den 27 maj, 2018
Rosen en fantastisk läkeväxt och hudvårdare

Hej fina du 🙂

Vi ÄLSKAR verkligen rosor i alla former och för varje år som går så planterar vi fler och fler rosor.

När vi flyttade till Hermansdal fanns det inte en enda rosbuske, faktum är att det faktiskt inte fanns en enda blomma. Men för varje år som går ökar både antalet rosor och andra blommor.

Rosen doftar inte bara ljuvligt och är vacker att se på, den är också fantastisk att använda i flera sammanhang, såsom i hudvård och som en läkande ört. Vi älskar rosens egenskaper och använder den i flera av våra ekologiska hudvårdsprodukter.

ROSEN SOM HUDVÅRDARE

Rosen har en lång tradition som symbol för kärlek, hälsa och skönhet. Man har odlat rosor i över 4000 år och den har alltid varit mycket uppskattad på grund av sina underbara egenskaper i naturlig hudvård och förmågan att hålla huden ung och vacker.

Rosen anses ha antibakteriella egenskaper, den är antiseptisk, lugnande och läkande. Den är en mycket näringsrik blomma full med antioxidanter, vitaminer och mineraler. Med sina fantastiska hudvårdande egenskaper passar den de flesta hudtyper, allt från torr och mogen hud till hud som är fet och aknebenägen.

Rosvatten och rosolja har en sammandragande och lugnande effekt, samtidigt som den tillför huden massor med näring. Den ger liv åt trött hud, verkar balanserande på hudens pH-värde och är porsammandragande.

Vill du veta mer om våra omtyckta hudvårdsprodukter som är både handgjorda och ekologiska?

Vi använder alltid roshydrolat och inget vatten i våra ansiktskrämer  

Du hittar du dem här HERMANSDALS EKO

ROSEN SOM LÄKEVÄXT I KINESISK MEDICIN

Enligt den Kinesiska Medicinen hör rosen främst till jord- och träelementet och dess organ mjälte och lever. Dess smak, egenskaper och qi beskrivs som söt, något bitter och varm. Rosens funktion inom den kinesiska örtmedicinen är att minska stagnationer genom att cirkulera qi och blod, ge huden näring och förbättra matsmältningen. Den används ofta för att behandla problem som uppblåst mage och oregelbunden menstruation. Prova en kopp te på ros smakar riktigt gott och gör gott 🙂

När vi var i Kina på sjukhuspraktik under vår utbildning i Kinesisk Medicin och akupunktur för några år sedan,  fick vi en hel påse med rosknoppar med oss hem. Wendy, en ung kinesmedicinsk student, gav oss rosknopparna och sa att vi skulle använda dem i vårt badvatten för en föryngrande, hudvårdande och läkande effekt.

ROSEN OCH AROMATERAPI

Den  anses även lugna nerverna, skärpa uppmärksamheten, stärka självkänslan och inge förtröstan. Den används i aromaterapi vid stress, depression, oro och vid svartsjuka och relationsproblem. Lindrar huvudvärk, migrän, illamående och baksmälla och kan fungera som hjälp vid insomningsbesvär och anses sedan gammalt vara ett afrodisiakum.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This