Njurarna är kroppens vardagshjältar
Av Tina på Hermansdals Gård
den 8 dec, 2019

Hej fina du,

Det här blir förmodligen årets sista blogginlägg från Hermansdal och jag vill passa på att önska dig en fridfull, magisk God Jul & Ett riktigt Gott Nytt 2020. Fyllt av hälsa, kunskap inspiration och glädje. På Hermansdal är det julpyntat och doftar Hälsingesåpa. Julen är förbered och frysen är full av Lussekatter och Hermansdalsbröd. Hästarna har nytvättade svansar och hundarna är badade och fönade. Det är nystädat hos både kaniner, höns och får.

Jag ser fram emot en lugn, fridfull och läkande jul på Hermansdal med mina kära. Jag har fått använda många verktyg för att hålla min kropp och mina känslor på banan sista tiden men jag har klarat det och nu är det äntligen dags för operation. Den känns som ett avslut på min cancerresa.

Nytt år nya möjligheter

Jag ser fram emot 2020 som inleds med en ny omgång av Mat som medicin på webben. Det ska också bli kul att få presentera den nya hemsidan och att öppna upp för bokning av våra andra kurser här på Hermansdal. Jag är själv medveten om den kinesiska medicinens naturliga klokhet och läkande kraft. Att få sprida den och hjälpa andra både djur och människor är ett livskall. När jag lyckas inspirera andra att påverka sina liv och göra förändringar och de sen får resultat, det betyder allt och är bensinen som får mig att fortsätta skriva och dela med mig.

Vill du också lära dig mer och hjälpa dig själv?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Brister och obalanser ställer till det

Jag skulle vilja att alla förstod sig själva, sin kropp och själ. När vi förstår vad som händer i kroppen och med våra känslor när obalanser och brister uppstår ger det oss möjligheten att hjälpa oss själva. Det är guld värt att ha kunskap och verktyg så att man kan läka. Att kunna ha kropp och själ i en sådan balans att vi kan stå emot sjukdom och att vi helt enkelt mår bra på alla plan inifrån och ut är värt allt.

Känslor kan göra oss sjuka

Kinesiskt sett så är alla våra känslor kopplade till ett inre organ och är den allvarligaste sjukdomsalstraren. Känslorna går direkt in på den djupaste nivån i kroppen, organnivån.

Andra sjukdomsorsaker som virus, kommer utifrån och måste ”ta sig in” genom flera nivåer av skyddslager i kroppen, det som vi västerländskt kallar för immunförsvar.

Känslor blir skadliga och gör oss sjuka när de stannar för länge eller blir för mycket. Att bli förbannad, ledsen eller glad är normalt men att konstant vara arg, stressad eller irriterad  gör att till exempel levern hamnar i obalans och kan orsaka både huvudvärk, högt blodtryck och attackera magen. På samma sätt gör en lever i obalans att det blir svårare att släppa ilskan och stressen, det blir en ond cirkel.

Rädsla och njurarna

Rädsla och oro/obehag är något som finns i så gott som allas liv till och från, det är inte några känslor som man längtar efter direkt. Men även de känslorna behöver vi ha, annars skulle vi inte överleva som art.

Rädsla hör till Njurarna, dessa magiska organ som är de stora hjälparna till precis alla andra organ i kroppen. Belastar du något annat organ för mycket, kan man säga att njurarna skickar dit extra kraft, de hjälper till tills de blir utmattade själva och när njuren inte längre har något kvar så ja då är vi slut också.

Njurarna är våra vardagshjältar, som skulle ha pris för sina insatser i kroppen. Nu är det inte så att man behöver en njurtransplantation för att man har svaga njurar 😉 Det jag pratar om är sett ur ett kinesiskt perspektiv, där man stärker och balanserar kroppen, så att alla kroppsdelar är i harmoni. När den balansen finns mår vi bra på ett naturligt sätt.

Det är därför en duktig kinesisk läkare inte har sjuka patienter, man justerar obalanser innan ohälsa uppstår.

Vill du också lära dig mer och hjälpa dig själv?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Ett svagt vattenelement ger tydliga signaler

Jag har pratat med många patienter och vänner som upplevt detsamma som jag, att man blir fegare med åren. Eftersom jag har många hästar som patienter träffar jag genom dem ryttare. Något som jag ser tydligt är att kavata kompetenta ryttare  med åren blir ”fegare”. Trots att det egentligen inte finns några faror, målar man upp dessa för sitt inre öga, speciellt då i samband med ridningen.

Man får ett katastrof tänk som egentligen inte har någon grund. Det magiska är att när vi stärker njurarna med mat, saltmoxa och i bland örter så minskar obehags känslorna dramatiskt och man börjar känna igen sig själv igen. Så fantastisk är kroppens signalsystem.

Det är samma sak med djur, rädda, oroliga och vimsiga hundar och hästar blir lugna i ”själen” när man stärker vattenelementet och njurarna.

Att stärka vattenelementet och njurarna är bland det viktigaste man kan göra för att hjälpa sig själv!

Alla organ har sin egen känsla men att ha svaga njurar skapar ett obehag i kroppen som är starkt. Rädsla och ångest är inte något som man vill bära runt på, det är lättare med hjärtats känsla som är glädje det tycker vi inte är obehagligt.

Kanske är just njurarnas känsla obehaglig för oss, för att det är viktigt att vi stannar upp och lyssnar när kroppens reservaggregat talar till oss, vilket vi annars inte hade gjort. Vill vi ha ett långt friskt liv så är det just njurarna som vi skall ta hand om.

Fysiska symtom på försvagade funktion av njurar ur ett kinesmedicinskt perspektiv är till exempel:

 • Ont i ländrygg, knän, höfter, fötter och leder
 • Minskad sexlust
 • Inkontinensbesvär
 • Urinvägsinfektioner
 • Mensvärk
 • Trötthet
 • Astma
 • Hjärtklappning
 • Svårt att bli gravid
 • Foglossning

Vad kan man göra själv för att stärka njurarna?

 • Vila liggandes
 • Äta ”Svart mat” (quinoa, svarta bönor, svart ris, svarta sesamfrön)
 • Salt (men ej överkonsumtion och ej raffinerat)
 • Växter som stärker Njuren är bland annat Björken (till exempel björksav) , Nypon, Nässla, Goijibär med mera.
 • Saltmoxa

Det bästa saltet!

11158103_10155476843630271_1935773456_n

Tips! ”Poppa” svarta sesamfrön i stekpannan så att de öppnar sig lite och ät en matsked om dagen, dessa små fantastiska frön är magiska så gör det till en vana varje dag.

Rescue Remedy /Räddningsdroppar löser upp känslor av rädsla, ångest och oro och är perfekt att ha hemma.

Man kan droppa räddningsdroppar i ett glas med vatten och sippa på under dagen.Räddningsdroppar är något som fungerar utmärkt på både hästar och hundar som är rädda eller oroliga också.

Saltmoxa ala’ Hermansdal är ett fantastiskt redskap för att stärka hela kroppen

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Varm December Kram från Hermansdal

Tina 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ och få en bättre hälsa?

Vill du också lära dig mer och hjälpa dig själv?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 kurserna öppnas för bokning i Januari 2020 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!