den 12 feb, 2018
Ge bönor och linser en chans

Hej fina du,

Vaknar till en riktig vinterdag med snö som yr på tvären. Se till att klä dig varmt så att inte vind och kyla kan ta sig in i kroppen. Vi har fått många frågor och kommentarer om att det är dyrt att äta nyttigt. Vi tycker inte det, men det beror självklart på vad man äter. Vi tänkte slå ett slag för bönor, ärtor och linser som är både billiga och näringsrika.  Det är många som säger att de inte tycker om något utav dem. Jag har själv inte varit något stort fan, så jag vet att det går att ändra sig 😉 Med rätt tillagning är de nu mina favoriter, framförallt linser. Det handlar för det mesta om kryddning och sättet vi använder dem på. Vi är inte vana att använda dem i vår matlagning så idéerna tar slut.

Vi använder massor med böner, linser och ärtor när vi lagar mat vi har dem som en superbra närings och proteinkälla. Om vi gör “köttfärssås” till exempel så tar vi bort köttet och lägger istället till Belugalinser och grovrivna morötter med mera. Det är verkligen jättegott, det är bara fantasin som sätter gränser. Man kan känna hur energin tar sig ut i kroppens alla celler och vitaliserar, Ingen paltkoma där inte.

Tycker man att det är jobbigt för att man blir gasig i magen av alla fibrer och kostomläggningen så kan man titta på kombinationen av olika födoämnen i en maträtt (Blogginlägg kommer) och börja en omställning i en lugnare takt. Viktigt är att äta varmt och tillagat.

Det är också billig mat även om den är ekologisk. Vi ägnar en helg då och då till att blötlägga och göra storkok av både bönor och ärtor som vi sen fryser in. Ett paket på 500 gram blir mängder med måltider och kostar runt 25-30 kr. Det enda som krävs är planering. Skall man vara hemma en helg så passar det perfekt och sköter sig själv. I går gjorde vi en jättegod lasagne med röda linser som blev överraskande god. Vi provar oss fram, en del recept känner vi att vi kommer att göra många gånger. Men det händer också att vi tittar på varandra och säger att det här vart inte så bra 😉 Det är inte bönornas fel utan våra kombinationer och recept.

Vi är så ovana att tänka på mat i andra former än kalorier, fett, protein och kolhydrater. Maten vi äter besitter så mycket fler egenskaper och hjälper eller stjälper oss. Vi har ett stort kapitel om mat i Nyckeln till Hälsa för att vi vet hur otroligt viktig den är för att vi skall må bra i kropp och själ. Vi älskar den kinesiska medicinen som har förstått hur födoämnenas olika egenskaper påverkar vår kropp och vårt känsloliv.

Linser är bra för eld vatten och jord-elemetet, stärker qi och motverkar fukt.

Svarta bönor stärker vattenelementet och blodet.

Kikärtor är bra för eld och jordelementet stärker qi och motverkar fukt.

När jord-elementet är starkare så oroar vi oss mindre. Har vi mindre fukt i kroppen så har vi lättare att röra oss och mindre värk. Har vi mer qi känner vi oss piggare, gladare och slipper värk.

Önskar dig en underbar dag

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i början av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This