Lyssnar du när kropp och själ knackar på?

Hej fina du,

Vilken vecka det har varit storm i helgen vårkänsla i måndags och nu har vi vinter. Det är tvära kast i naturen och inte lätt att hänga med. När vi tillfrisknar eller börja bli starka och vitala igen brukar inte den resan heller vara spikrak utan det går lite upp och ner innan vi får tillbaka en slags grundstyrka som gör att vi klarar av de påfrestningar som livet innebär. Vi är helt enkelt sköra innan vi får ordentligt med energi som klarar av att hålla ställningarna när det stormar i livet.

Minustid och plustid

Ni som följer bloggen vet att jag gillar struktur och ordning och reda det skapar ett lugn hos mig. Vissa veckor hinner man hur mycket som helst och andra swishar bara förbi och inget hinns med. Jag brukar kalla det minustid och plustid, det känns som olika tidszoner. Jag älskar plustid det är det bästa som finns och minustiden kan man vara utan 😉 Ju äldre jag blir desto mer minustid verkar det bli, tiden går fortare och fortare. Tänkte skriva lite om gränser idag det är alltid ett hett ämne speciellt för alla oss som tycker om att hjälpa andra.

Det är så lätt att tappa bort sig själv. Vi mår bra när vi hjälper andra och vi vill dem väl. Även om man är snäll och ställer upp så behöver vi sätta gränser. Att ha gränser handlar om balans mellan ditt och mitt. Bara för att vi tycker om att hjälpa andra så betyder det inte att vi har en skyldighet att finnas tillgängliga 7-24. Vi måste ta hand om oss själva också för att orka hjälpa andra.

Vi behöver hitta en balans

Att hålla balansen mellan sig själv och sitt och samtidigt vara hjälpsam kan vara svårt. Det är oerhört viktigt att ta hänsyn till sig själv och det vi känner. Det är långt ifrån alltid fysisk aktivitet och att vi har mycket att göra som är det som gör att vi går in i väggen. Att köra över sig själv och sina egna behov för att finnas tillhands för andra är en stor orsak till att kropp och själ tillslut säger ifrån. De gör det du inte klarade av själv. De sätter gränserna åt dig för att du inte skall förgöra dig själv de drar i handbromsen för att överleva. En del har en större benägenhet att ge avkall på sitt eget och sätter andras behov i främsta rummet. Har man en stor del av jordelementet i sin personlighet så får man passa sig extra noga.

Nya rutiner skapar arbetsro

Bestämde mig inför det här året bland annat för att lägga i från mig telefonen och sköta mail och meddelanden på bestämda tider. Jag insåg att jag blivit tillgänglig 7-24 och aldrig var ”ledig”. Vilken skillnad det blev. Jag kan varmt rekommendera det om du ständigt har en telefon som plingar, surrar och talar om att det är någon som vill dig något 🙂

Gammal visdom behövs i moderna tider

För mig känns det otroligt skönt att gå igenom alla mail och ”måsten” på morgon och förmiddag för att sen kunna fokusera på andra saker och kunna göra dem utan att ständigt bli avbruten. Det är viktigt för mig att leva som jag lär. Jag är min egen testperson. Fungerar den uråldriga kinesiska medicinens visdom på mig som lever ett modernt liv så gör den det för andra också. Den kinesiska medicinen hade aldrig kunnat förutse att vår livsstil skulle urarta till det den gjort för 5000 år sedan. De livsstilsråd den innehåller behövs mer än någonsin och passar våra moderna liv som handen i handsken. Vi behöver lära oss att leva våra liv på ett hållbart sätt och inte bränna oss i båda ändarna.

Önskar dig en riktigt fin dag från ett vintrigt Hermansdal där krokusarna och snödroppar nu är begravda under snö. De kände vårenergin och tittade upp nu hoppas jag att snön skyddar dem.

MISSA INTE MÖJLIGHETEN ATT LÄRA DIG MER!! VÅRENS KURSER PÅ HERMANSDAL

HÄSTKURS 8 MARS OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020

Du kan nu boka din plats

Här kan du läsa mer

En sannsaga med lyckligt slut

Här är ännu en solskenshistoria om kroppens fantastiska läkningsförmåga

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är unnamed.jpg

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka din plats

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

HÄSTKURS 8 MARS 2020 OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Mat som Medicin & De fem elementen 2020 är nu i full gång

Vi har stängt dörren för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals GårdFölj mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Läcker du energi?

Läcker du energi?

Hej fina du, Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och...

läs mer

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!