den 1 okt, 2023
Metallelementet vårt försvar

Hej fina du,

Hoppas du har det bra där ute. På Hermansdal vittnar träden om att hösten är här även om det fortfarande känns som sensommar med varma dagar och fuktigt väder. Jag skulle ha varit och tävlat med Joey den här helgen men det blev inget. Han bestämde sig för att få av sig en sko och fick stanna hemma. Besvikelsen vände jag till att fortsätta min rensning på gården och ett rejält fyspass gjorde att frustrationen försvann 🙂 Det är faktiskt ett utmärkt tips att just röra på sig när qi stagnerar på grund av att känslorna trasslar till sig. När qi åter cirkulerar kan de transformeras.

Jag gillar hösten och den klara luften när den väl kommer. Ännu är det för fuktigt för min smak. Jag tycker om att boa in mig, tända ljus och gå långa promenader i skogen. Jag är så tacksam över att få bo som jag gör med naturen som närmaste granne. Inför den här hösten och vintern känner jag mig dessutom mer inspirerad än jag gjort på länge inför framtiden. Det var ett tag sedan jag kände så här.

Att leva med en dödsdom tar på krafterna kan jag säga. Nu ser jag fram emot att boa in mig, skriva, träna hästar och göra långkok. Jag känner att jag kommer få vara med ett tag till och det känns fantastiskt. För mig är känslan av just framtid och utveckling livsviktig. Utan den förtvinar jag. Jag har haft så svårt att acceptera att jag inte orkar eller klarar lika mycket längre. Min själ vill så mycket och jag är full av ideér. Nu känner jag att jag fått lite mer tid och är så tacksam.

Hösten och metallelementet

Metallelementet står för våra nya idéer och det är här nya känslor föds och börjar anta en form. Man kan jämföra det med våra andetag, vid inandning föds våra nya känslor och idéer och vid utandningen släpper vi alla gamla idéer och känslor. För att det ska kunna ske behöver vi stanna upp så att vi hinner medan fånga upp det vi får till oss.

De organ som hör hit är lunga och tjocktarm och metall elementets vävnad är huden. Elementet drabbas lätt av torka och det får symtom som torr hud, torrhosta och förstoppning. Att ha ett svagt metall element får även symtom som att vi har svårt att släppa våra känslor och att vi håller i saker och personer. Att ofta vara förstoppad beror kinesiskt sett även det på att vi har svårt att att släppa taget.

Hösten är den årstid som har sorgen som känsla. Färgen som hör till hösten och metallelementet är vit. Den vita färgen är också sorgens färg i Kina. Döden är lika självklar och naturlig som livet, yin och yang separerar och själen och Qi lämnar vår kropp.

Ett starkt metallelement hjälper dig att ta dig igenom ett sorgearbete

Om lungan som hör till hösten och metallelementet har brist på Qi kan du ha svårt att släppa en sorg och gå vidare. Det kan i förlängningen leda till depression och andra fysiska och känslomässiga problem. Det handlar inte om att glömma någon som är kär utan att förvara dem i sitt hjärta och älska dem även om vi inte kan se dem längre. För mig är det tydligt att själen lever kvar och jag har flera djur som faktiskt kommit tillbaka till mig i nya kroppar. Joey är en av dem vårt band är starkt, speciellt och vi lär oss massor av varandra, precis som det är tänkt.

Metallelementet och immunförsvaret

Metallelementet och huden är även vårt yttersta försvar och skydd mot både virus och energier. Att vi har ett starkt metallelement och Wei Qi kommer att göra skillnaden på om vi klarar av att hålla ställningarna när höstens virus attackerar. Som du säkert förstår är mitt metallelement och immunförsvar svagt det visar cancern. När vi har svagheter i ett element, är det elementets tid på året som är den perfekta tiden att stärka det.

5 saker som stärker metallelementet

  • Mat som är vitt ris, rättika, päron, äpple, zucchini, vitkål,
  • Kryddor kanel, kardemumma, ingefära, gul lök, timjan
  • Saltmoxa
  • Rensa och släppa taget
  • Börja dagen med någon form av andningsövning, yoga, eller en  promenad
  • Gå ut i naturen och andas in den friska höstluften
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This