den 27 nov, 2022
När vi håller balansen mår vi bra

Hej fina du,

Nu har nog de flesta i landet haft vinterns första snöupplevelse i någon form. 😉 På Hermansdal kom vi lindrigt undan även om vädret skiftade snabbt. Snö underlättar vissa saker och gör annat tyngre. Nu är det barmark igen och jag får lite tid att fortsätta med mitt stora odlingsprojekt. Förbereder bäddar, sätter vitlök och försöker planera. Suger i mig all kunskap jag kan hitta och ser verkligen fram emot både kryddor, egen majs och broccoli. Påminner mig varje dag om att det snart börjar bli ljusare igen och ser fram emot både 2023 och den kommande våren.

Dags att söka sig inåt

Vintern är perfekt för planering, reflektion och att se tillbaka på året som gått. Vad har varit bra och vad har varit mindre bra? Har jag gjort det jag ville? Hur mår jag? Vad saknar jag i livet? Är det något jag vill ska vara annorlunda? Vad kan jag göra för att få in det jag behöver i livet? Och så vidare…

I den kinesiska medicinen handlar det om en balans mellan allt. Ordet lagom passar perfekt. Att få en dos av glädje genom att umgås med vänner eller familj är perfekt och fyller på. Samtidigt som vi behöver tid att reflektera och söka oss inåt och lyssna på oss själva. Det är båda behov vi behöver tillfredsställa för att det ska uppstå en balans. Olika personer har olika behov utifrån våra olika personligheter. Har vi obalanser så kan nya behov uppstå. Vanligt vid brister är att man blir känsligare runt andra människor och har svårt att må bra när man umgås med andra. Ytan blir för svag och vi kan inte längre hålla våra gränser. Vi känner av andra för mycket.

Ju bättre vi klarar att hålla våra gränser, övergångarna mellan dag, natt, årstiderna och när det stormar i livet desto bättre balanserad är vi i oss själva. Vi klarar av att stå stadigt med fötterna i jorden och vaja med när livet stormar utan att gå sönder. Det kan blåsa så mycket att vi till och med fälls mot marken men tack vare vår inre styrka så reser vi oss igen. Ytan skall vara stark och insidan mjuk för att vi skall ha flexibilitet och inte gå av. Vi skall kunna följa med i livets skiftningar och ändå vara starka i oss själva och veta vart vi har våra gränser mot omvärlden.

Fyll på med det just du behöver

När vi har en balans mellan de olika elementen och inte har för mycket brister kommer vi att ha just den styrkan och balansen. Då kommer vårt samspel mellan det yttre och det inre att fungera. Livsenergin kommer att kunna cirkulera i vår kropp och allt kommer att fungera precis som det gör i ett perfekt ekosystem. Våra känslor kommer att transformeras och följa livets rytm.

Alla element har olika årstider, känslor, egenskaper, klimat, organ och kroppsdelar som hör till dem. När de olika elementen har en balans mellan sig så mår vi bra både fysiskt och känslomässigt. Det är det man använder i den kinesiska medicinen för att se till att det finns lagom av allt. Då fungerar vi och mår bra. Vi kan födas med en personlighet eller en svaghet som gör att vi har lättare för att vissa obalanser uppstår. Men är vi medvetna om vilka vi är  och vilka behov vi har och vad vi kan göra åt dem så kan vi balansera upp det som behövs för att vi skall bli den bästa versionen av oss själva.

Önskar dig en fin och rofylld 1a Advent

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This