den 10 sep, 2023
Qi /Energi är nyckeln till livet

Hej fina du,

Efter allt regn kom det äntligen solsken. Vilken fantastisk vecka vi har haft och har. Jag har tvättat mattor och hästtäcken och börjat förbereda för hösten. Det är dags att grusa upp runt foderhäckar, fårhus och vindskydd. Jag hatar lera och faktum är att varje års grusande har gett resultat. Vi och djuren slipper gå med lera upp till anklarna. Håller tummarna för att det hjälper i år och att regnandet nu avtagit efter två månaders ständiga blöta. Fårens vinterfoder är äntligen slaget och det ser ser tjockt och fint ut så nu klarar vi oss med foder till alla djuren över vintern. Det är lycka för en djurägare.

Förra helgens hästkurs med John Ricketts Horse Development Specialist här på Hermansdal bjöd också på fint väder. Det var fantastiskt att kunna vara ute och insupa lite kunskap, inspiration ihop trevliga deltagare både två och fyrbenta. Det är magiskt hur det vitaliserar. Vi fick ett par verkligen fina dagar med hästtema. Till våren kör vi igen. Hör av dig om du vill vara med.

När energin skiftar

Det är så roligt nu med både Joey och Elton som går från klarhet till klarhet. Att få ha haft dessa fantastiska hästar sedan de var små och nu kunna rida och träna blir ett nytt kapitel och gör vår relation starkare. Precis som med människor så byggs relationer när vi umgås, kommunicerar och upplever saker tillsammans. Hermansdals senaste familje tillskott Golden 20 år har landat och det känns som han alltid varit här. Det blev verkligen en Match Made in Heaven för både honom och oss.

Mitt senaste röntgenresultat har gett mig en enorm kraft och energin har skiftat inombords. Jag känner att jag faktiskt kommer att få vara med ett tag till. Rädsla och oro är inte alls lika stor längre. Vem vet med den nya energin kanske till och med någon metastas minskar till nästa röntgen 😉 Det hade varit en ögonöppnare för sjukvården även om jag även idag är ett unikum.

Några dagar senare ser jag för första gången en stor grön gräshoppa i Eltons box och blir nyfiken på budskapet. Det kunde inte ha varit mer passande <3

Energinivån sjunker och det är som det ska

Har kommunicerat med många människor den här veckan och vi är flera som faktiskt tycker att det ska bli skönt med lite höstlugn. Sommaren kan vara intensiv och man kan känna sig “tvingad” till aktivitet och full fart. Sommarens yang driver på om man får fullt upp med allt som ska hinnas med.

När hösten kommer är det dags att samla in skörden och lagra inför vintern. Vi ska göra oss av med gamla saker och känslor. En storstädning på gården, i trädgård och hus är ett perfekt sättet förbereda sig. Som alltid passar jag på att “elda av huset” med havssalt och cognac. Att bli av med det gamla gör att vi får plats för nytt. Har vi fullt i sinnet och i hemmet så blir vi stagnerade och vem vill inte ha flöde i livet? I år gör vi den största rensningen någonsin sen vi flyttade in på Hermansdal 🙂

Energin runt oss påverkar

När energin drar sig tillbaka och sjunker i naturen är det många som får svårare med känslor. Man fastnar lättare i känslotillstånd, man är tröttare och känner varken ork eller inspiration. När det dessutom är regntungt och gråmulet så känns inte energin lättare, det mesta blir jobbigt. Det är viktigt att tillföra qi för att känslorna ska kunna transformeras och för att vi ska ha ork och lust. Vi behöver fylla på med sådant som ger oss energi. Vi behöver sova mer och ta det lugnare. Hjälp dig själv genom att stärka Qi.

Några av de saker som försvagar qi:

 • Näringsfattig mat med lågt eller inget innehåll av vitaminer, mineraler och spårämnen
 • Snabbmat och halvfabrikat
 • Kall och “rå”/ej tillagad mat (Drick varmt te till maten gärna grönt med ingefära i till maten)
 • Oro och grubbel
 • För lite sömn
 • Känslomässiga trauman

Vill du lära dig mer? Du hittar Nyckeln till Hälsa här

Några av de saker som stärker qi:

 • Ekologisk (och om möjligt närodlad) mat som är näringsrik och fullproppad med vitaminer, mineraler och spårämnen
 • Lagad mat och då framförallt kokt mat
 • Mat som rotfrukter, säd, bönor, kokta grönsaker, ris och majs
 • Tillräckligt med sömn
 • Sötsaker i form av dadlar och frukt
 • Att vara omtänksam mot sig själv
 • Saltmoxa

Önskar dig en riktigt fin September vecka <3

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Tack så ??-ligt, för en jätteinspirerande text!?????? P.s Vad är saltmoxa? D.s

  Svara
  • Hej, Känns bra i hjärtat att att kunna inspirera dig <3 Sök på bloggen så kommer flera inlägg om saltmoxa upp 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This