den 1 sep, 2019
Qi är en förutsättning för att vi ska må bra och utvecklas

Hej fina du,

Jag njuter av det fina vädret och fantastiska sensommardagar. I dag utlovas åska och regn men vi får se. Nästa helg är det dags för årets sista Saltmoxakurs på Hermansdal det ska bli jättekul. Efter det ser jag fram emot Friskvårds och moxakurserna med Häst och Hundtema i oktober som börjar bli fulla även dem. Jätteroligt att intresset är så stort och att människor förstår hur mycket vi kan göra själva för att må bättre och att vi kan hjälpa våra djur som även de behöver lite hjälp emellanåt. Kursdagarna på Hermansdal är fulla av energi och brukar bli magiska. På söndag hoppas jag att fjärilarna är kvar i vårt fantastiska träd så att deltagarna får uppleva deras förtrollade värld och qi.

Vill du också vara med på årets sista saltmoxakurs?

Varmt välkommen OBS! endast 2 platser kvar

Saltmoxakurs på Hermansdal 8 September 2019

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal

Om ingenting förändrades skulle det inte finnas några fjärilar

För mig är fjärilen är ett starkt tecken på en ny början. Den transformeras ur sin kokong. Vilket kan det betyda att du träder fram med en ny skönhet och en ny medvetenhet. Att du går in i en period av pånyttfödelse och transformation. Fjärilen är en mycket gammal symbol för själen och till och med för själva livet. Den kan också symbolisera glädje och lycka. För mig betyder den transformation, utveckling och förnyelse.

 Enligt Solöga ur hennes uppslagsbok ”Djurens Språk” betyder fjäril: 

Dansa, måla, skapa, uttryck dig själv. Min gåva till dig är att kreativt gestalta det du vill att andra ska se. – Vi fjärilar bär på drömmar, det är vi som förmedlar dem till dig. Vill du leva din dröm här och nu? Gör som vi. Dansa din dröm levande. Med andra ord – sluta fundera – gör något kreativt av dina idéer.

Qi/Energi är grunden till allt

Qi är något som de flesta känner igen, det omfattar allt i hela universum. Allt har en viss qi, även det oorganiska. Allt som existerar är ett resultat av qi, och qi bildar och bildas i kroppen. Qi får blodet att röra sig och upprätthåller funktionerna i kroppen så att det finns ett fritt flöde i meridianer och organ. Får vi brist på qi blir vi trötta, får värk, svårt att smälta maten och fastnar i olika känslotillstånd.

En av grundstenarna för kinesisk medicin är qi och kan översättas till en slags vital energi eller livsenergi. Qi anses vara kraften/energin som formar och gör att saker finns, en livskraft jämförbar med elektrisk energi. Vi ser den inte men den finns där.

Den är livsviktig för att liv ska finnas och vår hälsa är beroende av dess fria flöde i kroppen. Qi är en förfinad näring som flödar genom kroppen, osynlig, men högst närvarande och livsnödvändig.

Jordelementet och mjältens största uppgift är att transformera mat och dryck till näring. Denna näring blir till essenser, qi och blod som transporteras ut i kroppen. En del av näringen åker till lungan som fuktar huden och syresätter kroppen, därefter vidare till hjärtat som för ut blod, qi och syre till kroppen. Det är mjälten som är huvudansvarig för att transportera näring till musklerna så att de hålls starka och smidiga. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg
Skriv bildtext…

Vill du lära dig mer ? 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Vad kan vi göra för att fylla på med bra qi

För att stödja qi behöver vi äta mat som ger en jämn tillförsel av energi under lång tid. Västerländskt kan man se det som att äta långsamma kolhydrater.

Viktigt är att äta så lite processad, besprutad och manipulerad mat som möjligt. Att maten är ren och har en bra qi i sig själv. Ät kött från djur som du vet har haft en bra uppväxt och ekologiska/närodlade grönsaker, då får du i dig bra qi och kvalitativ näring som är det bästa bränslet för kroppen. 

Mandel, Kyckling, Hirs, Havre, Ägg , Nötkött, Quinoa, Sötpotatis, Dinkel, Spirulina, Äpple, Linser med mera är mat som stödjer qi. Att saltmoxa hjälper oss att tillföra qi. Det är därför den i kombination med bra näring löser så många problem vi har i kroppen och även känslomässigt. Qi behövs helt enkelt för att vi ska fungera och må bra.

Vi behöver också se till att vi inte läcker energi. Vi behöver kapa det som suger energi, förändra och utvecklas. Vi behöver skapa ett liv som fyller oss med energi i stället för att ständigt dränera oss. Vi behöver alla en fjäril i livet ibland som påminner oss om transformationens kraft och hur vackert vi kan lysa när transformationen är klar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dog-2785074_640.jpg

Missa inte premiären av friskvårds och moxakurserna för häst och hund i oktober på Hermansdal

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Det skriver nog de som varit här på kurs gärna under på 😉 Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min närmaste familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan för att hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken. Jag längtar!!!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är wooden-2562242_640.jpg

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sensommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This