den 4 dec, 2022
Tacksam för förändring

Hej fina du,

Med en brasa i kaminen och lite vitt både på marken och i luften utanför fönstret sitter jag och skriver det här blogginlägget. Det är redan Söndagen den andra advent, veckor och dagar går i en rasande fart. Julfixandet i år kommer att bli väldigt sansat. Det känns lite avslaget att hålla inne med ljusslingor och mysbelysning. Med en kattunge i huset blir det även avskalat med min favoritavdelning julblommor. Det är många av dem som är giftiga för små kattfröknar. Adventsljusstaken med mossa och flugsvampar har även den gett upp 😉 Tänk så spännande allt är när man är liten och ska upptäcka världen.

Tacksamhet en underskattad glädjekälla

Men vad gör det myskänslan kommer inifrån och jag är tacksam för att alla på Hermansdal mår bra och att vi har varandra. Tänk vilken oerhörd glädje, värme och kärlek som tacksamhet skapar. Kan vi vara lite mer tacksamma i livet skulle vi må så oerhört mycket bättre. Pine mår så mycket bättre nu när han får sin pensionärsmat. Den är mer lättsmält och det känns som om han återigen fylls med vitalitet och energi vilket glädjer mig massor.

Något att tänka på för oss alla. Vi utvecklas och våra behov förändras utmed vår livsresa. Jag hade inte trott på om någon talade om för unga Tina att jag skulle snöa in på odling, plantor och fröer. Inte heller att jag intresserat skulle titta efter vad jag hade för fåglar som besökte fågelrestaurangen utanför fönstret, lyssna på melodikrysset eller bli intresserad av hälsa. Det fanns inte i min värld. Jag är fylld av tacksamhet över att jag har förändrats, utvecklats och känner mig så mycket mer tillfreds med livet nu än vad jag gjorde i 20 och 30 års åldern.

En hälsoresa är inte spikrak

Vi har alla dippar, jag också men de blir färre och färre och jag återhämtar mig snabbare och snabbare. Jag har haft min kunskap och den kinesiska medicinen att hålla i handen under resan. Som patient kan man behöva hålla någon i handen medan läkning pågår. Läkningens resa är sällan spikrak, det är både upp och nedgångar. Patogener vi har i kroppen som gör oss sjuka ska ut vare sig det är känslor eller fysiska symtom. Det brukar inte ske helt obemärkt och det är så mycket lättare när vi får förståelse för vad som sker.

Speciellt känslor är främmande för oss här i väst. Att läka och känna sorg utan att vi vet varför kan vara precis den del du behöver i din process. Sorgen behöver komma upp till ytan. Du har haft den lagrad i dig, även om du inte känner den varje dag när du springer på i livet. Det är det vi gör. Vi springer ifrån våra känslor och trycker undan dem. Försök att i stället stanna upp och låta dem berätta vad du behöver eller låt de bara få finnas där en stund. Känslor som vi trycker undan har en förmåga att bli starkare och starkare

Brist på Qi

Om vi har brist på Qi kommer inte våra känslor att kunna transformeras utan vi fastnar i olika känslotillstånd. Har vi en obalans i vårt träelement så kommer vi att vara lättirriterade och snarstuckna, eller köra över andra. Har vi en svaghet i vårt jordelement så kommer vi oroa oss och ha svårt för att sätta gränser mot andra. Vi kommer hellre  ta hand om alla runt oss än oss själva. När qi sjunker i naturen känner vi av våra eventuella brister. Har vi inte tillräckligt själva behöver vi naturens hjälp.

För att hålla flödet igång och på en bra nivå under höst och vinter är det viktigt att vi anpassar oss till naturen. När tempot lugnar ner sig utanför oss ska även vi dra ner på farten och söka oss inåt.

Våga förändras

I takt med att vi utvecklas och känner in oss själva så kommer vi att förändras. Vi kommer upptäcka att vi ogillar en del och gillar annat. Det kan kännas ovant och tomt när vi förändras och inte reagerar och beter oss som vi är vana vid. Men det behöver bli lite tomt innan vi kan fylla på med det vi egentligen behöver och vill ha. Låter vi inte tomheten vara där så kommer vi inte upptäcka vad som fattas oss.

Det är svårt att lämna människor, beteenden och vanor även om vi inte mår bra av dem för de är en inrotad del av oss själva. Är vi dessutom i obalans och svaga fysiskt och känslomässigt så kommer det att vara ännu svårare. Vi behöver både Qi och Yang för att ha kraften att ta oss vidare och kunna förändra det vi inte mår bra av.

Det är så mycket jag har lärt mig och förstått under min resa mot att få må riktigt bra och den kinesiska medicinens filosofi och tänk vibrerar rätt i varje cell i min kropp och själ. Jag skulle tippa på att jag är en reinkarnerad kines så hemvant känns det 🙂 När vi väl förstår vad kropp och själ försöker förmedla till oss är det lättare att hjälpa till på vägen. Det är förändringarna som kommer göra en skillnad på djupet i slutändan.

Symtom berättar

När känslor och symtom som värk och annat dyker upp i en läkningsproces så bör vi hjälpa till utan att trycka bort. Har vi värk så kan vi använda en mängd verktyg för att hjälpa till att cirkulera. Känn efter vad som hjälper dig. Är det en varm vetekudde, massage det fantastiska homeopetmedlet Arnica D 30 eller något annat, prova dig fram. Är det känslorna som spökar och du känner dig ledsen eller har ångest? Då kan jag varmt rekommendera Räddningsdroppar ( Rescue Remedy) de hjälper kroppen att lösa upp känslor och lägger inte locket på.

Att äta bra mat, kvalitets vitaminer och mineraler, vara sann mot sig själv, vila, vara aktiv, umgås med bra människor, andas i naturen och att inte sova på currylinjer kommer att underlätta din väg mot hälsa och välmående. Det kan låta som självklarheter. Men när jag träffar patienter eller har telefonkonsultationer så står det klart hur många det är som tappat bort sig själva och det självklara.

Vad har jag gjort för att må bra? Jag har gjort precis allt ovan. Saltmoxa använder jag till och från, jag fyller mitt liv med händelser och människor som jag trivs med. Jag håller mitt drömliv i sikte och jag hanterar det som kommer upp i livet allteftersom livet sker. Ingenting är statiskt. Livet är ständigt i rörelse och vi behöver vara i balans för att hantera det så bra som möjligt.

Med dessa rader önskar jag dig en riktigt fin andra advent

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Hej hur vet hag om jag sover på ett currykryss eller i ett rum med dåliga energier?

  Svara
  • Du kan använda pekare för att undersöka vart currylinjer och energier finns. Typiska symtom är tex att man inte är utvilad, inte blir frisk, känner sig svag och så vidare
   Allt Gott
   Tina

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This