den 19 feb, 2020
Nu växer yang i naturen och hos oss

Hej fina du,

Vi har nu överlevt två stormar utan att varken blåsa bort eller drunkna på Hermansdal. I går blev våra äppelträd friserade och kaninfröknarna överlyckliga för kvistar och grenar. Våren är på ingång och det känns fantastiskt. Jag är säkert inte ensam om att vara innerligt trött på regn nu. Jag glädjer mig iallafall åt att dagarna blir längre och att min kropp läker och att viruset verkar ge vika. Varje vår brukar jag få ett par djurbarn eller människobarn och den här våren är inte annorlunda. Den kinesiska medicinen är duktig på att “göra barn” Ofta är både vattenelementet och blodet inblandat och inte sällan finns en kyla i livmodern. I den kinesiska medicinen är det väldigt viktigt att vi kvinnor håller oss varma när vi har mens för då kan kylan ta sig rakt in. När man rättar till det så kan kroppen bära fram ett barn. Om 21 dagar så hoppas jag att vi har lyckats kläcka fram kycklingar i kläckmaskinen. Det är så tomt utan hönsen på gården och hoppas att jag ska bli en bra hönsmamma 😉

Känner mig alltid lite som en mormor när jag kunnat hjälpa till att få ett sto dräktigt som man inte lyckats med trots att man använt alla västerländska verktyg som finns ?? 

” I söndags kväll tittade ett välskapt stoföl ut. Båda mår super. Tack för All hjälp med detta ??

MISSA INTE MÖJLIGHETEN ATT LÄRA DIG MER!! VÅRENS KURSER PÅ HERMANSDAL

HÄSTKURS 8 MARS OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020

Du kan nu boka din plats

Här kan du läsa mer

En sannsaga med lyckligt slut

Här är ännu en solskenshistoria om kroppens fantastiska läkningsförmåga

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är unnamed.jpg

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka din plats

Följ årstidernas energi

Jag känner igen den klassiska känslan av träelementet och vårenergin som ökar. Yang växer både i naturen och i mig. För mig yttrar det sig i att jag blir full med inspiration och jag vill sätta i gång med en massa projekt. Jag vill måla möbler, tavlor, sy, väva, skriva klart nästa bok, inspirera andra till förändring, träna med hästarna, måla om huset, det finns inget stopp jag är full av lust och inspiration till livet och allt jag vill göra och uppleva. Så är det när det finns yang, den står för aktiviteten och Yin för vilan.

För att skapa balans skall vi följa årstiderna. På vintern där Yin är störst skall vi vila som mest för att ladda våra batterier och ha kraft att följa med när vårenergin kommer med mer yang. I år är jag redo, det känns som om jag vaknat ur en Törnrosasömn. Äntligen har mitt målmedvetna balanserande och mina val börjat ge resultat. Det har funnits stunder när jag tänkt att det här kommer aldrig gå eller det här fungerar inte på mig, jag ändrade försent, men jag har fortsatt och nu äntligen känner jag att det kommer att gå. Det gäller bara att göra en förändring tillräckligt länge och att justera det som inte fungerar eller ger resultat utmed vägen.

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Yin är vila och Yang är aktivitet

Fungerar allt som man vill och vi mår bra finns det ingen anledning att byta väg men skaver det någonstans våga titta på vad som är fel och sök vidare. För att orka söka och leta nya vägar så behöver vi yang har vi brist på den kraften så har vi inte orken och vi kommer inte heller känna inspirationen att hitta det vi behöver eller ta oss i mål. Ju mer du vilar under vintern desto mer sparar du på din inneboende kraft så att den inte förbrukas i onödan. Yang är även den kraft som lagar kroppen. Yin är kroppens “materia” och  Yang aktiviteten och vi klarar oss inte utan varken den ena eller andra. Maten är viktig men även att vi följer naturens energi. Är vi för aktiva under vintern och förbrukar ner än vi har kommer vi vara trötta och slut när våren kommer. Det är då vi blir vårdeppiga.

På vintern när det är mest yin i naturen behöver vi vila och mer av yang i form av värme och mat för att balansera oss. På sommaren som är mest yang kan vi vara mer aktiva och behöver mer yin i form av svalka för att vågskålarna skall väga jämnt. Yang är aktivitet och Yin är vila, var sak har sin naturliga tid. När vi lever efter naturens lagar uppstår balans. Visst är det logiskt 🙂

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

HÄSTKURS 8 MARS 2020 OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Mat som Medicin & De fem elementen 2020 är nu i full gång

Vi har stängt dörren för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals Gård

?

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This