den 20 mar, 2022
Pelargoner, pms och klimakteriet

Hej fina du,

Både solen och nätternas kyla håller i sig. Jag kan inte minnas när jag såg blå himmel och sol så här många dagar på raken. Det måste vara något slags rekord nu 🙂 Sadelkammaren är full av planterade fröer och pelargoner som är väckta ur vintervilan. Jag har för första gången tagit sticklingar och har en barnkammare med Mårbacka pelargoner.

Med en premiär av växtbelysning känns det spännande att se vad som kommer upp och om något förändras till det bättre. Jag funderar starkt på att ta tag i och utöka mitt odlande. Vi har ju både mark, material och möjligheter. Det är det där med tiden bara 😉 Den ständiga bristvaran. Men jag tänker att jag iallafall skulle kunna förbereda fler land. Känner mig inspirerad av Sara Bäckmos sätt att odla ovan mark och slippa gräva. Att bli mer självförsörjande och en jordkällare står högt upp på önskelistan.

Kinesisk medicin och hormoner

Idag ska du få ett riktigt litet guldkorn som inte bara luktar gott utan även gör gott i både kropp och själ. Att ha obalanser som påverkar det hormonella systemet är idag vanligt. Det är många kvinnor som har problem med hormoner kopplade till menstruation och klimakteriet.

I den kinesiska medicinen ser man inte på hormonsystemet på samma sätt som den västerländska medicinen gör utan man tittar på vad vi får för symptom. När vi förstår vart problemen kommer ifrån kan vi kan få bukt med obalanserna. Ju mindre obalanser desto mindre problem. Att slippa både de känslomässiga och fysiska besvär som ställer till det för oss och ibland även för vår omgivning är fantastiskt. Balans ger alltid en inre ro som sprider sig som ringar på vattnet.

Pelargoner och hormoner

Det finns en blomma med magiska krafter som finns i de flesta hem och trädgårdar under sommarhalvåret, nämligen pelargon. Pelargon som går under namnet Rose Geranium. Det är en mycket användbar essentiell olja att använda vid just PMS och klimakteribesvär. Den kan användas både vid massage, att inhalera, som kompress eller i en aromalampa.

I den kinesiska medicinen säger man att geranium när och stärker blod och yin. Geranium hör till Trä- och Jordelementet och går främst till meridianerna lever, mjälte och hjärta. Dess goda effekt på att cirkulera qi och blod samt lugna shen (själen), gör att den passar utmärkt att använda vid känslomässiga och hormonella obalanser.

Kanske inte så konstigt att jag älskar pelargoner med tanke på vart jag befinner mig i livet åldersmässigt 😉 Vad kan passa bättre än att ge er ett blogginlägg om pelargonens läkande kraft en dag som denna när jag har väckt mina ur vintervilan. Ge den här magiska och robusta blomman en chans och hjälp dig själv att balansera hormonerna.

Pröva gärna Geranium om du har ett eller flera av följande besvär i kombination med menstruation eller klimakteriet:

 • Oro/ångest
 • Dag- och/eller nattsvettningar
 • Värmevallningar
 • PMS
 • Sömnproblem
 • Depression
 • Trötthet, utmattning
 • Dålig aptit
 • Gråtmild
 • Kraftig och/eller smärtsam menstruation
 • Ilska
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

6 Kommentarer

 1. Hej. I vilken form tar du det? Olja eller på annat sätt?
  Christina ?

  Svara
  • Jag använde tidigare olja i en aromalampa 😉

   Svara
  • Det räcker med vanliga pelargoner för mig men jag har många 🙂

   Svara
 2. Hej! Kan man köpa Geranium hos dig?
  Hälsningar Jessica

  Svara
  • Hej,
   Jag har ingen försäljning tyvärr 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This