den 20 sep, 2020
Släpp taget precis som löven

Hej fina du,

Hoppas din vecka varit bättre än min. Efter en rolig träningshelg tillsammans med Joey fick jag i måndags skynda mig hem till Balder som blev dålig. Han har haft liknande symtom tidigare med vinglighet och svårigheter att gå men alltid piggat på sig efter lite energibehandling. Nu när jag kom hem kände jag direkt att den här gången fanns det ingen återvändo han var redo att lämna oss. Hans kropp höll på att stänga ner. En lugnande spruta hos veterinären räckte för att han skulle lämna oss. När han klev över på andra sidan viftade han på svansen två gånger, älskade lilla terrier. Jag är säker på att det var hans gamla matte och husse som kom och mötte honom.

Trots sorgen och saknaden blir jag varm i hjärtat av att de har återförenats igen. Jag är tacksam över att vi kunde ge honom lite extra tid och en fin ålderdom här på Hermansdal när hans matte och husse gick bort. Älskade lilla Balder du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta och det är så tomt här utan dig.

Det vi sår får vi skörda

Jag önskar att om något skulle hända mig så finns det människor som ställer upp och tar hand om mina djur. Det är så jag försöker leva mitt liv. Behandla andra som du vill att de ska behandla dig. Jag har en inre kompass som jag behöver följa för att må bra i själen. Jag tror att de flesta har den men många kör över sig själva även om de egentligen vet vad är rätt och riktigt.

Någonstans är jag säker på att det vi sår får vi skörda och att det vi sänder ut kommer tillbaka. Kanske inte där vi planterade det men den energi vi fokuserar på växer. Jag vet att det kommer att kännas som om jag går sönder många gånger till i mitt liv när något av alla mina djur lämnar mig. Men de ger mig så mycket att ha dem runt mig och jag är tacksam över min stora familj varje dag. Med alla som behöver sitt så fortsätter livet även fast vi förlorat en av våra kära familjemedlemmar. Glädje och sorg går hand i hand. Jag fyller på min bägare med det jag kan och njuter av att kunna rida igen. Det ger mig massor med energi att sitta på Joeys rygg och känna hur vi kommunicerar.

Att hålla upp en fasad tar vår energi

När vi kör över oss själva och inte följer vårt inre så kommer vi att läcka energi. Det kostar oss att inte vara sanna mot oss själva och andra. Det kostar oss att lägga band på känslor och trycka undan dem. När vi har ett fritt flöde och inte behöver upprätthålla en fasad så flödar qi i kroppen. Håller vi masken och inte vågar vara oss själva skapar vi en qi stagnation.

Det kan var läskigt att visa vem man är och uttrycka sina känslor. Att inte visa sig svag är nog en urinstinkt. Är vi svaga så blir vi ett lätt byte för andra. För mig är det en styrka att jag kan uttrycka alla mina känslor och vågar stå för det som känns rätt och fel. Jag vet hur mycket ett fritt flöde av qi betyder och hur mycket det kostar att trycka undan känslor som vill komma ut . Det kan vara rent utmattande att försöka trycka undan både rädslor och sorg.

Släpp det som är gammalt

I bland bär vi runt på så gamla saker att vi inte kommer ihåg dem. Sen börjar vi andas eller kroppen läka och plötsligt kommer känslor upp till ytan och vi vet inte varför men när vi väl vågat släppa ut dem så känns allt så mycket lättare. Ångesten kan släppa efter gråten och rädslan försvinna när vi vågar titta på vad som finns bakom den. När kroppen blir svag eller hamnar i obalans dyker även oönskade känslor upp enligt den kinesiska medicinen. Sorgen hör till Metallelementet och hösten. Och har vi ett svagt metallelement kommer vi att ha svårare att bearbeta vår sorg.

På hösten är det perfekt att släppa taget

Hösten är metallelementets tid och vi ska släppa saker och känslor precis som träden släpper sina löv. Vi ska dra oss tillbaka och och lugna ner tempot. Allt är energi och när vi följer naturens rytm så kommer vårt eget ekosystem att må bättre. Kropp och själ behöver det som är naturligt och hör i hop med allt runt oss. Är du “energikänslig ” och påverkas av det som finns runt dig är det ännu viktigare att följa naturens rytm. Du kan inte och ska inte blåsa på och ha almanackan lika fulltecknad nu som du hade i somras. Det är dags att lämna utrymme för att bara vara.

Hösten är faktiskt en av mina favoritårstider. Jag tycker det är mysigt att tända ljus och krypa upp i min skrivarfåtölj med en filt med alla djuren runt mig. Jag älskar också att rensa och röja och stormtrivs när det är ordning. Jag vill inte ha varken gammalt skräp eller energi med låg frekvens runt mig. Jag trivs bäst i höga rena energifrekvenser och det är därför viktigt att rensa ut det gamla och släppa taget. Att få ett avslut och gå vidare kan vara väldigt befriande när vi har lärt oss det vi behöver. Löven ändrar färg och singlar ner mot marken och till våren kommer nya det vet vi. Nu är det dags för sommarblommorna att ge plats för höstens färgprakt. För att lämna plats för nytt behöver vi våga släppa taget.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Uppskattar så det du skriver???

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This