prenumerera pÄ Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera pÄ Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera pÄ vÄrt spÀnnande nyhetsbrev! Minst en gÄng i mÄnaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips pÄ hur du tar han om dig sjÀlv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att mÄ bÀttre i kropp och sjÀl.

Genom att fylla i detta formulÀr registrerar du dig för att ta emot vÄra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen nÀr som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This