den 5 jan, 2020
Förstår du din kropp och själ?

Hej fina du,

Nu är jag äntligen tillbaka igen med årets första blogginlägg. Hoppas du har saknat mina rader. Jag har i alla fall saknat att skriva 😉 Hoppas att du har haft en fin jul och en bra inledning på 2020. Det här är första dagen som jag känner att jag är på väg mot ett normalt liv igen även om det är en bra bit kvar och går upp och ner. Det krävs massor med energi för att läka och det både märks och känns.

Operationen har gått bra och det känns fantastiskt att få nya bröst. Även om jag har funderat över vad jag gett mig in på mer än en gång så har jag hela tiden varit lycklig över mina nya bröst. Den positiva känslan är till stor hjälp i läkningsprocessen. Att yang sakta ökar i naturen och våren snart är på ingång hjälper också till.

Att förstå vad som händer hjälper

Jag fick en infektion efter operationen som har varit tuff för kroppen och fördröjer läkningen. Det har blivit många turer fram och tillbaka till Linköping senaste veckorna. Hålla reda på dränagepåsar och sova på rygg har varit en riktig utmaning. Det är nog tur att jag varit så allmänpåverkad annars hade nog mitt numera lugna liv varit det också. Man märker inte kroppens samspel förrän det sätts ur spel. Det blir en utmaning att bara resa sig, borsta tänderna eller koka en kopp te.

Min förståelse för symtom från kropp och själ och den kinesiska medicinens verktygslåda har varit en riktig guldgruva. Att förstå varför kroppen och själen reagerar och veta vad jag kan göra för att hjälpa den är fantastiskt vare sig man håller på att bli förkyld, har ont i magen, långvarig värk eller har genomgått en stor operation. Om några veckor kommer jag att vara som ny och i sommar klipper jag gräset i T-shirt igen 🙂

Kinesisk medicin hjälper kropp och själ

Den kinesiska medicinen är så kraftfull i all sin enkelhet och i hur allt logiskt hänger ihop. Förstår man grunderna och lever efter dem så håller vi oss friska och vitala. Den kinesiska medicinens grundfundament är att man ska lära sig leva på ett sådant sätt att sjukdom inte uppstår.

Redan 300 år före Kristus nämns de fem elementen i texter och precis som Qi, Yin och Yang så är de en av grunderna i kinesisk medicin och används för att förstå och relatera till kropp och själ. De fem elementen har en mängd saker som hör till varje enskilt element. Allt från naturen och årstiderna till organ, känslor, själ och inte minsta mat som kan användas som medicin.

När vi har tillräckligt av och en bra balans mellan Qi, Yin ,Yang och mellan de fem elementen mår vi bra i både kropp och själ. Det bästa är att vi kan påverka alla delarna med mat, näring och livsstil bara vi vet vad vi har för brister och obalanser och vet vad vi kan göra för att hjälpa oss själva

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

De fem elementen

Trä

Träelementet ses som en general som planerar och dirigerar. Det står för vårt kreativa driv och vår förmåga att uttrycka oss själva samt vår motivation och vilja till att ”bli” något. Träelementet ger oss viljan att växa och är själva grunden till det mesta av vårt driv och våra önskningar.

Ilska är den känsla som hör till Trä-elementet vars färg är grön och årstid är vår. De organ som hör hit är lever och gallblåsa.

Eld

Vår ande och vårt uttryck finns i eld-elementet. Vår inre intuition, entusiasm, glädje, fantasi, optimism och kraft bor i hjärtat. Det är eld-elementet som ger oss förmågan att ha meningsfulla relationer, kunna älska och känna passion.

Inom den Kinesiska Medicinen, ser man hjärtat som en Kejsare som ska se till att balans och fred råder i vår kropp och själ. Det står för intelligens, andlighet och visdom.

Jord

Jordelementet ger oss förmågan att vara omtänksamma, balanserade och avslappnade. Det ser till att vi kan hålla oss jordade och tack vare det kunna känna att vi står stadigt även om det stormar runt oss och livet är ett kaos.

Grubbleri och oro är den känsla som enligt den kinesiska medicinen tillhör Jord-elementet, vars färg är gul och årstid sensommar.

De organ med funktioner som tillhör Jord-elementet är mage och mjälte. Deras största uppgift är att transformera allt vi äter och sedan transportera ut det som näring. När det fungerar som det ska tänker vi klart och har lätt för att koncentrera oss, så att idéer och handlingar kan födas och förverkligas.

Metall

Metallelementet står för våra nya idéer och det är här nya känslor föds och börjar anta en form. Man kan jämföra det med våra andetag, vid inandning föds våra nya känslor och idéer och vid utandningen släpper vi alla gamla idéer och känslor.

Sorg är den känsla som hör till metall, vars färg är vit och årstid är höst. De organ som hör hit är lunga och tjocktarm.

Vatten

Vattenelementet står för vår viljekraft som är vår inneboende kraft, beslutsamhet och vilja att lyckas med allt vi företar oss. Den står för vår vitalitet och uthållighet, innehåller vår essens och är vår energireserv.

Rädsla är den känsla som enligt den kinesiska medicinen hör till vatten-elementet, vars färg är svart och årstid vinter.

De organ och funktioner som hör till vatten-elementet är njurar och urinblåsa. Njurarna anses inom den kinesiska medicinen var grunden till att liv kan skapas och fortgå. I njurarna föds yin och yang och det är här all vår livsenergi finns lagrad.

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram från Hermansdal

Tina 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ och få en bättre hälsa?

Vill du också lära dig mer och hjälpa dig själv?

MAT SOM MEDICIN 2020

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

SALTMOXA

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

HÄST OCH HUNDKURSER

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 kurserna öppnas för bokning i Januari 2020 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals Gård

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This