den 13 feb, 2022
Hur vi mår påverkar vår personlighet

Hej fina du,

Upp och ner väder definierar veckan som gått. Kanske mest ner. Snöslask, is regn och snö om vart annat. I måndags förärades vi med en fantastisk sol som lös upp tillvaron och jag kände direkt hur energin steg. Den har dykt upp korta stunder resten av veckan också och jag är tacksam för det lilla 😉 Allt blir så mycket lättare när den fantastiska solen dyker upp.

Egentligen så är den där och lyser hela tiden det är molnen som försvinner när vi ser den. Något att tänka på, för så är det i våra liv också. Det finns alltid en sol någonstans men vi ser den inte alltid för vi har fullt upp med moln och regn. Det bästa är att utan lite regn och moln får vi inte heller några regnbågar.

Sken solen varje dag skulle vi ta den för givet och inte längre bli lika tacksamma när den dök upp. Vi behöver både sol, moln och regn för att må bra och det gör naturen också. Det blir problem när det blir för mycket eller för länge av något. Vare sig det är sol eller regn.

Alla Hjärtans dag

I morgon är det alla hjärtans dag och ett par dagar senare en full måne i lejonet. Lejonets stjärntecken associeras med solen. Det är en kraftfull vecka vi har framför oss. Passa på att kasta hjärtan omkring dig och några på dig själv. Med en full måne i Lejonet så är det ett perfekt tillfälle att manifestera förändring och förbättring. Arbete, karriär eller ett projekt som du funderar på är områden som passar den här fullmånen super. Den tillsammans med den insmygande vårenergin gör att saker verkligen kan lyfta. Så passa på nu och sätt hjulen i rullning.

Själv så “eldar” jag av huset och gården med congac och salt inför fullmånen. Prenumererar du på Hermansdals nyhetsbrev så kommer beskrivningen på hur jag gör i det i morgon.

Våren och träelementets energi

Vårens och trä-elementets energi är en expanderande rörelse med stor kraft. Personer som är födda på våren har ofta en stark relation till trä-elementet som kan visa sig som både egenskaper, styrkor och svagheter.

Man säger att vind hör till träelementet och är man en person som avskyr/ogillar blåst kan man tänka sig att det finns en obalans i trä-elementet. Har man en obalans i trä-elementet kan kraftig vind till och med göra att man blir riktigt arg/förbannad på egentligen ingenting förutom vinden. Är man en trä-personlighet utan någon större obalans i sitt trä-element, kan det vara så att du älskar när kraften i vinden tar tag i både dig och naturen. Du älskar den stora kraft som bor i vinden och kan nästan känna hur den fortplantar sig i hela dig.

Vår personlighet påverkas av hur vi mår

I den kinesiska medicinen förklarar man olika personligheter utifrån de fem elementen. Helst vill vi ha lite av alla element det gör oss välbalanserade. Har vi obalanser inombords så är det vanligt att något element tar över helt och då känner vi av elementets svagheter istället för dess styrkor.

Varje element i den kinesiska medicinen har sin personlighetstyp och sin energi. Vi kan vara en blandning av flera olika element eller väldigt mycket av bara ett enda. Det är viktigt att förstå för att sedan kunna balansera kropp, själ och sinne. Balansen är A och O, vilket de flesta av oss vet men det är inte alltid så lätt att uppnå.

Våren som hör till Trä-elementet står för vårt kreativa driv och vår förmåga att uttrycka oss själva samt vår motivation och vilja till att ”bli” något. Trä-elementet ger oss viljan att växa och är själva grunden till det mesta av vårt driv och våra önskningar. En trä-person har lätt för att anpassa sig till omgivningen och är lite som en vind som sveper fram, lätt och flexibel. För trä-personer är det extremt viktigt att det finns ett fritt flöde av energi så att sinnet kan vara avslappnat och känna sig tillfreds. För när leverns energi kan röra sig fritt är det lätt att anpassa sig och vara flexibel i en situation som snabbt förändras.

När och varför blir det obalanser?

Om en trä-person sitter fast på något sätt, skapas en stor frustration som i sin tur skapar inre spänning och irritation/ilska och till och med ångest. Dessa känslor är ett tydligt tecken på att qi håller på att stagnera och en stagnerad energi är en stor grogrund för sjukdom och ohälsa. Rörelse är något som hjälper en träpersonlighet. Det hjälper qi att cirkulera och man mår bättre både känslomässigt och fysiskt. Även en brist på Qi skapar obalanser så återigen är bra mat och balans mellan aktivitet och vila viktigt för att vi inte ska dränera oss själva.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This