den 28 aug, 2019
Balans vägen till hälsa

Hej fina du,

Vilka sensommardagar vi har haft, det är bara nätterna som visar på att det faktiskt är sensommar. Träden börjar skifta färg och sommarblommorna är snart överblommade. Dimma o Disa våra napplamm som har vuxit upp och blivit två underbara tjejer har inte direkt bidragit till blomsterprakten 😉 I dag vräker det ner och åskan mullrar. Epic och Spencer två av våra hundar är rädda för åskan och har fått räddningsdroppar. Det är fantastiskt vad de lyckas åstadkomma i en orolig själ. I helgen hade vi gamla goda vänner som vi inte sett på många år på besök och det var underbart roligt. Vi skrattade så att grannarna tvärs över skogen undrade om vi hade fest 🙂

Vi behöver lagom av allt

I den kinesiska medicinen handlar det om en balans mellan allt. Ordet lagom passar perfekt. Att få en dos av glädje genom att umgås med vänner eller familj är perfekt och fyller på. Samtidigt som vi behöver tid att reflektera och söka oss inåt och lyssna på oss själva. Det är båda behov vi behöver tillfredsställa för att det ska uppstå en balans. Olika personer har olika behov utifrån våra olika personligheter. Har vi obalanser så kan nya behov uppstå. Vanligt vid brister är att man blir känsligare runt andra människor och har svårt att må bra när man umgås med andra. Ytan blir för svag och vi kan inte längre hålla våra gränser. Vi känner av andra för mycket.

Ju bättre vi klarar att hålla våra gränser, övergångarna mellan dag, natt, årstiderna och när det stormar i livet desto bättre balanserad är vi i oss själva. Vi klarar av att stå stadigt med fötterna i jorden och vaja med när livet stormar utan att gå sönder. Det kan blåsa så mycket att vi till och med fälls mot marken men tack vare vår inre styrka så reser vi oss igen. Ytan skall vara stark och insidan mjuk för att vi skall ha flexibilitet och inte gå av. Vi skall kunna följa med i livets skiftningar och ändå vara starka i oss själva och veta vart vi har våra gränser mot omvärlden.

När vi håller balansen mår vi bra

När vi har en balans mellan de olika elementen och inte har för mycket brister kommer vi att ha just den styrkan och balansen. Då kommer vårt samspel mellan det yttre och det inre att fungera. Livsenergin kommer att kunna cirkulera i vår kropp och allt kommer att fungera precis som det gör i ett perfekt ekosystem. Våra känslor kommer att transformeras och följa livets rytm.

Alla element har olika årstider, känslor, egenskaper, klimat, organ och kroppsdelar som hör till dem. När de olika elementen har en balans mellan sig så mår vi bra både fysiskt och känslomässigt. Det är det man använder i den kinesiska medicinen för att se till att det finns lagom av allt, då fungerar vi och mår bra. Vi kan födas med en personlighet eller en svaghet som gör att vi har lättare för att vissa obalanser uppstår, men är vi medvetna om vilka vi är  och vilka behov vi har och vad vi kan göra åt dem så kan vi balansera upp det som behövs för att vi skall bli den bästa versionen av oss själva.

Träelementet

Årstid: vår, Organ: lever / gallblåsa  Känsla: ilska

Eldelementet

Årstid: sommar, Organ: hjärta / tunntarm,  Känsla: glädje

Jordelementet

Årstid: Sensommar, Organ: mage / mjälte,  Känsla: oro

Metallelementet

Årstid: höst Organ: lunga tjocktarm Känsla: sorg

Vattenelementet

Årstid: Vinter, Organ: njurar / urinblåsa, Känsla: rädsla

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Vill du lära dig mer ? 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

När vi har brister och obalanser så finns det en mängd saker vi kan göra för att må bättre.

 • Ät bra ekologisk, närodlad och näringsrik mat
 • Saltmoxa
 • Har du stora brister ät bra kosttillskott
 • Läs innehållsdeklarationer
 • Uteslut halvfabrikat och kemikalier
 • Skriv dagbok och se vad som påverkar dig
 • Titta på vad som tar din energi och vad som ger dig energi
 • Lär dig säga nej
 • Se till att du har balans mellan aktivitet och vila
 • Hitta din inre kompass och följ den

Vill du också vara med på årets sista saltmoxakurs?

Varmt välkommen OBS! Fåtal platser kvar

Saltmoxakurs på Hermansdal 8 September 2019

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är dog-2785074_640.jpg

Missa inte premiären av friskvårds och moxakurserna för häst och hund i oktober på Hermansdal

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Det skriver nog de som varit här på kurs gärna under på 😉 Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min närmaste familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan för att hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken. Jag längtar!!!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är wooden-2562242_640.jpg

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sensommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

 1. Min pomeranian var jätterädd för åska när hon var liten, som tur är har det blivit bättre med träning. 🙂 (Säger inte att det alltid går att träna bort, vi hade tur)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This