den 14 jun, 2023
När man får besked som förändrar livet

Hej fina du,

Hur har du det i livet? Det är väldigt längesedan jag skrev i bloggen eller gav några livstecken ifrån mig. De som följer mig privat och på Hermansdals Gård på FB vet att jag lever. 😉 Ni andra har svävat i ovisshet ett tag och kanske undrat vad som hänt. Inte någon gång sedan jag började blogga har mitt skrivuppehåll varit så långt. I mars förlorade jag dessutom min far vilket är en stor sorg på många plan mer om det längre fram.

Jag har behövt den här pausen för att fundera över vad jag vill lägga min energi och tid på. Den har också fått mig att inse hur mycket jag lägger ned på att dela med mig av kunskap och erfarenheter för att fler ska få möjligheten att må lite bättre på alla möjliga plan. Vilket jag hoppas att ni har saknat.

Ibland är det bästa att inget händer

Det är så mycket som har hänt och inte hänt. Båda delarna har påverkat mig både fysiskt, själsligt och känslomässigt. De sista två åren har varit en riktig kamp och en resa både känslomässigt och själsligt. Jag har inte berättat eller velat skriva om det som hänt för jag har helt enkelt inte varit redo att dela med mig. Det är bara en handfull nära vänner som vetat. Men nu är det dags. Jag har varit på väg att berätta många gånger men det har inte känts rätt i magen av fler skäl. Jag har lyssnat inåt och respekterat de svar jag fått. Nu är jag redo att “komma ut”.

Att leva med en dödsdom

För drygt två år sedan stod jag öga mot öga med det faktum att mitt liv enligt den västerländska medicinen skulle bli betydligt mycket kortare än vad jag räknat med. Det konstaterades att jag hade spridd obotlig cancer med fem metastaser i vänster lunga och lymfkörtlar och de gav mig max 3-5 år att leva. Cancern skulle sprida sig och det fanns inget bot utan enbart “livsförlängande” åtgärder. Operation var inget alternativ eftersom man ansåg att cancern redan cirkulerade i hela kroppen.

Vad som hände och hur resan varit kommer jag att dela med mig av allteftersom. Den är lång händelserik och inte slut ännu. Men nu två år in på den här resan har inga metastaser tillkommit eller växt i storlek trots att jag har valt bort alla cellgifter och mediciner. Vilket onkologen starkt har avrått mig från men vid senaste röntgen benämnde som exceptionellt. Det kanske till och med blir en bok tillslut där jag delar med mig av allt jag lärt mig om cancer sedan jag fick min dödsdom och hur min resa sett ut.

En nystart

Mitt bokprojekt med “Känsloboken” har både fått ta paus och samtidigt har känslor, mat, naturlig läkning, mental träning och att lyssna på sitt inre aldrig varit mer aktuellt i mitt liv. Det jag lever med har gett boken en verklighetsbas och styrka. Cancer om något väcker känslor hos alla, vare sig vi själva är drabbade eller inte så har vi en relation till diagnosen.

Jag kommer att göra några förändringar på sociala medier och slå ihop mina FB & IG sidor Hermansdal & Hermansdals Gård. Det innebär att Hermansdal blir en mer personlig sida. Förutom det vanliga innehållet med kinesisk medicin, själslig och naturlig hälsa kommer det att bli inlägg om gården, livet på landet, djuren, kreativitet och odling.

Det känns fantastiskt skönt att lusten att skriva kommit tillbaka och att jag kan fortsätta att dela med mig via blogg och sociala medier. Jag kommer däremot inte att svara på mail och meddelanden där ni vill ha personliga råd. Vill man ha min hjälp med något specifikt så är det telefonkonsultationer som blir verktyget. Självklart kan ni som vanligt maila och önska ämnen som jag kanske belyser i bloggen eller på FB.

Jag vill också starta upp en ny omgång med Mat som Medicin som kommer innehålla både livesändningar och annat. Sist men inte minst så vill Känsloboken bli klar och jag förstår nu vad vi väntade på. Livet är fantastiskt lyssnar vi så styr det oss dit vi ska.

Ta vara på varje dag och hitta solskenet ovanför molnen.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

19 Kommentarer

 1. Tack för att du delar och skapar rum för tankar, funderingar och känslor ??
  Stor varm omhuldande kram till dig ??

  Svara
 2. ??du är en härlig förebild för mig

  Svara
  • Försökte skicka ett hjärta men det blev ??
   Du får alla hjärtan

   Svara
   • ?????? så härligt att höra att du läkt dig själv.
    Många kramar ????

 3. Tack för att du skriver och delar med dig ? Är själv i samma situation med dödsdom sedan ca två år tillbaka. Skriver mycket i blogg + fb (med pauser emellanåt )och försöker dela med mig av allt som stärker mig och säkert gjort att jag fortfarande lever och känner mig psykisk stark. (Tack för boken ”Nyckeln till hälsa”). Eftersom jag själv fokuserar på gården, djuren, odling, hälsa och det andliga just nu så ser jag fram emot att följa dig på sociala medier för inspiration, ideer och stärkande tankar.
  Allt gott till dig ? Kram
  Helena

  Svara
 4. Vad stark du är, en förebild. Många kan få hopp att följa dig och det behövs.
  Tack för det du skriver och delar.

  Svara
 5. Tänker på dig!
  Vilken kämpe du är.??

  Svara
 6. Otroligt berörande att läsa?. Vilken “resa” du gör. Önskar dig allt gott och ett fortsatt tillfrisknande ???

  Svara
 7. Hej!
  Du känner inte mig men jag vill belysa detta om Cancervården.
  Jag har själv gått igenom detta och var dessutom med i en forskningsgrupp så jag skulle få 10 års kontroller på mig efteråt, 2 gånger under denna period så åkte jag in akut för att alla mina muskler i kroppen slutat ungera, jag kunde inte ens tugga och det har blivit värk av detta under alla år, har svårt att gå om det är kallt ute m.m. Säger som du att skulle det komma tillbaka så ingen vård för mig utan låt det bara vara 🙂 Tack för dina kloka ord fina du och jag ska ha din i mina tankar <3

  Svara
 8. Kära du för mig okända Tina!

  Jag blev alldeles tagen och mycket berörd när jag läste det här, tack för du delar med det!
  Min första tanken är att du måste vara en mycket, och i den allra finaste betydelsen, en mycket speciell människa som fått så mycket klokhet och intuitiva kunskaper i dina händer att förvalta och göra bruk av för både dig själv och andra. Så underbart… att din sjukdom faktiskt inte har kunnat besegra dig och att du så väl vet hur du bäst bygger och stärker, din som jag tycker unika, styrka och motståndskraft, utan traditionella metoder och behandlingar!
  Och jag vet att du också, liksom jag, är en stor djurälskare och tror att du faktiskt får hjälp av dessa älsklingar.
  Jag beundrar dig och din klarsyn inför livets naturliga tillgångar och gåvor och jag önskar dig ALLT det bästa och finaste livet kan ge och en fortsatt djup läkning, hälsan och ett långt och härligt liv! Stor kram från mig!

  Svara
 9. Ojojoj Vilken resa ! och vilken styrka du har.
  Manga styrkekramar och haller alla tummar, tar och hovar för dig .

  Svara
 10. Hej kära du
  Jag har saknat dig så
  Men jag förstår varför nu vilken resa du gjort
  Välkommen tillbaka med dina fina inlägg.
  Lycka till med allt du tar dig för.
  Kram Maria

  Svara
 11. Hej Tina,
  Välkommen tillbaka du modiga, det betyder mycket och Tack för delningar.
  Kram Sonia
  ?

  Svara
 12. Tack för att du delar med dig ? Lever själv med en dödsdom sedan ca två år tillbaka som oväntat saktat in. Tror också på att tankar och leverne påverkar hälsan mycket. (Tack för boken ”Nyckeln till hälsa” ) Att blogga och skriva om sina erfarenheter, tankar, ja även livets vardagligheter, hjälper kanske inte bara en själv utan även många andra som behöver just det i livet. Så jag ser fram emot att fortsätta läsa det du skriver och att gården, djuren, odling och inte minst det andliga, får vara en del av detta ( precis som för mig )
  Allt gott till dig ? Kram

  Svara
 13. Varma styrkekramar!

  Svara
 14. Vi är ju många som saknat Dig ?Andas ,Vila & Njut mellan varven av åtaganden ?Önskar dig en fantastisk fin sommar.
  Tack för ALLT Du bidrar med ?

  Svara
 15. Tack för att du orkar dela med dig???

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This