den 17 sep, 2023
Energi städa och släpp taget

Hej fina du,

Jag hoppas att du har tid att njuta av den sista värmen. På Hermansdal är det full aktivitet både ute och inne. De sista tomaterna är plockade och jordgubbsplantorna är redo för vintern. Min majs kämpar på, det känns dock tveksamt om den hinner mogna men jag har inte gett upp hoppet ännu 😉 Jag har förstått av alla erfarna odlare att det varit ett tufft odlingsår. Vi får helt enkelt ta nya tag nästa säsong på vägen mot självförsörjning. Jag har iallafall lärt mig massor som jag tar med mig till nästa år. Efter sista röntgen känner jag på djupet att jag vågar planera längre fram och känns fantastiskt.

Gården höstfixas för fullt nu och jag gör den största rensningen sen vi flyttade till Hermansdal. Det känns så bra att få gå igenom allt som samlats överallt och att få ge var sak sin plats. Det ger mig frid och höjer energinivån. Qi får ett fritt flöde. Vilket påverkar precis allt i livet och inte minst min egen kropp, känslor och själ. När rensandet är klart så kommer jag att elda av med congac och havssalt för att rena ännu djupare.

Hösten rätt tid att rensa

Att rensa och städa nu är helt perfekt. Det är så mycket lättare att göra saker vid rätt tidpunkt och ta hjälpa av naturens energi. Sensommaren och jordelementet är på väg att övergå till hösten och metall elementet. Nu är det dags att släppa sånt som vi inte längre behöver eller vill ha och att göra det samtidigt som träden släpper sina löv är helt rätt. Använd höstens energi till att släppa taget om allt du inte längre vill ha i ditt liv.

Vi ska kunna böja oss och följa med när livets vindar blåser. Stå stadigt med fötterna på jorden med huvudet i himlen, ha hjärtat på plats och följ med i livets alla skeenden utan att gå av i stället reser vi oss igen när vinden avtar.

Energistädning

Man kan “rena” energier och få bort gammalt på flera sätt. Salvia är vanligt att man använder. Nu vill jag ha ordentlig fart när jag renar och då plockar jag fram det tunga artilleriet. För att få mer kraft använder jag grovsalt/havssalt tillsammans med cognac som jag tänder eld på. Det brukar spraka och knastra rejält där energierna stagnerat mest.

Det här behöver du:

 • Ugnsfast form gärna glas
 • Liten suffleform i glas
 • Fuktig disktrasa
 • 2 grytlappar
 • Salt
 • Cognac (inte den billigaste sorten den brinner dåligt)
 • Tändare eller tändstickor

Så här gör du:

 • Ta den stora formen, blöt disktrasan, vrid ur och lägg den som halkskydd i botten på formen. Ställ den lilla suffléformen i, täck botten på suffléformen med salt. Täck sedan saltet med congac, tänd på och bär den stora formen med grytlapparna för det blir varmt.
 • Nu går du igenom rum för rum genom att gå i tre cirklar x 3 ggr (fisk, mittemellan och fågel) i varje rum. Tänk på att det brinner så att du inte eldar upp inredningen.
 • När elden slocknar så häller du ut saltet i vasken och fyller på med nytt salt och congac och tänder på igen…
 • Upprepa proceduren tills du har gått igenom alla rum…
 • Har du fler våningar så börja nerifrån och rensa, glöm inte källaren

Feng shui handlar om flöde

Feng shui betyder ”vind och vatten” och är en många, många tusen år gammal kinesisk lära som lär dig att inreda efter naturens krafter. I grund och botten handlar det om hur vi influeras av energifälten runt omkring oss, och hur vi påverkas av färger, former och material. Feng shui bygger i stor utsträckning på läran om de fem elementen: trä, eld, jord, metall och vatten.

Den här reningen är väldigt kraftfull och det är spännande att se vad som händer när man blir av med gammalt skräp. Är det fullt med gammalt så får inget nytt möjlighet att komma in. Man måste skapa plats för nya saker och flöde.

Rensa på elda och Lycka Till <3

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Hej, kan man ta något annat än conjac?

  Svara
  • Hej Kicki,
   Jag vet inte har inte provat 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This