5 fördelar med att upptäcka denna Zen-Buddistiska Tradition
Av Tina på Hermansdals Gård
den 26 feb, 2017

Hej fina bloggläsare!

Idag tänkte vi presentera en riktig hälsobomb, ett grönt pulver fullproppat med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Superpulvret vi pratar om är Matcha-te!

Matcha-te är en gammal traditionell dryck som i århundraden ingått i den japanska zen-buddistiska te-ceremonin. Framställningen av Matcha är lite speciell genom att man täcker över tebuskarna några veckor innan skörd, medans bladen fortfarande är små och späda. Genom att man täcker över dem och skyddar dem mot solen så ökar klorofyllnivåerna samtidigt som näringstätheten ökar. Vid skörd så handplockas bladen, ångtorkas och mals till ett fint pulver.

För att tillreda en kopp matcha-te så värmer man 1,5 dl vatten till ca 75 grader, häll i en skål och tillsätt en tesked matcha. Sedan vispar man tills ett det bildats ett rikt skumlager på ytan, först vispar man snabbt och sedan långsammare. Enligt tradition använder man en matcha-visp gjord av bambu och det sägs att en riktigt bra matcha-visp ska ha minst 80 strån. När matcha-teét är klart dricks den direkt!

5 anledningar till att börja dricka Matcha:

  • Är sprängfyllt med antioxidanter (har ett orac-värde på 1400/gram)
  • Stabiliserar blodsockret
  • Är både avstressande och uppiggande då det innehåller både L-teanin och koffein
  • Innehåller stor mängd klorofyll, aminsosyror och är rik på fibrer
  • Har ett stort innehåll av C-vitamin, selen, krom, zink, kalium och magnesium

Ser man på matcha ur ett kinesmedicinskt perspektiv så kommer många av dess fantastiska egenskaper tack vare framställningen och den spirande grönskan i de nya tebladen som man skyddar på busken. Det blir som att ta hand om björksaven här i Sverige nu när våren kommer.

Tittar man på de känslomässiga effekter som teet har, så stärker denna fantastiska dryck fler saker i kroppen. För oss blev det väldigt tydligt att det har en lugnande effekt samtidigt som det gör en klar i huvudet och pigg utan att man känner sig speedad i kroppen som man kan göra av kaffe. Med sin bittra smak och gröna färg  tillsammans med de effekter det har i kroppen, kan man tänka sig att matcha stärker och balanserar både hjärta och lever samtidigt som det hjälper till att cirkulera Qi, vilket skapar både harmoni och välbefinnande.

Denna bittra, gröna, exklusiva dryck blev en trevlig bekantskap som kom för att stanna på Hermansdal!

Läs gärna våra tidigare blogginlägg om hur du kan förbättra din hälsa:

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!