den 9 jun, 2024
Naturligt är lösningen

Hej fina du,

Efter några fantastiska försommarveckor med värme funderar jag på att rota fram långkalsongerna igen 😉 Sista dagarna har jag jag inte längtat efter varken en pool eller stranden. Skönt för djuren som slipper insekter och när man jobbar fysiskt men väldigt kallt. Förra helgen var jag iväg och träffade vänner som tävlade på Grevagården i Skövde. Nationaldagen och helgen tillbringar jag på Hermansdal och fixar i trädgård och växthus. Har klippt gräset med toppluvan på 🙂

Förra helgens utflykt var kul. Så inspirerande att se alla duktiga hästar och ryttare. Det blir en liten vitamininjektion för egen träning även om jag inte längtar efter tävlingsbanan alls. Verkligen spännande att se hur saker förändras under livets gång. Vem vet “tävlingslusten” kanske vaknar igen men just nu så njuter jag av att umgås med mina hästar på hemmaplan och sommarens mål är att ta oss ut i skogen med mig på ryggen. Inte helt lätt med oerfarna hästar och en tant på ryggen men vill man något tillräckligt mycket så hittar man i mål tillslut.

Dags för ny kunskap

När det är varmt vaknar min lust att göra matiga sallader på längden, tvären och bredden. Den tar aldrig slut. En mustig gryta är inget jag längtar efter då. Nu när vi fryser igen försvinner min sallads längtan och det blir soppor och grytor som är värmande. Lyssnar vi på vad kroppen vill ha hjälper vi oss själva att må bra. Nästa lördag ska jag iväg på kurs och lära mig baka surdegsbröd något som jag försökt mig på ett antal gånger utan att riktigt lyckas. Nu får det bli proffshjälp hos ELDSJÄL- MATHANTVERK På söndagen blir det fermenteringskurs även det något som jag provat men vill bli bättre på. Så roligt att lära sig nya saker som gör gott för kropp och själ.

Vårt ekosystem

När vi vill komma tillrätta med våra problem måste vi alltid tillbaka till det som är naturligt för oss. Vi är inga maskiner och tål inte vad som helst. Faktiskt så är vi många gånger mer noga med att serva bilen eller göra rent diskmaskinen än att följa de skötselanvisningar som gäller oss själva. Alla vet att garantier inte gäller om man inte sköter saker som det är tänkt. Det borde få oss att tänka till när det gäller oss själva också.

Vi har precis som naturen ett ganska tåligt ekosystem tills det blir för många obalanser då brakar det och symtomen kommer ett efter ett. Ofta så milt att vi inte ens märker det först. Kroppen klarar av att balansera upp problemen och vi tänker inte på vad som händer. Det är när det blir fler och fler och det ena ger det andra som vi märker att något hänt. Vi tycker att problemen kommit plötsligt även om det ofta tagit flera år att skapa oredan.

Skeva behov

När vi en gång har belastat vårt kroppsliga system för mycket och symtomen har kommit kan det ta lite tid att sortera ut och komma tillbaka. Gör vi något vi inte mår bra av någon gång i bland klarar kroppen av att hantera det. Men när det blir för mycket eller för lite av det ena eller det andra och för ofta eller länge kommer den att protestera.

Obalanser och brister skapar även skeva behov och sug i kroppen. En kropp som mår bra och är i balans blir nöjd och är inte sugen på en massa som inte är “bra”. Suget är ett sätt att tala om för oss att något är i oordning. Jag har ätit massor med god mat sedan jag ställde om min kost och det bästa är att jag också blir piggare och starkare av den. Jag kan känna hur jag vitaliseras efter att ha ätit. Ingen paltkoma här inte.

Det är förändringarna och självhjälpsverktygen som blir din medicin. När du är frisk klarar din kropp av fler störningar, men det är inte säkert att du ens längtar efter dem längre.

VILL DU LÄRA DIG MER? HÄR HITTAR DU NYCKELN TILL HÄLSA

Kroppen behöver vara stark och själen bli modig

När vi kommer tillrätta med våra brister och obalanser med hjälp av mat, näring, livsstil och tex saltmoxa kommer kroppen att läka. Det är inte svårare än så. För att nå fram behöver vi ändra på det som tillslut gjort oss sjuka. När kroppen får den hjälp den behöver och vi slutar att tillföra det som skadar oss kommer magi att ske. Kropp och själ är ett fantastiskt ekosystem som kan läka med rätt förutsättningar. Vi behöver göra, det räcker inte med att veta vad som är bra vi måste agera också. Framgång är summan av alla små saker som vi upprepar dagligen. Det är det som gör att vi kommer i mål tillslut vare sig det gäller vår hälsa eller något annat vi vill.

När något anses vara omöjligt att bota eller vara kroniskt inom den västerländska medicinen. Betyder inte det att inte läkning kan ske. Det betyder att det inte finns någon västerländsk medicin som kan “läka” eller döva symtomen.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This