den 7 okt, 2020
Tidigare & Senare Himlens Qi

Hej fina du

Hoppas hösten har börjat på ett bra sätt för dig. På Hermansdal är det full fart det är mycket jag vill hinna fixa innan vintern. Jag rensar och röjer både ute och inne. Det är så skönt när allt är på plats och gården är förberedd för vintern. Då jag kan krypa in under en pläd med datorn i knäet och skriva bok och blogginlägg när det skymmer ute.

Det är tystare ute nu och lugnare i naturen känner du det? När man bor som jag gör så märks det tydligt. Det är säkert svårare att fånga energin när man befinner sig mitt i en stad eller har fullt med människor runt sig. Jag som mest är på Hermansdal mitt i skogen utan några grannar i sikte känner lättare av naturens rytm.

Djur och natur ligger mig varmt om hjärtat och jag tänker börja skriva lite om alla fantastiska fyrfota vänner och vad vi kan göra för att hjälpa dem. Djuren har varit en trygghet för mig och gett mig kärlek under hela min röriga uppväxt. Utan dem hade jag inte klarat mig lika bra. Nu har jag en möjlighet att ge tillbaka och prata friskvård för djur.

Vill du följa djuren på Hermansdal så gilla vår FB sida Hermansdals Gård

Kinesisk Medicin och djur

Den kinesiska medicinen fungerar precis lika bra på djur som den gör på oss människor. Kanske till och med bättre för djuren befinner sig i nuet oftare än vad vi är. De har inte heller samma krav på att jaga prylar och ett så kallat “perfekt” yttre. De är mer intresserad av det som sker på insidan 😉

Jag har under de år som jag behandlat främst hästar och hundar varit med om en mängd solskenshistorier. Även höns, får kaniner, möss och vilda djur har passerat. Jag har också varit med om stor sorg när jag inte kunnat laga en älskad vän men så är det. I bland är det inte meningen och då skiljs våra vägar åt för en stund. Har vi tur möts vi igen i det här livet. Jag har flera djur som kommit tillbaka till mig i en ny kropp det är så tydligt att det inte går att ta miste.

Tidigare och senare himlens qi

Relationen med djuren kan bli precis hur djup som helst. De gör sin livsresa och utvecklas precis som vi. De har sina personlighetsdrag, svagheter och styrkor precis som vi. En del är sociala andra är mer introverta. En del gillar att jobba och andra sitter hellre och luktar på blommor. Umgås vi med dem kommer vi att upptäcka att de är både personliga och mer eller mindre intresserade av att kommunicera med oss.

De har sina grundläggande och personliga behov på vad de behöver för att må bra. Att vara nära betyder inte att vi förmänskligar dem. De har sina behov precis som vi är individer och har våra. Dagens tamdjur skulle inte klara sig utan vår omsorg. Hästar är inte längre vildhästar utan framavlade sen generationer i olika typer av klimat som påverkar det de har med sig in i det här livet.

Arvet har vi med oss från Tidigare Himlen som det så vackert heter i den kinesiska medicinen. Det är det som är våra gener och även våra tidigare liv. Tidigare Himlen ger oss vår personlighet och även mängden livskraft vi föds med och ska hushålla med under det här livet.

Under livets gång fyller vi på med Senare Himlens Qi som är maten vi äter, det vi dricker och luften vi andas. Senare himlens qi har sin grund i Jordelementet som många både människor och djur har problem med i dag. Vi får även energi av relationer både den till oss själva, andra människor, djur och natur.

Den kinesiska medicinen skiljer inte på människor och djur. Djuren får också symtom när det finns obalanser och brister. Den utgår från de naturliga behov som finns och återskapar harmoni i kropp och själ så att individen kan läka precis som hos oss.

Här kan du läsa om läkning och djur “Lancelot En sannsaga med lyckligt slut” Lancelot jobbar i dag på våra friskvårds & Moxakurser för djur och hjälper andra hästar och hundar att läka. Alla som har träffat honom vet vilken underbar individ han är.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This