den 26 feb, 2020
Lyssnar du när kropp och själ knackar på?

Hej fina du,

Vilken vecka det har varit storm i helgen vårkänsla i måndags och nu har vi vinter. Det är tvära kast i naturen och inte lätt att hänga med. När vi tillfrisknar eller börja bli starka och vitala igen brukar inte den resan heller vara spikrak utan det går lite upp och ner innan vi får tillbaka en slags grundstyrka som gör att vi klarar av de påfrestningar som livet innebär. Vi är helt enkelt sköra innan vi får ordentligt med energi som klarar av att hålla ställningarna när det stormar i livet.

Minustid och plustid

Ni som följer bloggen vet att jag gillar struktur och ordning och reda det skapar ett lugn hos mig. Vissa veckor hinner man hur mycket som helst och andra swishar bara förbi och inget hinns med. Jag brukar kalla det minustid och plustid, det känns som olika tidszoner. Jag älskar plustid det är det bästa som finns och minustiden kan man vara utan 😉 Ju äldre jag blir desto mer minustid verkar det bli, tiden går fortare och fortare. Tänkte skriva lite om gränser idag det är alltid ett hett ämne speciellt för alla oss som tycker om att hjälpa andra.

Det är så lätt att tappa bort sig själv. Vi mår bra när vi hjälper andra och vi vill dem väl. Även om man är snäll och ställer upp så behöver vi sätta gränser. Att ha gränser handlar om balans mellan ditt och mitt. Bara för att vi tycker om att hjälpa andra så betyder det inte att vi har en skyldighet att finnas tillgängliga 7-24. Vi måste ta hand om oss själva också för att orka hjälpa andra.

Vi behöver hitta en balans

Att hålla balansen mellan sig själv och sitt och samtidigt vara hjälpsam kan vara svårt. Det är oerhört viktigt att ta hänsyn till sig själv och det vi känner. Det är långt ifrån alltid fysisk aktivitet och att vi har mycket att göra som är det som gör att vi går in i väggen. Att köra över sig själv och sina egna behov för att finnas tillhands för andra är en stor orsak till att kropp och själ tillslut säger ifrån. De gör det du inte klarade av själv. De sätter gränserna åt dig för att du inte skall förgöra dig själv de drar i handbromsen för att överleva. En del har en större benägenhet att ge avkall på sitt eget och sätter andras behov i främsta rummet. Har man en stor del av jordelementet i sin personlighet så får man passa sig extra noga.

Nya rutiner skapar arbetsro

Bestämde mig inför det här året bland annat för att lägga i från mig telefonen och sköta mail och meddelanden på bestämda tider. Jag insåg att jag blivit tillgänglig 7-24 och aldrig var “ledig”. Vilken skillnad det blev. Jag kan varmt rekommendera det om du ständigt har en telefon som plingar, surrar och talar om att det är någon som vill dig något 🙂

Gammal visdom behövs i moderna tider

För mig känns det otroligt skönt att gå igenom alla mail och “måsten” på morgon och förmiddag för att sen kunna fokusera på andra saker och kunna göra dem utan att ständigt bli avbruten. Det är viktigt för mig att leva som jag lär. Jag är min egen testperson. Fungerar den uråldriga kinesiska medicinens visdom på mig som lever ett modernt liv så gör den det för andra också. Den kinesiska medicinen hade aldrig kunnat förutse att vår livsstil skulle urarta till det den gjort för 5000 år sedan. De livsstilsråd den innehåller behövs mer än någonsin och passar våra moderna liv som handen i handsken. Vi behöver lära oss att leva våra liv på ett hållbart sätt och inte bränna oss i båda ändarna.

Önskar dig en riktigt fin dag från ett vintrigt Hermansdal där krokusarna och snödroppar nu är begravda under snö. De kände vårenergin och tittade upp nu hoppas jag att snön skyddar dem.

MISSA INTE MÖJLIGHETEN ATT LÄRA DIG MER!! VÅRENS KURSER PÅ HERMANSDAL

HÄSTKURS 8 MARS OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020

Du kan nu boka din plats

Här kan du läsa mer

En sannsaga med lyckligt slut

Här är ännu en solskenshistoria om kroppens fantastiska läkningsförmåga

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är unnamed.jpg

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka din plats

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

HÄSTKURS 8 MARS 2020 OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Mat som Medicin & De fem elementen 2020 är nu i full gång

Vi har stängt dörren för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals Gård

?

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This