Har du en ”JORD-personlighet”?
den 18 feb, 2018

Hej fina du 🙂

I den kinesiska medicinen pratar man om de fem elementen; trä, eld, jord, metall och vatten. De fem elementen finns närvarande i oss alla men i olika stor mängd. En del personer har en ganska jämn blandning av elementen, men för de flesta av oss har vi ett eller två element som dominerar. Att veta vilket eller vilka element det är, hjälper oss att förstå våra styrkor och svagheter. Genom kunskapen och förståelsen för vilket/vilka element som genomsyrar din personlighet får du också verktyg att kunna balansera kropp och själ för en bättre hälsa och ett mer balanserat liv.

Jord-elementet ger oss förmågan att nära och supporta både oss själva och andra, samt att smälta stora mängder information och ta till oss det som är viktigt. Om jord-elementet är välnärt och med ett fritt flöde av qi ökar det vår förmåga att söka efter harmoni, samt att det hjälper oss att tänka, studera, koncentrera och memorera. Jord-elementet står för vårt intellekt, samt att tankar och åsikter kan formas lätt. Det ser till att vi kan hålla oss jordade och tack vare det kunna känna att vi står stadigt, även om det stormar runt oss och livet är ett kaos.

Jord-personligheter är väldigt omtänksamma, sympatiska och har svårt att säga nej framförallt till människor och djur som är i nöd. Det är viktigt för dem att få vara delaktiga och känna sig behövda, ibland blir behovet av att känna sig behövd så stort att det nästan blir som ett beroende. De har en varm och glad utstrålning, samt tålamod och vilja att lyssna på andras problem. Jord-personligheter är kärleksfulla föräldrar och underbara vänner, som ofta är volontärer eller medlemmar i organisationer som hjälper utsatta djur eller personer i nöd. Jord-personligheter har en förmåga att alltid sätta andras behov före sina egna. De vill helst inte vara ledare, men deras vilja att skapa lugn och harmoni gör dem till duktiga fredsmäklare. Deras förlåtande och toleranta personlighet gör att de lätt drar till sig alla slags människor, de är aldrig fördömande utan accepterar alla för den de är.

För att jord-personligheter ska känna glädje och vara lycklig, är det viktigt för dem att känna ett slags släktskap med andra människor. De har lätt att kliva ur sig själva för att sätta sig in i andra människor känslor och bekymmer, men de har lika lätt att sedan kliva tillbaka in i sig själva. De är jordade, trygga, lojala och lugna. Jord-personligheter ogillar verkligen att inte kunna känna sig som ”hemma” eller att inte befinna sig i en för dem familjär och hemtrevlig miljö.

BALANSERA JORD-ELEMENTET

Att vilja ta hand om andra är en väldigt fin egenskap, men det är av största vikt att inte glömma bort att ta hand om sig själva. Det är ett måste för jord-personer att få tid för att ta hand om sig själva för att de inte ska få problem och bli sjuka. Tiden mellan kl. 07.00-11.00 är den bästa tiden för jord-elementet. Har du möjlighet, ta en timme någon gång under denna tiden för att bara vara med dig själv.

Sådant som är mindre bra och skapar obalanser:

 • Att alltid sätta andras behov före sina egna
 • För lite tid för att ta hand om sig själv
 • Överätande av mat
 • För mycket mjölkprodukter och vetemjöl
 • Oro och för mycket grubbel/ältande

Sådant som är bra och balanserande:

 • Ät lagom med mat
 • Hel säd, tillagade grönsaker & rotfrukter, bönor och linser
 • Värmande kryddor som ingefära, kardemumma, kanel, vitlök, persilja, peppar, curry, saffran
 • Att lära sig säga nej
 • Avsätt tid för att ta hand om dig själ

Du kan läsa mer om Jord-elementet och de andra fyra elementen och deras personligheter i vår bok Nyckeln till Hälsa och här på bloggen. Tycker du att det vi skriver är intressant dela gärna våra inlägg 🙂

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

 VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet 🙂

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Vilket intressant inlägg! Tror nog att åtminstone en del av min personlighet utgörs av jord, jag verkar passa rättså bra till beskrivningen!

  Svara
  • Roligt att höra 🙂 Har du läst vår bok Nyckeln till Hälsa? Om inte gör det om du tycker det här är spännande <3
   Önskar dig en fin dag.
   Tina & Annelie
   Hermansdal

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

E-vitamin en hjälte

E-vitamin en hjälte

Hej fina du, Hösten och älgjakten är här. Det får bli en paus med skogspromenaderna tills den är över. Vi har haft ett...

läs mer
Hälsa kommer inifrån

Hälsa kommer inifrån

Hej fina du, Ullpläden över benen känns nödvändig nu. Även långkalsonger och toppluva behövs för att jag inte ska bli...

läs mer

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This