den 4 okt, 2020
Metallelementet hjälper immunförsvaret

Hej fina du,

Nu är hösten här. Jag har varit ute och åkt i landet några dagar den här veckan och naturen skiftade mer och mer i färg ju längre norrut jag kom. Väl hemma så hade färgpaletten på Hermansdal skiftat den också. Jag gillar hösten och den klara luften när den väl kommer. Ännu så är det för fuktigt för min smak. Jag tycker om att boa in mig, tända ljus och gå långa promenader i skogen. Jag är så tacksam över att få bo som jag gör med naturen som närmaste granne.

Förra helgen började jag min höstrutin. Jag röjde och storstädade källaren i huset. Med den färdig är det bara två våningsplan kvar 😉 Jag känner verkligen hur energin lyfter för varje vrå som är genomgången. Det är så mycket skönare att boa in sig under vintern när hus och stall är rensat och städat. Jag släpper taget precis som träden släpper löven och riktar min energi inåt. När rensandet är klart kommer jag min vana trogen att “elda av” huset med havssalt och cognac.

Vill du också prova att rensa energier med cognac kan du läsa om hur jag gör här

Ett annorlunda år

Det känns väldigt konstigt att inte ha haft en enda kurs på Hermansdal under sommaren och ingen nu under hösten. Jag saknar verkligen alla mysiga deltagare och fina möten med människor från när och fjärran. Nu blickar jag fram emot nästa år och hoppas på att vi kan få tillbaka ett normalt liv. Jag ser fram emot både friskvårdskurser för häst och hund och saltmoxakurserna under 2021.

När något försvinner får man tid att utveckla annat. Webbkursen Mat som medicin genomgår nu en transformation och kommer ut i en uppdaterad tappning nästa år. Under 2021 kommer jag bland annat att ha personliga telefonkonsultationer med alla kursdeltagarna och det ser jag fram emot. Det kommer att ge den populära kursen ett riktigt lyft och hjälpa deltagarna ännu mer. Det är så himla roligt att fler och fler upptäcker magin med naturlig läkning och vad kroppen klarar av att fixa när man ger den rätt verktyg.

Hösten och metallelementet

Metallelementet står för våra nya idéer och det är här nya känslor föds och börjar anta en form. Man kan jämföra det med våra andetag, vid inandning föds våra nya känslor och idéer och vid utandningen släpper vi alla gamla idéer och känslor. För att det ska kunna ske behöver vi stanna upp så att vi hinner medan fånga upp det vi får till oss.

De organ som hör hit är lunga och tjocktarm och metall elementets vävnad är huden. Elementet drabbas lätt av torka och det får symtom som torr hud, torrhosta och förstoppning. Att ha ett svagt metall element får även symtom som att vi har svårt att släppa våra känslor och att vi håller i saker och personer. Att ofta vara förstoppad beror kinesiskt sett även det på att vi har svårt att att släppa

Hösten är den årstid som har sorgen som känsla. Färgen som hör till hösten och metallelementet är vit. Den vita färgen är också sorgens färg i Kina. Döden är lika självklar och naturlig som livet, yin och yang separerar och själen och Qi lämnar vår kropp.

Ett starkt metallelement hjälper dig att ta dig igenom ett sorgearbete

Om lungan som hör till hösten och metallelementet har brist på Qi kan du ha svårt att släppa en sorg och gå vidare. Det kan i förlängningen leda till depression och andra fysiska och känslomässiga problem. Det handlar inte om att glömma någon som är kär utan att förvara dem i sitt hjärta och älska dem även om vi inte kan se dem längre. För mig är det tydligt att själen lever kvar och jag har flera djur som faktiskt kommit tillbaka till mig i nya kroppar.

Metallelementet och immunförsvaret

Metallelementet och huden är även vårt yttersta försvar och skydd mot både virusar och energier. Att vi har ett starkt metallelement och Wei Qi kommer att göra skillnaden på om vi klarar av att hålla ställningarna när höstens virus attackerar.

5 saker som stärker metallelementet

  • Mat som är vitt ris, rättika, päron, äpple, zucchini, vitkål,
  • Kryddor kanel, kardemumma, ingefära, gul lök, timjan
  • Saltmoxa
  • Rensa och släppa taget
  • Börja dagen med någon form av andningsövning, yoga, eller en  promenad
  • Gå ut i naturen och andas in den friska höstluften
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This