den 20 apr, 2018
Herr Skalmans energi är nyckeln

Hej fina du 🙂 Hoppas du njuter av våren det gör vi. Vi har en hel del djur här på Hermansdal och vi lever nära dem. Vi älskar energi i alla dess former och tycker det är så intressant att studera hur energi påverkar oss och vår omgivning. Vi har så mycket att lära oss av djuren. För dem är energi helt naturligt det är en självklarhet och den handlar om överlevnad. De är riktiga proffs på energi och läser av den som vi läser en bok. Allt är energi, precis allting!!!

Äter vi mat av bra råvaror som med det har en bra energi och som är tillagad med glädje och kärlek mår vi bättre och den smakar godare. Vi består av energi, omger oss av energi och vi skickar ut energi hela tiden. Utan energi så dör vi. Vi kan träna upp oss så att vi blir mer medvetna om vad vi tar in och skickar ut. På det sättet slipper vi bli “offer” för energin runt oss eller påverkas lika mycket av den.  Vi klarar av att vara i vår egen bubbla.

Djur är verkligen naturbegåvningar på det här med energi. Egentligen så är vi det också, men vi har tappat bort den delen av oss själva. Vi lever längre ifrån naturen och har inte så bra kontakt med vårt inre. Vi lyssnar inte eller litar inte på vad vårt inre försöker förmedla. Vi har varit tvungna att stänga av en del av vår känslighet, för att klara av det massiva flödet av intryck och energi i olika former, som vi har i vårt dagliga liv.

Djur är MINDFULL och närvarande i nuet hela tiden. En häst som har en dålig sadel som gör ont varje gång matte eller husse skall rida går inte och deppar hela dagen för att sadeln skall komma framåt eftermiddagen. De lever i nuet och blir påminda om den obekväma sadeln först när den dyker upp, när den försvinner så släpper de den igen tills den dyker upp nästa gång. Självklart så är inte obehaget mindre när sadeln är på men hästen slösar ingen energi på obehaget om det inte är där, vilket vi gör som låter tankarna snurra i huvudet.

Vi får gå på kurser och lära oss vara i nuet. Vi har tappat bort det som egentligen är naturligt för oss på vägen. Vi oroar oss för saker hela tiden, även för det som egentligen inte är verkligt. Ju sämre vi mår och ju svagare vi är desto fler orosmoln ser vi.

Vi har glömt att vi är en del av naturen och att vår organism har behov av naturliga saker för att hålla sig frisk. Våra kroppar känner inte igen alla konstgjorda ämnen som vi stoppar i oss och vet inte hur den skall hantera dem.  Det skapar en stress i vår kropp. Samma sak är det med våra känslor och tankar de gör oss sjuka när de är obalanserade. Det är därför vi mår bättre när vi mediterar eller utövar andra saker som får oss att vara i nuet och stanna upp i våra liv. Själen får en paus och hinner ikapp, hjärnan får vila.

Djur använder sin intuition, nuet och energi på ett medvetet sätt och att de affirmerar för fullt. Ta bara en hund som tigger. Vem är inte djurkommunikatör då och vet vad den vill 😉 Energin den skickar ut fullständigt suger till sig godbiten på ett så kraftfullt sätt att man får väldigt dåligt samvete om man inte delar med sig. Hunden är i nuet och tänker inte på något annat än godbiten. Jag vet att en del säger att hunden tigger för att den har fått något någon gång, men det är inte hela sanningen. Jag har haft så mycket djur i mitt liv och en del är rena naturbegåvningar på att förmedla sina önskemål redan när de föds utan att ha fått en enda godbit vid bordet någonsin.

 

Att affirmera är som att skicka ut energi och beställa något vi vill ha. Vi blir en magnet och drar till oss det vi skickar ut. Är du lika övertygad och målmedveten som hunden, så kommer det du affirmerar komma till dig förr eller senare. Det blir som att ha det där målet jag skrivit om tidigare.

En katt kan sitta i timmar och bara vänta på att en mus skall passera de har ett tålamod som jag blir otroligt imponerad av och katten är fullständigt övertygad om att musen skall komma och plötsligt händer det till musens stora olycka.

Djur de bara är, tills törsten, hungern eller tröttheten gör sig påmind. Då försöker de i möjligaste mån tillfredsställa sina behov. De lyssnar på sina kroppar och tänker inte jag gör det sen eller jag har inte tid nu. Vi har mycket att lära oss av djuren när det gäller att bara vara och lyssna på oss själva. Vi slutar istället att lyssna på vad vi behöver eller mår bra av och gör alla “måsten” istället, och det gör oss sjuka när det blir för mycket eller för länge.

När vi mediterar eller hamnar i nuet så försvinner tidsbegreppet och vi får vila. Allt det vi håller i vårt huvud och alla energitrådar vi har runt oss till olika saker och personer är en stor fiende till vår hälsa. Vi skulle alla må bättre och bli friskare om vi hittade tillbaka till lugnet och nuet. Vi skulle alla behöva vara lite som Herr Skalman i Bamse han tar hand om sin kropps behov vare sig det passar eller inte. Så känn efter och lyssna på vad just du behöver.

Den kinesiska medicinens lösningar på våra fysiska och känslomässiga problem kan tyckas så enkla att vi har svårt att förstå att de kan fungera. Vi är inte vana att ta med varken vår själ eller våra känslor i vårt mående och vi har helt tappat att det är det som är naturligt för oss. Förmodligen är det just det enkla och naturliga  i den kinesiska medicinen som gör att kroppen och känslorna förstår och får hjälp. Fler verktyg, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv hittar du här i bloggen och i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Varma Vårkramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This