den 26 feb, 2017
5 fördelar med att upptäcka denna Zen-Buddistiska Tradition

Hej fina bloggläsare!

Idag tänkte vi presentera en riktig hälsobomb, ett grönt pulver fullproppat med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Superpulvret vi pratar om är Matcha-te!

Matcha-te är en gammal traditionell dryck som i århundraden ingått i den japanska zen-buddistiska te-ceremonin. Framställningen av Matcha är lite speciell genom att man täcker över tebuskarna några veckor innan skörd, medans bladen fortfarande är små och späda. Genom att man täcker över dem och skyddar dem mot solen så ökar klorofyllnivåerna samtidigt som näringstätheten ökar. Vid skörd så handplockas bladen, ångtorkas och mals till ett fint pulver.

För att tillreda en kopp matcha-te så värmer man 1,5 dl vatten till ca 75 grader, häll i en skål och tillsätt en tesked matcha. Sedan vispar man tills ett det bildats ett rikt skumlager på ytan, först vispar man snabbt och sedan långsammare. Enligt tradition använder man en matcha-visp gjord av bambu och det sägs att en riktigt bra matcha-visp ska ha minst 80 strån. När matcha-teét är klart dricks den direkt!

5 anledningar till att börja dricka Matcha:

  • Är sprängfyllt med antioxidanter (har ett orac-värde på 1400/gram)
  • Stabiliserar blodsockret
  • Är både avstressande och uppiggande då det innehåller både L-teanin och koffein
  • Innehåller stor mängd klorofyll, aminsosyror och är rik på fibrer
  • Har ett stort innehåll av C-vitamin, selen, krom, zink, kalium och magnesium

Ser man på matcha ur ett kinesmedicinskt perspektiv så kommer många av dess fantastiska egenskaper tack vare framställningen och den spirande grönskan i de nya tebladen som man skyddar på busken. Det blir som att ta hand om björksaven här i Sverige nu när våren kommer.

Tittar man på de känslomässiga effekter som teet har, så stärker denna fantastiska dryck fler saker i kroppen. För oss blev det väldigt tydligt att det har en lugnande effekt samtidigt som det gör en klar i huvudet och pigg utan att man känner sig speedad i kroppen som man kan göra av kaffe. Med sin bittra smak och gröna färg  tillsammans med de effekter det har i kroppen, kan man tänka sig att matcha stärker och balanserar både hjärta och lever samtidigt som det hjälper till att cirkulera Qi, vilket skapar både harmoni och välbefinnande.

Denna bittra, gröna, exklusiva dryck blev en trevlig bekantskap som kom för att stanna på Hermansdal!

Läs gärna våra tidigare blogginlägg om hur du kan förbättra din hälsa:

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på “Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This