den 26 maj, 2018
MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Hej fina du 🙂

Vad är moxa och varför älskar jag den och envisas med att skriva om den hela tiden? Jo för att jag vet hur mycket moxa skulle hjälpa dig om du hade möjlighet att använda den som ett verktyg i din vardag. Jag använder saltmoxatekniken som vi lär ut på våra kurser själv på Hermansdal i princip dagligen. Den är perfekt att använda inomhus då man slipper röken som annars kan vara besvärande vid en moxabehandling.

Moxa är en uråldrig behandlingsform som i Kina kallas för “Folkets Medicin”. Den har använts framgångsrikt i flera tusen år och är väl beprövad. Det är en värmande och stärkande behandlingsform som passar oss i Norden som handen i handsken. Vi är så förväntansfulla över att vi äntligen har kommit igång med våra kurser så att vi kan sprida kunskapen över landet. Vi vill att den kraftfulla moxan skall bli folkets medicin även här i Sverige. Vi behöver den så väl och när vi väl förstår hur mycket problem som kyla och yangbrist skapar i kroppen och vad vi kan göra för att hjälpa oss själva så kommer den att bli en självklarhet.

Moxa görs på gråbo som torkas och mals. Vid behandling bildas det en del rök, men röken är ej farlig utan faktum är att även den har helande och läkande egenskaper. Det finns en mängd olika moxatekniker och den är ett kraftfullt redskap så en del behandlingar ska bara utbildade terapeuter utföra.

I de delar av Kina där kunskapen och traditionen om moxa lever kvar, säger man att: Kvinnor som nyligen fött barn ska undvika vind och kyla i 100 dagar. Det är också vanligt att kvinnorna får en “moxasäng” i bröllopspresent för att just kunna stärka kroppen ordentligt efter graviditeten. 

Livets eld

Moxa kallas för livets eld av den enkla anledningen att den stärker just den. Vad är då livets eld? Västerländskt kan man nog beskriva den som vår vitalitet och livsgnista, den kraft som ger oss livet. Kinesiskt sett benämner vi den som Ming Men och njurarnas yang. Ming Men är en punkt lokaliserad i ländryggen och som går under namnet “Gate of vitality”. Denna eld behöver brinna med tillräcklig styrka och värme för att vi ska må bra, ha kraft och energi samt hålla oss friska.

Det liv många av oss lever idag med näringsfattig mat, ett onaturligt tempo i livet och stress gör att eldens låga blir för svag och leder till ohälsa. Genom att hjälpa kroppen stärka lågan i livets eld kan vi hjälpa kroppen återfinna sin styrka och balans samt förebygga problem genom att kroppen blir stark nog att klara av de utmaningar och påfrestningar den utsätts för.

Vi är glada över att ha saltmoxan, den är det bästa redskapet som  finns för att kunna behandla sig själv hemma.

Saltmoxa är en fantastisk och effektfull behandling för bland annat:

 • Trötthet
 • Utmattning
 • Depression
 • Övervikt
 • Värk i muskler och leder
 • Frusenhet
 • Stärker immunförsvaret
 • Ökar cirkulationen
 • Energikänslighet
 • Kraftlöshet
 • Magproblem
 • Oro
 • Mensvärk
 • Sömnproblem
 • Klimakteriebesvär

Jag vet hur otroligt effektiva moxabehandlingar är i alla former och är glada för att saltmoxan gör det möjligt för alla att behandla sig själva hemma, när man väl fått kunskapen och vet hur när och var.

På våra kurser lär vi ut hur man använder saltmoxa som en vardaglig behandling, och har du väl prövat kommer du inte vilja sluta.

Har du svårt att går ner i vikt, har du värk, är du trött och energilös, är du frusen, känner du dig dig svag, blir du lätt sjuk? Spelar dina känslor dig spratt? Då är det här kursen för dig!

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

5 Kommentarer

 1. Köpte er bok som är mycket intressant! Nu undrar jag som är mkt allergisk mot gråbo om moxan fungerar ändå ? eller om det finns alternativ som är lika bra…

  Svara
 2. Hej!
  Har följt Er längre,tycker att är jätte intressant.Jag ska operera en tumör i bröstet på tisdag.Allt gick så fort sen den är upptäckt ,jag är fortfarande i schock.Vet att du förstår mig.Har du några råd vad ska jag tänka på efter?Vad ska jag äta och dricka?Själv är jag än hälso och natur människa och har levt så sen jag är vuxen.Och ändå bli drabbad.
  Tack!

  Svara
  • Hej Merinda
   Jag förstår dig det är inget man vill uppleva. Boosta ditt immunsystem allt du kan uteslut socker allt konstgjort. Se till att få i dig bra vitaminer och mineraler. Söker du på bloggen så finns det flera inlägg om både min cancer och vitaminer och mineraler. Har du inte läst Nyckeln till Hälsa så gör det den ger dig ett helhetsgrepp. Känslorna är nog så viktiga att ta hand om nu. <3
   Allt Gott
   Tina

   Svara
 3. Tack Tina!Dat ska jag göra.Ha en fin sommar???

  Svara
  • Detsamma till dig 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This