den 9 feb, 2018
Naturlig mat är medicin

Hej fina du 🙂

En av de bästa fredagarna på länge är här. I går så fick vi den finaste presenten man kan få. Lancelot som du kan läsa mer om här En sannsaga med lyckligt slut är ohalt. Vi har i två år väntat och hoppats på att hans kropp återigen skall klara av att laga sig och nu har den gjort det. Vi har samma tänk med våra djur som vi har med oss själva. Bra naturlig mat, mycket kärlek, själsligt och känslomässigt välbefinnande, lagom dos av aktivitet och vila, arbete och återhämtning och att hjälpa kroppen med att lösa upp eventuella blockeringar så att den klarar av att läka. Sen lägger vi till tid och tålamod. Det brukar vara ett vinnande koncept och nu har det visat sig att det fungerar igen.

Det skall bli superspännande att åka och röntga honom på kliniken för att se om läkningsprocessen är färdig. Det är också något som vi står för, vi använder det bästa ur båda världarna. När vi slår i hop den västerländska medicinen med den alternativa sidan och bygger broar så skapar det hälsa och ett snabbare tillfrisknande. Håller vi balansen och inte skapar oreda i kroppen från början så slipper vi många gånger ens bli sjuka. Man har kommit längre i andra delar av världen och samarbetar över gränserna, det är bara att hoppas att vi får ta del av det i Sverige också så småningom. Tills dess så försöker vi nå ut med vår kunskap för att bidra till ett bättre mående hos både människor och djur.

Hjälp oss gärna dela våra inlägg om ni tycker om det vi skriver:)

Tänk att Lancelot blir ridbar igen när min egen kropp börjar bli det. Visst är det magiskt? Jag ser fram emot många underbara ridturer i skogen med en fantastisk vän och häst.

Så fort vi pratar hälsa så blir det också prat om mat. Alla levande varelser behöver det som är naturligt för dem för att må bra, det tror jag vi alla skriver under på. Det är så viktigt att vi äter bra naturlig mat. Man kan kalla den antiinflammatorisk, en del pratar om tarmfloran och vi själva använder den kinesiska medicinen som verktyg och inget är fel. Men att  “fel” mat för kroppen skapar sjukdomar det är de flesta överens om idag och många börjar inse det som den kinesiska medicinen vetat i flera tusen år att mat och näring är medicin om vi använder den rätt.

Prenumererar du på vårt nyhetsbrev så delar vi med oss av recept där och  här kommer två bra tips på frukost eller mellanmål som man kan ha med sig överallt. Har du provat något som du inte tycker om prova igen och smaksätt annorlunda det är ju inte så att alla korvar smakar likadant heller 😉

Chiapudding

3 msk Chiafrön

2 dl havremjölk

1 krm äkta vaniljpulver

Rör i hop i en glasburk och låt stå över natten. Rör runt och ha på bär. Vi gillar att äta den rumstempererad med hallon och mango.

Overnight oats

1,5 dl havregryn

3 dl havremjölk

En nypa salt

Blanda i en glasburk och häll i de bär du gillar (vi brukar använda hallon & blåbär) samt strö över lite solrosfrön och pumpakärnor. Låt stå under natten eller gör dem på morgonen och låt stå under dagen om du ska ha dem på kvällen. Ät den rumstempererad om det känns kallt i kroppen.

Äter du något som känns för kallt i kroppen prova en varm kopp te till. Undvik grönt te det är kylande.

Du hittar mängder med information om mat i Nyckeln till Hälsa.

Önskar dig en underbar dag

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

 Follow my blog with Bloglovin

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This