Framgång kommer av flera steg i rätt riktning
Av Tina på Hermansdals Gård
den 17 jul, 2019

Hej fina du,

Känner du att luften ändrats ute och att det är en annan energi? När man bor så nära naturen som vi gör känns det tydligt. Vi har naturligtvis många fantastiska dagar framför oss men det känns mer som augusti än Juli, i alla fall här på Hermansdal. Jag gillar den höga klara luften. Jag trivs bättre i den än jag gör i fuktig värme. Torr värme går bra men fukten har jag riktigt svårt för.

Det är så roligt att vara i gång med femelementskursen och mat som medicin. Det är jätteroligt att höra när deltagare får aha upplevelser över hur till exempel kyla hänger ihop med värk eller magproblem och när vi tillför värme i form av saltmoxa och värmande mat inifrån så försvinner värken. Jag vet att det är så men att få vara med och dela andras aha upplevelser glädjer mig verkligen på djupet. Känner mig som ett barn på julafton.

Framgång består av ett steg i taget

Det är också underbart att veta att om ett år kommer de som gör kursen, ändrat och ätit efter sina obalanser och brister ha gjort en skillnad i sitt mående både på ett känslomässigt och fysiskt plan. De kanske inte alltid förstår vad förändringarna i måendet står för just nu men jag känner igen resan och vet hur det fungerar när kropp och själ läker.

Vår moderna livsstil och konstgjorda mat förstör massor för oss. Vi har försvårat så mycket och lagt kraften utanför oss själva vi har slutat lyssna på vad kropp och själ säger och vi skjuter undan magkänsla och intuition när de dyker upp. Vi dövar symtom med piller istället för att försöka förstå varför de uppstår och bli den som utforskar vad just jag behöver för att må bra.

Kommer ni håg att jag skrev att jag inte längre var paniskt rädd för höjder?

Om inte kan du läsa mer här

Nu har ännu ett under skett i mitt biologiska system 🙂 I söndags åt jag omelett till lunch trots att jag vet att min kropp har svårt för det. Jag brukar få en riktig energidipp, kroppen klarar inte av att tillgodogöra sig maten. Det har varit för hårdsmält och svårt att bryta ner för mitt känsliga matsmältningssystem Jordelementet. Men jag orkade inte hitta på något annat så det fick bli omelett 😉 Tänkte inte mer på det utan åt min omelett. Döm av min förvåning så mådde jag prima energin gick rakt ut i kroppen och jag vitaliserades av min omelett. Jag kan inte minnas när det hände senast.

Vill du läsa mer om jordelementet hittar du ett inlägg här

För mig är det fantastiskt för det betyder att mitt jordelement mår bättre och klarar av att ta hand om maten och omvandla den till näring och energi. I samma veva kommer jag på att det var länge sedan magen svällde upp och jag fick ont när jag ätit vilket var mer en regel än ett undantag förut. Mitt illamående är också spårlöst borta. Så är det med symtom en del glömmer vi bort att vi haft när de försvinner. Den här sommaren har jag alltså fått två stora kvitton på att jag börjar bli hel på riktigt. Både det superviktiga vattenelementet och jordelementet visar mig tydliga tecken på att min kropp är på G. Nu kommer jag äntligen kunna mota ut all fukt och kyla jag har i systemet.

Tack för allt min älskade kinesiska medicin och saltmoxa, utan er hade det aldrig gått 🙂 Jag ser fram emot och är tacksam för varje steg i rätt riktning:)

Saltmoxakurs på Hermansdal 11 Augusti 2019

Varmt Välkommen du också det finns ett par platser kvar än så länge 🙂

Läs mer om saltmoxa och anmäla dig

Vill du veta mer om vad saltmoxa är ?

Vad tycker andra om saltmoxa och kurserna på Hermansdal.

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Djuren har alltid varit min familj och den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på dem som på oss. Jag kommer under hösten ha mina första kurser som sätter just dem i fokus. Det får hela mig att jubla. Jag lovade en gång en älskad vän och själsfrände att jag skulle dela med mig av det jag kan och hjälpa djuren. Nu är det äntligen dags. En dag blir hästrelaterad och den andra går i hundens tecken. Jag längtar!!!

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med rädslor, sorg, ”dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna? 6/10 HÄST och 27/10 HUND

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!