Håller vi balansen mår vi bra
Av Tina på Hermansdals Gård
den 16 feb, 2020

Hej fina du,

Med en ny storm på ingång så har vi ”vädersäkrat” Hermansdal och förberett så att vi kan ta in alla djuren tidigt i dag. Jag hoppas verkligen att våra låga grundvattennivåer får sig en riktig höjning efter allt regnande. Vädrets makter är starka precis som klimatfaktorerna kan vara i den kinesiska medicinen. När de blir obalanser mellan de olika klimatfaktorerna eller när de dyker upp på fel plats eller vid fel tidpunkt uppstår det problem. Får vi för mycket kyla i vårt biologiska system och kroppen inte klarar av att ta hand om den och återställa balansen skapar det symtom. Våra kroppar fungerar precis som naturen.

Jag får verkligen kämpa med min förkylning den här gången. Förmodligen så påverkar operation, infektion och 4 veckors antibiotikakur kroppens förmåga att mota ut viruset. Men det går framåt och snart är jag mig själv igen. Det bästa med allt nysande, hostande och snytande är att mina ryggmuskler som behöver tränas efter operationen per automatik tränas nu Hahaha Jag har aldrig fått träningsvärk av att snyta mig förut 😉

Självhjälps verktyg som fungerar

Jag är iallafall väldigt stolt och nöjd över min fina puls som är riktig stark trots att kroppen fått kämpa rejält sedan i December. Det är faktiskt inte så länge sedan jag inte trodde att min kropp skulle klara av att ta sig tillbaka fullt ut. Att jag helt enkelt kört slut på mig själv för hårt och nu fick ta konsekvenserna. Men plötsligt händer det. Det gäller bara att inte ge upp utan fortsätta och ibland byta riktning allteftersom läkningsprocessen pågår.

När jag för första gången träffade på den kinesiska medicinen löste den snabbt några av mina problem med hjälp av en terapeut. När jag sedan lärde mig mer och förstod vikten av hur vi lever och maten vi äter och tillslut upptäckte moxa då tog det riktig fart både för mitt eget läkande och för mina djurs. Superviktigt förutom att tillföra kraft genom mat och moxa är att hitta hålen vi läcker energi igenom. Det kan för många i bland vara det svåraste att upptäcka och ändra på.

MISSA INTE MÖJLIGHETEN ATT LÄRA DIG MER!! VÅRENS KURSER PÅ HERMANSDAL

HÄSTKURS 8 MARS OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020

Du kan nu boka din plats

Här kan du läsa mer

En sannsaga med lyckligt slut

Här är ännu en solskenshistoria om kroppens fantastiska läkningsförmåga

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är unnamed.jpg

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka din plats

Kunskap och erfarenhet skapar lugn

I dag har jag både min egen historia, mängder med kursdeltagares, patienters och djurs historier som gång på gång bevisar kraften i den kinesiska medicinen och att alla självhjälps verktygen fungerar. Det är mitt nya mående och alla andras solskenshistorier som får mig att fortsätta skriva och försöka nå ut och skapa en medvetenhet. Jag vet att vi kan läka och jag förstår hur vårt själsliga mående hänger ihop med vårt fysiska och tvärtom. Det spelar ingen roll om vi är människa, djur eller en blomma i trädgården vi behöver alla ha det som är naturligt för oss för att vi ska må bra.

Den kinesiska medicinen har förstått precis det och skapat en förklaringsmodell som hjälper till att återställa balansen när vi tappat den. Visst det kan ta tid som i mitt eget fall men det går tillslut. Ett steg i taget. Jag kan se på färgen på slemmet som jag snyter och hostar ut nu att det är massor med kyla kinesiskt sett i kroppen. Inte så förvånande då jag sen barnsben har mycket kyla som skapar problem för mig. Lägg sen till att jag blev både kall och blöt när jag insjuknade efter Ciara och har en 4 veckors antibiotikakur bakom mig (antibiotika är kyla sett ur ett kinesmedicinskt perspektiv:)

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Väst börjar upptäcka att vi är mer än en kropp

I dag börjar vi i väst upptäcka det man i den kinesiska medicinen vetat i tusentals år. När vi blir sjuka är det inte bara kroppen som behöver läka utan även vårt sinne och våra känslor. Den kinesiska medicinen har en holistisk helhetssyn och vi hör ihop med naturen. Att ha en balans i både kropp, själ och sinne är precis lika viktigt för att vi ska må bra och läka. Det går inte att bara titta på en av delarna. Hur många gånger har jag inte hört att ”Jag trodde jag var klar med de här känslorna men nu väller de upp igen” Känslor är precis som vilket virus som helst blir de kvar i kroppen och inte transformeras skapar de tillslut problem för oss.

Den kinesiska civilisationen är en av värdens äldsta. Från denna urgamla civilisation skapades den kinesiska medicinska traditionen, som kan följas tillbaka till förhistorisk tid. TKM (Traditionell Kinesisk Medicin) är ett samlingsnamn för olika medicinska inriktningar och behandlingsmetoder och har sina rötter mer än 5000 år tillbaka i tiden.  Läkekonsten tillämpas än idag inom den kinesiska sjukvården och hålls fortfarande levande och utvecklas i Kina.
Den traditionella kinesiska medicinen har även spridits till många länder i Asien och dominerar deras medicinska tradition, t ex Japan, Korea, Vietnam.
Många behandlingsmetoder är världsberömda t ex kinesisk örtmedicin, akupunktur, akupressur, kinesisk massage, moxa och Qi Gong. 
Som medicinskt system har den traditionella kinesiska medicinen sin grund i den kinesiska filosofins synsätt och betonar ett holistiskt förhållningssätt till både människan och naturen.  Under många tusen år har detta sofistikerade medicinska system byggts upp, vilket gör det möjligt att behandla sjukdomar och upprätthålla hälsa både hos djur och människor.

Den traditionella kinesiska medicinen är en väl beprövad medicinsk kunskap som under många tusen år har hjälpt miljontals människor från generation till generation att upprätthålla en god hälsa. Modern medicinsk forskning brukar oavsiktligt bekräfta sanningar som är väl kända inom den traditionella kinesiska medicinen. Kinesisk medicinsk kunskap kommer direkt från erfarenhet av behandling av kroppen, inte från forskning i ett laboratorium och inte från djurförsök. Den kinesiska medicinska kunskapen har inte förändrats mycket under flera tusen års utveckling. Det har inte behövts på grund av att den fungerar. 

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

HÄSTKURS 8 MARS 2020 OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Mat som Medicin & De fem elementen 2020 är nu i full gång

Vi har stängt dörren för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals GårdFölj mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!