Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar

Hej alla fina bloggläsare…

Fantastiskt roligt att så många gillar det vi skriver och tycker att hälsa, välmående och kinesisk medicin är lika intressant som vi gör. Det känns oerhört inspirerande att vi har så många läsare på bloggen och att vi får mail där ni undrar när boken kommer och när vi kommer att sätta igång med våra kurser. Ett stort tack!!! Ert enorma intresse är bensinen som får oss att vilja ge er mer.

Idag kommer vi skriva lite om moxa som en är en kraftfull del av den kinesiska medicinen och kallas för ”The Fire of Life”. Det är en fantastisk behandlingsmetod som är som gjord för vårt tämligen kalla och råa klimat här i Sverige. Man kan moxa på många olika sätt och med många olika tekniker för att nå olika resultat, idag vill vi göra er nyfikna på saltmoxa.

Det är en enkel behandlingsmetod som alla kan göra hemma, när man väl har lärt sig hur det skall gå till. Man tänder moxan ute och när den slutat ryka så tar man in den och börjar behandlingen, på det viset så slipper man röken inomhus, vilket annars kan kännas som ett hinder för att använda moxa.

Saltmoxa kan man göra varje dag då den har så många positiva effekter på kroppen. Den föryngrar och vitaliserar  hela kroppen på både in- och utsida. Eller mer korrekt är att det som händer i kroppen på insidan avspeglar sig på utsidan. Så när insidan vitaliseras och kommer i balans så ser man mer vital ut, för att man helt enkelt är det.

Här får ni några exempel på när man framgångsrikt använder saltmoxa:

 • Frusenhet
 • Kalla händer och fötter
 • Övervikt
 • Magbesvär
 • Ryggvärk
 • Trötthet, brist på energi
 • Utmattningssyndrom
 • Svaghet, orkeslöshet
 • Hemorrojder, åderbråck
 • Prolapser
 • Stärkande
 • Föryngrande (Anti-age)
 • Stärka immunförsvaret

Vi vet hur otroligt effektiva moxabehandlingar är i alla former och är glada för att saltmoxan gör det möjligt för alla att behandla sig själva hemma.

På våra kurser  på Hermansdal kommer vi att lära ut hur man använder saltmoxa, som en vardaglig behandling, och har ni väl prövat kommer ni inte vilja sluta.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig mer om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lånar du av framtiden? - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 2. Utbrändhet vad är det ? - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 3. Är det du känner sant eller falskt… - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 4. Varför är det bra med vinägrett på sallad ? - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 5. Kraftfull rening av energier… - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 6. 10 steg att balansera livet mot en bättre hälsa… - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 7. Dygnets olika tidpunkter avslöjar mer än du tror… - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 8. Förstå kroppens signaler och slipp förkylningen! - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 9. En liten smygtitt i boken… - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 10. Den femte årstiden… - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 11. Är du trött? - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 12. Mat är medicin… - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 13. Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 14. Har du en ”TRÄ-personlighet”? - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 15. Vägen behöver inte vara spikrak för att nå målet - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 16. Kinesisk medicin är så mycket mer än bara akupunktur… – HERMANSDAL - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 17. En liten smygtitt i boken… – HERMANSDAL - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 18. En underbar doft som hjälper kropp och själ – HERMANSDAL - […] Moxa- en uråldrig kunskap som läker, stärker och föryngrar […]
 19. 10 vintertips som hjälper kroppen ladda batterierna – HERMANSDAL - […] Idag yr snön utanför fönstret och färgar landskapet vackert vitt. Vi befinner oss återigen hemma på Hermansdal efter vår…
 20. 10 vintertips som hjälper kroppen ladda batterierna – HERMANSDAL - […] Idag yr snön utanför fönstret och färgar landskapet vackert vitt. Vi befinner oss återigen hemma på Hermansdal efter vår…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!