På skattjakt i storstaden…

Önskar er en alldeles fantastisk dag alla fina bloggläsare…..

Som många av er vet så diagnostiserades jag Tina med bröstcancer i våras har och valt att gå min egen väg för att bli frisk.

Jag  vet att jag har obalanser i kroppen efter att jag plågat den under många år. Det är resultatet av okunskap och för att jag på allvar trott att jag är odödlig, eller det händer inte mig. Det är flera år sedan jag förändrade mitt sätt att leva och tänka men jag gjorde det inte i tid för att slippa cancer. Att få en cancerdiagnos blir som ett nu eller aldrig, det här är din chans att verkligen på djupet förändra och laga det som gått fel, och det har jag valt att göra.

Inte lätt alla dagar att förändra, och man kan säkert uppfattas som en riktig ”hälsonörd” med en lätt fixering vid hur kroppen och själen mår och hur de reagerar.

Jag bjuder på det om jag kan inspirera en enda person att förstå hur kropp och själ fungerar ihop och att ta hand om sig själv på ett bättre sätt för att må bra.

Mina obalanser och min svaghet oroar mig för jag vet vad de signalerar, och jag gör allt jag kan för att hjälpa min kropp, det är mitt sätt att betala tillbaka för att jag misskött den under så många år.

Jag är öppen och ödmjuk inför all kunskap, inte bara den inom kinesmedicinen som ligger mig så varmt om hjärtat. Jag lyssnar och känner in vad min kropp och själ mår bra av och vill ha och jag respekterar de svar jag får.

Jag är målmedveten i mitt sökande och jag lyssnar på vad som kommer in i mitt liv…

Häromdagen så hörde jag talas om en doktor i kinesisk medicin som är örtspecialist och som har arbetat som onkolog. Nu några dagar senare sitter jag på tåget på väg hem igen efter ett besök i Stockholm, så är det när det är flöde i något.

Det här besöket landade helt rätt och jag känner att jag har en riktig skatt med mig hem till Hermansdal igen i form av en jättepåse av fantastiska örter, som nu skall kokas och drickas enligt konstens alla regler. De här örterna är något alldeles extra i vitalitet och styrka jag blev alldeles rörd när jag såg dem ligga där på bordet innan de packades i påsar. Så rätt !!!

Vi använder örter i många former både torkade, i pulver och tinkturer på Hermansdal, naturen är vår bästa vän, och mat vår medicin.

Det är härligt att känna att något känns bra i magen och att hoppet om att få tillbaka sin kraft känns ända in i själen.

På onsdag skall jag injiceras med ett radioaktivt ämne och sen röntga skelettet för att kontrollera så att det inte finns några metastaser det känns både jobbigt och skönt i en salig blandning. Jag är tacksam för att den västerländska medicinen finns med sin kunskap och att kombinera den med en helhetssyn på kropp och själ som vi har i den kinesiska medicinen är strålande, det ena utesluter inte det andra.

Den här cancerresan har förändrat mig för alltid. Jag blir oroad och ledsen över hur många jag pratar med, och hör talas om, som får bakslag, och får tillbaka cancer i någon form. Det är inget jag vill uppleva och jag kommer göra allt som står i min makt för att bli friskare och starkare än någonsin för att slippa det beskedet själv.

På fredag skall jag in till Jönköping och prova ut bröstproteser, det kommer att kännas skönt att få tillbaka ett par skyddande kuddar/stötdämpare mot bröstkorgen, det har jag saknat.

Många säger att jag är stark och modig som går min egen väg. Man vet aldrig vad man klarar innan man ställs inför faktum, även om man bryter ihop och blir rädd så landar man och går vidare, och det betyder inte att det är lätt eller smärtfritt. För mig har det varit viktigt att följa det som känns rätt för mig och inte skrämmas av forskning och statistik som betalas av läkemedelsindustrin, där man inte har ett helhetstänkande i dag. Jag använder mig av den kunskap jag har och skaffar ny för att hjälpa mig själv och förhoppningsvis inspirera dig. Det betyder inte att jag inte är rädd att välja fel, eller att jag inte är skräckslagen i bland tror att jag har cancer i hela kroppen. Men när jag är i nuet och i kontakt med mig själv så vet jag att jag går rätt väg.

Återigen är det den kinesiska medicinen som är så mycket mer än akupunktur som får mitt hjärta att sjunga.

Tacksam för en supergod ekologisk Latte på Waynes Coffee innan tåget avgick mot Småland igen.

Nu ligger de magiska örterna i blöt här hemma, innan de skall sjudas och drickas som te. Många frågar vad kinesiska örter/mediciner smakar. Jag brukar svara att vilken medicin är god? Vem knaprar på Alvedon och utvärderar smaken 😉

Samma sak med mat som man äter som medicin, det är inte alltid det man är sugen på, eller som smakar godast, men om det gör gott så brukar kroppen vilja ha det i alla fall, om man ger det en chans.

För mig spelar det ingen roll skall jag inta 4 dl om dagen för att bli starkare så är det så det blir. Det är en förutsättning för att hålla mig frisk.

Vill du läsa och lära dig mer om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

                Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Jätteintressant, tror du går helt rätt väg som kombinerar. Vi är så mycket mer än ett labsvar och ibland är jag förundrad över hur liten tilltro vår vård har till kost och livsstil.
    Det måste vara den läkaren som jag såg på TV för några dagar sedan, en människa med en enorm kunskap i detta ämne. All lycka till dig och många styrkekramar (min mamma brukade säga ”det smakar inte gott men det gör gott”). ✨💕🌷💕✨🤗 Anette

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!