den 22 apr, 2018
När ögat får blod kan vi se

Hej fina du 🙂 Solen fortsätter att lysa över Hermansdal och både vi och djuren njuter för fullt. Vi har tidigare skrivit en del om vårens energi och Trä-elementet vars årstid är vår. Till trä-elementet hör organen lever och gallblåsa, dess färg är grön och dess “öppning” är ögonen. I den kinesiska medicinen säger man att det är leverns blod som ska nära våra ögon.

Om leverns blod inte när ögonen kan vi få symtom som bland annat:

  • Gruskänsla i ögonen
  • Torra ögon
  • Mörka/svarta prickar eller fält i synfältet
  • Ljuskänslighet

Har man något eller flera av ovanstående symtom är det tecken på att leverns blod inte när ögonen som den ska. Den vanligaste orsaken är att det beror på en brist. Genom att stärka blodet hjälper man levern att kunna utföra sin uppgift och symtomen kommer att lindras och till slut försvinna helt. Vid kraftig brist kan man behöva använda örter, men i de allra flesta fall räcker det med att göra förändringar i sin livsstil och äta mat som stärker blodet.

I den kinesisk medicinen säger man att när man lägger sig ner för att sova går blodet tillbaka till levern. När ögat får blod kan vi se, när benen får blod kan vi gå och när fingrarna får blod kan vi öppna och stänga handen.

Patientfall:

En försommardag för fyra år sedan ringde en kvinna i 40-års åldern och sökte hjälp för sina besvär med ögonen. Vi bodde cirka 60 mil ifrån varandra så vi bokade tid för en telefonkonsultation. Kvinnan berättade att det hade börjat med torra ögon för cirka tre år sedan. Det senaste halvåret hade hon även börjat att få mörka prickar/fläckar i synfältet som inte ville försvinna. När vi pratade vidare visade det sig att hon drack 8 koppar kaffe om dagen. Hon sov dåligt med mycket drömmar. Hon åt ofta snabbmat, hade naglar som gick av/skivade sig, torrt och livlöst hår och mensen hade börjat minska och var nu bara 1-2 dagar med en liten mängd blod. Sista månaden hade hon börjat känna sig mycket trött och matt. Bilden på hennes tunga visade en väldigt blek tunga.

Hon hade varit på vårdcentralen men alla värden var bra och det fanns inga tecken på dåliga blodvärden. Jag förklarade skillnaden för henne på hur man ser på blodet och dess funktioner utifrån den  kinesiska medicinen. Hur hennes livsstil skapat en brist på blod och att alla de symtom hon hade var klassiska tecken på just brist på blod, sett ur ett kinesmedicinskt perspektiv. Hon fick tips på mat som stärkte blodet. Hon började dricka te på schizandra, tog en promenad på 30 min två gånger om dagen och vilade 30 min mellan kl. 01.00 – 03.00. Vi hade telefonkontakt där vi uppdaterade och justerade hur det gick och hur hon mådde. Efter två månader hade vi en ny telefonkonsultation och hon berättade att mensen nu varade i fyra dagar. Tröttheten var bättre och de svarta fläckarna i synfältet kom bara någon enstaka gång. Hon fortsatte med det “schema” hon fått. Efter sex månader var mensen återigen normal. Hon sov 6-7 timmar per natt utan oroliga drömmar. Naglarna var starka, håret hade fått tillbaka sin lyster och tröttheten var nästan helt borta. De mörka fläckarna hade försvunnit och torrheten i ögonen kom bara någon gång ibland.

Det är härligt med solskenshistorier som den här 🙂 Vi hör ofta liknande berättelser, de bevisar hur fantastisk kroppens självläkande förmåga är och hur mycket vi kan påverka vårt mående själva.  Förstår vi vad kropp och själ “säger” och  ger den de verktyg den behöver för att läka och systemet att fungera igen så kommer den att göra det. Det är för att vi vet att det fungerar som vi skrev Nyckeln till Hälsa och det är därför vi bloggar, vi vill nå ut så att fler får må bra.

Tips på vad du kan göra för att stärka blodet:

  • Ät mat som avokado, rödbetor, aprikoser, persilja, dadlar, havre, jordnöt, dinkel, kidneyböna, adzukiböna och körsbär.
  • Lägg dig att vila 30-60 minuter någon gång mellan kl 13.00 – 15.00
  • Bra balans mellan aktivitet och vila, fysisk aktivitet hjälper kroppen att omvandla maten till blod och att vila gör att blodet kan gå tillbaka till levern och vitalisera den

Undvik följande då det konsumerar blod:

  • Kaffe konsumerar blod – undvik kaffe eller minska ner det till 1-2 koppar per dag. Om du dricker kaffe se till att dricka ekologiskt odlat, då kaffe är världens mest besprutade livsmedel.
  • Undvik överätande av fet och processad mat
  • Undvik för mycket av smakerna salt och sött

Fler verktyg, tips, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv hittar du här i bloggen och i Nyckeln till Hälsa.

Varma Vårkramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This