MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…
den 26 maj, 2018

Hej fina du 🙂

Vad är moxa och varför älskar vi den och envisas med att skriva om den hela tiden? Jo för att vi vet hur mycket moxa skulle hjälpa dig om du hade möjlighet att använda den som ett verktyg i din vardag. Vi använder saltmoxatekniken som vi lär ut på våra kurser själva på Hermansdal i princip dagligen. Den är perfekt att använda inomhus då man slipper röken som annars kan vara besvärande vid en moxabehandling.

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA HÄR

Moxa är en uråldrig behandlingsform som i Kina kallas för ”Folkets Medicin”. Den har använts framgångsrikt i flera tusen år och är väl beprövad. Det är en värmande och stärkande behandlingsform som passar oss i Norden som handen i handsken. Vi är så förväntansfulla över att vi äntligen har kommit igång med våra kurser så att vi kan sprida kunskapen över landet. Vi vill att den kraftfulla moxan skall bli folkets medicin även här i Sverige. Vi behöver den så väl och när vi väl förstår hur mycket problem som kyla och yangbrist skapar i kroppen och vad vi kan göra för att hjälpa oss själva så kommer den att bli en självklarhet.

Moxa görs på gråbo som torkas och mals. Vid behandling bildas det en del rök, men röken är ej farlig utan faktum är att även den har helande och läkande egenskaper. Det finns en mängd olika moxatekniker och den är ett kraftfullt redskap så en del behandlingar ska bara utbildade terapeuter utföra.

I de delar av Kina där kunskapen och traditionen om moxa lever kvar, säger man att: Kvinnor som nyligen fött barn ska undvika vind och kyla i 100 dagar. Det är också vanligt att kvinnorna får en ”moxasäng” i bröllopspresent för att just kunna stärka kroppen ordentligt efter graviditeten. 

Livets eld

Moxa kallas för livets eld av den enkla anledningen att den stärker just den. Vad är då livets eld? Västerländskt kan man nog beskriva den som vår vitalitet och livsgnista, den kraft som ger oss livet. Kinesiskt sett benämner vi den som Ming Men och njurarnas yang. Ming Men är en punkt lokaliserad i ländryggen och som går under namnet ”Gate of vitality”. Denna eld behöver brinna med tillräcklig styrka och värme för att vi ska må bra, ha kraft och energi samt hålla oss friska.

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA HÄR

Det liv många av oss lever idag med näringsfattig mat, ett onaturligt tempo i livet och stress gör att eldens låga blir för svag och leder till ohälsa. Genom att hjälpa kroppen stärka lågan i livets eld kan vi hjälpa kroppen återfinna sin styrka och balans samt förebygga problem genom att kroppen blir stark nog att klara av de utmaningar och påfrestningar den utsätts för.

Vi är glada över att ha saltmoxan, den är det bästa redskapet som  finns för att kunna behandla sig själv hemma.

Saltmoxa är en fantastisk och effektfull behandling för bland annat:

 • Trötthet
 • Utmattning
 • Depression
 • Övervikt
 • Värk i muskler och leder
 • Frusenhet
 • Stärker immunförsvaret
 • Ökar cirkulationen
 • Energikänslighet
 • Kraftlöshet
 • Magproblem
 • Oro
 • Mensvärk
 • Sömnproblem
 • Klimakteriebesvär

Vi vet hur otroligt effektiva moxabehandlingar är i alla former och är glada för att saltmoxan gör det möjligt för alla att behandla sig själva hemma, när man väl fått kunskapen och vet hur när och var.

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA HÄR

På våra kurser lär vi ut hur man använder saltmoxa som en vardaglig behandling, och har du väl prövat kommer du inte vilja sluta.

Har du svårt att går ner i vikt, har du värk, är du trött och energilös, är du frusen, känner du dig dig svag, blir du lätt sjuk? Spelar dina känslor dig spratt? Då är det här kursen för dig!

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

ANMÄL DIG TILL WEBBKURS I SALTMOXA HÄR

Varmt välkommen till oss på Hermansdal för en spännande och

inspirerande dag i hälsans och den kinesiska medicinens tecken 🙂

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

4 Kommentarer

 1. Hej!
  Har följt Er längre,tycker att är jätte intressant.Jag ska operera en tumör i bröstet på tisdag.Allt gick så fort sen den är upptäckt ,jag är fortfarande i schock.Vet att du förstår mig.Har du några råd vad ska jag tänka på efter?Vad ska jag äta och dricka?Själv är jag än hälso och natur människa och har levt så sen jag är vuxen.Och ändå bli drabbad.
  Tack!

  Svara
  • Hej Merinda
   Jag förstår dig det är inget man vill uppleva. Boosta ditt immunsystem allt du kan uteslut socker allt konstgjort. Se till att få i dig bra vitaminer och mineraler. Söker du på bloggen så finns det flera inlägg om både min cancer och vitaminer och mineraler. Har du inte läst Nyckeln till Hälsa så gör det den ger dig ett helhetsgrepp. Känslorna är nog så viktiga att ta hand om nu. <3
   Allt Gott
   Tina

   Svara
 2. Tack Tina!Dat ska jag göra.Ha en fin sommar🐝🐞🌻

  Svara
  • Detsamma till dig 🙂

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This