den 21 feb, 2017
På skattjakt i storstaden…

Önskar er en alldeles fantastisk dag alla fina bloggläsare…..

Som många av er vet så diagnostiserades jag Tina med bröstcancer i våras har och valt att gå min egen väg för att bli frisk.

Jag  vet att jag har obalanser i kroppen efter att jag plågat den under många år. Det är resultatet av okunskap och för att jag på allvar trott att jag är odödlig, eller det händer inte mig. Det är flera år sedan jag förändrade mitt sätt att leva och tänka men jag gjorde det inte i tid för att slippa cancer. Att få en cancerdiagnos blir som ett nu eller aldrig, det här är din chans att verkligen på djupet förändra och laga det som gått fel, och det har jag valt att göra.

Inte lätt alla dagar att förändra, och man kan säkert uppfattas som en riktig “hälsonörd” med en lätt fixering vid hur kroppen och själen mår och hur de reagerar.

Jag bjuder på det om jag kan inspirera en enda person att förstå hur kropp och själ fungerar ihop och att ta hand om sig själv på ett bättre sätt för att må bra.

Mina obalanser och min svaghet oroar mig för jag vet vad de signalerar, och jag gör allt jag kan för att hjälpa min kropp, det är mitt sätt att betala tillbaka för att jag misskött den under så många år.

Jag är öppen och ödmjuk inför all kunskap, inte bara den inom kinesmedicinen som ligger mig så varmt om hjärtat. Jag lyssnar och känner in vad min kropp och själ mår bra av och vill ha och jag respekterar de svar jag får.

Jag är målmedveten i mitt sökande och jag lyssnar på vad som kommer in i mitt liv…

Häromdagen så hörde jag talas om en doktor i kinesisk medicin som är örtspecialist och som har arbetat som onkolog. Nu några dagar senare sitter jag på tåget på väg hem igen efter ett besök i Stockholm, så är det när det är flöde i något.

Det här besöket landade helt rätt och jag känner att jag har en riktig skatt med mig hem till Hermansdal igen i form av en jättepåse av fantastiska örter, som nu skall kokas och drickas enligt konstens alla regler. De här örterna är något alldeles extra i vitalitet och styrka jag blev alldeles rörd när jag såg dem ligga där på bordet innan de packades i påsar. Så rätt !!!

Vi använder örter i många former både torkade, i pulver och tinkturer på Hermansdal, naturen är vår bästa vän, och mat vår medicin.

Det är härligt att känna att något känns bra i magen och att hoppet om att få tillbaka sin kraft känns ända in i själen.

På onsdag skall jag injiceras med ett radioaktivt ämne och sen röntga skelettet för att kontrollera så att det inte finns några metastaser det känns både jobbigt och skönt i en salig blandning. Jag är tacksam för att den västerländska medicinen finns med sin kunskap och att kombinera den med en helhetssyn på kropp och själ som vi har i den kinesiska medicinen är strålande, det ena utesluter inte det andra.

Den här cancerresan har förändrat mig för alltid. Jag blir oroad och ledsen över hur många jag pratar med, och hör talas om, som får bakslag, och får tillbaka cancer i någon form. Det är inget jag vill uppleva och jag kommer göra allt som står i min makt för att bli friskare och starkare än någonsin för att slippa det beskedet själv.

På fredag skall jag in till Jönköping och prova ut bröstproteser, det kommer att kännas skönt att få tillbaka ett par skyddande kuddar/stötdämpare mot bröstkorgen, det har jag saknat.

Många säger att jag är stark och modig som går min egen väg. Man vet aldrig vad man klarar innan man ställs inför faktum, även om man bryter ihop och blir rädd så landar man och går vidare, och det betyder inte att det är lätt eller smärtfritt. För mig har det varit viktigt att följa det som känns rätt för mig och inte skrämmas av forskning och statistik som betalas av läkemedelsindustrin, där man inte har ett helhetstänkande i dag. Jag använder mig av den kunskap jag har och skaffar ny för att hjälpa mig själv och förhoppningsvis inspirera dig. Det betyder inte att jag inte är rädd att välja fel, eller att jag inte är skräckslagen i bland tror att jag har cancer i hela kroppen. Men när jag är i nuet och i kontakt med mig själv så vet jag att jag går rätt väg.

Återigen är det den kinesiska medicinen som är så mycket mer än akupunktur som får mitt hjärta att sjunga.

Tacksam för en supergod ekologisk Latte på Waynes Coffee innan tåget avgick mot Småland igen.

Nu ligger de magiska örterna i blöt här hemma, innan de skall sjudas och drickas som te. Många frågar vad kinesiska örter/mediciner smakar. Jag brukar svara att vilken medicin är god? Vem knaprar på Alvedon och utvärderar smaken 😉

Samma sak med mat som man äter som medicin, det är inte alltid det man är sugen på, eller som smakar godast, men om det gör gott så brukar kroppen vilja ha det i alla fall, om man ger det en chans.

För mig spelar det ingen roll skall jag inta 4 dl om dagen för att bli starkare så är det så det blir. Det är en förutsättning för att hålla mig frisk.

Vill du läsa och lära dig mer om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

                Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Jätteintressant, tror du går helt rätt väg som kombinerar. Vi är så mycket mer än ett labsvar och ibland är jag förundrad över hur liten tilltro vår vård har till kost och livsstil.
    Det måste vara den läkaren som jag såg på TV för några dagar sedan, en människa med en enorm kunskap i detta ämne. All lycka till dig och många styrkekramar (min mamma brukade säga “det smakar inte gott men det gör gott”). ?????? Anette

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This