den 18 jun, 2023
Våga lita på sig själv

Hej fina du,

Äntligen regnar det !!!! Vilken lycka!!!! Sol och varmt är fantastiskt, speciellt den torra värmen som har varit. Jag älskar den. Men när det blir obalanser och den gröna sommaren gulnar och gräset frasar under fötterna då är det inte lika skönt längre. Nu hoppas jag att hela landet får en riktig rotblöta så att naturen återhämtar sig och vinterns foderpanik lägger sig.

Min odlingslust har blommat ut och jag har fått min första gurka och jordgubbe. Helt magiskt fantastiskt och vansinnigt gott. Det här med att odla och bli mer självförsörjande känns bra långt in i själen. Jag fylls av både förundran och glädje när jag ser hur lökar och potatis tittar upp. Vilken växtkraft. Naturen är verkligen magisk på alla vis.

Tacksam

Tusen tack för ditt fina gensvar på mitt känsliga blogginlägg i veckan. Det känns så fint att bli överöst av hjärtan och att veta ni saknat mina inlägg. Att göra en cancerresa på den här nivån är inte lätt. Även om jag är övertygad om att jag valt rätt väg för mig genom att avstå behandling så har jag full förståelse för att man inte vill eller vågar göra det. Jag är fullständigt medveten och väldigt ödmjuk inför att alla har sin resa och gör de val som är rätt för dem i stunden. Jag tror egentligen inte att jag är speciellt modig eller stark. Jag är faktiskt både livrädd, ledsen och ångestfylld emellanåt. Det hör till och är oundvikligt.

Det jag har är en väldigt stark intuition och nära kontakt med mitt övre jag. Det är något jag aldrig kunnat gå emot. Gör jag det så känns det som om min själ dör. Jag måste vara sann mot mig själv och vad mitt hjärta säger mig. Om det innebär att jag dör i förtid så får det bli så. Jag är inte rädd för själva döden. Jag vill däremot inte lämna, jag är inte färdig. Det är så mycket jag har kvar att göra. Jag vill måla, skapa, skriva, rida, odla, mocka, klippa gräs, känna, tänka, läsa, utbilda mig, utvecklas, umgås med mina älskade djur och vänner. Det är den lusten som ger mig energi och driver mig.

Kunskap ger hopp

Under de sista två åren har jag studerat allt jag hittat om cancer både västerländskt, kinesiskt och alternativ medicinskt. Jag kan idag säga att jag vet väldigt mycket. Och jag har hittat en väg som har lyckats hålla min cancer lugn. Eller rättare sagt min kropp är nu så stark att mitt immunförsvar håller ställningarna. Vilket jag är både tacksam och känner ödmjukhet inför. Det är inte självklart. Jag är tacksam för varje röntgensvar som talar om att läget är oförändrat. Min målsättning är att jag ska bli gammal, hålla mig vital och dö en frisk död.

I början röntgades jag var tredje månad. Nu har jag valt att låta det gå längre tid emellan. Jag mår inte bra av varken kontrasten eller det känslomässiga tortyr tillstånd man hamnar i mellan röntgen och svar. Det är en fruktansvärd tid att gå och vänta ibland flera veckor. Jag väljer ändå att röntga mig för jag har fler ess i rockärmen om det jag idag gör inte skulle räcka som stöd för kroppen 😉 Att få en cancerdiagnos och hjälpa kroppen igenom är både ett sprinter och maraton lopp på en gång.

Varför cancer?

Det finns mängder med anledningar till att vi får cancer och alla cancervarianter är olika. Det som är gemensamt är att våra egna celler växer ohämmat och vårt immunförsvar klarar inte av att detektera och göra sig av med de felaktiga cellerna när det är försvagat. Det är när tumörer och metastaser stör våra organs funktioner som vi märker att något inte stämmer. Cancer är alltså något som kroppen skapar själv och min övertygelse är att om kroppen kan skapa det kan den också återställa balansen.

För mig är det livsviktigt att trycka in näring i alla rena former jag kan hitta. Maten och näring har varit ett stort intresse i många år men har nu spetsats till. Det är fantastiskt att se och känna hur kroppen svarar på det intensiva näringsintaget och hur många småkrämpor jag har blivit av med på min resa. Jag säger inte Fuck Cancer för det skulle vara som att säga Fuck till mig själv. Jag har inte haft otur. Jag försöker att känna kärlek till hela mig och acceptera de val jag gjort i livet. Jag visste inte bättre då men vet bättre idag och det enda vi kan göra är att göra vårt bästa i varje situation vi hamnar i. Gör vi det så kan vi känna oss stolta.

Hoppas att du får en härlig söndag och start på veckan. Fundera på hur du ger dig själv näring både själsligt och kroppsligt och hur många hjärtan du kan kasta runt dig i livet. Blir du glad av att ett hjärta dyker upp blir säkert någon annan det också. Jag är väldigt tacksam över alla ni har gett mig. Nu måste jag lösa så att hjärtan på bloggen och era kommentarer inte blir frågetecken 😉

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

7 Kommentarer

 1. Jag var tyvärr inte lika modig som du utan tog cytostatika, strålning och herceptinbehandlingar, utöver operationen.
  Idag har jag en väldigt plågsam Dystoni som jag tror kommer från cancerbehandlingen, kan knappt gå, andas eller prata samtalar stora kramper i ansiktet,
  Ångrar bittert att jag tog all behandling som dom erbjöd mig.

  Svara
 2. Så härligt att höra, ?? om alla kunde förstå vikten av näring och att ha en fin och sund inställning till sig själv??

  Svara
 3. Kära du! Vi gör samma resa verkar det som..men mitt symptom..som jag kallar det, sitter i mitt högra bröst. Vägrar all medicinering och op. Jag har som du en hälsosam kost, näring och mycket egen kunskap om min kropp. Är inne på år 3..är väldigt frisk! Ta hand im dig, spännande att läsa din resa..min resa är några kapitel i en blivande o förhoppning om en bok att ge ut??

  Svara
 4. Hejsan. Jag förstår att din intention är god, och jag förstår att du har en dödsdom och därför kan experimentera mer än någon som inte har det. Jag har precis förlorat en släkting som var 48 år pga att hon inte tog emot cancerbehandling, hon hade levt idag om hon tog den. Hon hade lyssnat på väldigt många människor inom den “alternativa vägen” som hade överlevt genom alternativa metoder och lyckats hålla sig ifrån cancerbehandlingarna. Alla har ett eget ansvar såklart, men det kan också bli lite farligt när man inte vet helt säkert. Jag är själv sjuk men inte i cancer och jag håller till i den “alternativa världen” själv, och har fått höra att det är bara använda law of attraction så blir man frisk, eller bara äta rätt och få näringsupptaget optimalt så läker man sig själv, osv osv… vilket inte stämmer. Så det är även en fara att sprida vidare till andra att det går med alternativa metoder när det inte alltid fungerar. Alla har ett eget ansvar såklart men det kan bli farligt när tillräckligt många som inte vet, säger att det vet. Jag menar såklart inget illa mot dig och jag önskar dig det bästa och är glad för att du lyckats hålla cancern i schack. <3

  Svara
 5. Hej Tina tack för att du delar med dig. Jag blir så oerhört berörd då jag upplevt just cancerbehandling baksida i mitt fd. jobb. Samt att jag har en vän som också drabbats vilket har gjort att jag osökt funderat stark vad jag själv är villig att utsätt min kropp för. Min största beundran för dig och all respekt för ditt beslut, mina tankar går åt exakt samma håll som dina. Kramar i massor

  Svara
  • Tack det värmer <3

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This