den 10 okt, 2021
Lyssnar du på dig själv?

Hej fina du,

Har du också njutit av vackra sol och vackra höstfärger sista dagarna? På Hermansdal har vädret varit fantastiskt!!! Jag har fått njuta av det bästa med hösten, klart väder och sol i en härlig kombination med naturen som en färgsprakande inramning. Helgen har varit lite disig men vad gör det, solen skiner alltid ovanför molnen 😉 . Man vill inte vara inne när vädret och årstiden visar upp sig från sin bästa sida. Med en sån här oktober månad kommer vintern att kännas kort.

Jag har passat på att höstfixa i trädgården, fikat utomhus, tillbringat tid på hästryggen och med alla djuren. Det är den absolut perfekta påfyllningen av energi och jag har njutit av varje sekund. Vi har snart förberett hela gården för vintern. Foder till djuren finns hemma, kaninerna har fått flytta in i stallet över vintern, trädgårdsmöbler och bromsfällorna är undanstuvade, hagarna betesputsade och småfåglarnas fröautomater är uppe. Det är tusen saker som ska ordnas inför varje årstid för att alla ska må bra

Självklart är vattnet godast i fågelbadet 😉

Räddare i nöden

Jag är väldigt tacksam över att få låna bästa grannens assistent så att jag kan baka Hermansdals dinkelbröd. Min rosa Ankarsrum bestämde sig för att dö efter 6 1/2 års trogen tjänst. Gissa om jag blev lycklig när jag upptäckte att det var 7 års garanti på motorn. Det är vardagsmagi !!! Nu kan jag fylla på frysen tills min rosa pärla är hemma frisk och kry igen. Jag klarar mig inte utan dinkelbrödet, det vitaliserar hela mig.

Landa i dig själv och lyssna

Varje morgon tar jag en stund och landar i kroppen och kommer i fas med själen. Jag tänder ljus, skriver i min tacksamhetsbok och landar i mig själv. Det ger mig ett bra fokus och en fin energi resten av dagen.

Har vi många bollar att jonglera med så är här och nu ännu viktigare för att vi inte ska tappa fotfästet. Här och nu för mig handlar om att vara närvarande i det jag gör för tillfället. Att kunna vara närvarande till och med när man fyller på vattenkokaren skapar ett lugn även om schemat är fullt. Var sak har sin tid.

För mig hjälper listor och organisation. Har jag skrivit ner saker på en lista så kan jag släppa det och behöver inte tänka på det förrän det är dags. Det är också en stor skillnad på när kroppen känns stark och vital, då är det betydligt mycket lättare att sortera och hålla isär. Har du en gång varit utbränd eller varit nära att hamna i väggen så vet du att stressen kommer bara man har för många bollar i luften eller tider att passa. Det är kroppens sätt att varna dig.

Så himla roligt att ni gillade den senaste podd inspelningen 🙂 Tack för fin feedback.

Har du missat avsnittet hittar du länken här

Näring i alla former

Älskar du dig själv tillräckligt mycket för att ha en hälsosam och hållbar livsstil ? Det kan kännas både tufft och provocerande att börja tänka på sig själv. Men att älska och respektera oss själva på riktigt är något som är en förutsättning för att vi ska må bra och jag är övertygad om att det är precis vad vi ska lära oss under vår promenad på jorden. Har vi ingen energi kan vi inte heller hjälpa andra.

Vi behöver ge oss själva näring i alla möjliga former för att må bra. Kvalitativ näring i form av bra mat, en bra relation med oss själva och vår omgivning, balans mellan vila och aktivitet och så vidare. När vi har harmoni inom oss kommer vi inte heller vilja skada andra eller klotet vi bor på. Vi kommer att växa som individer, respektera vad själen vill och vi kommer att förvalta det vi fått och vara tacksamma över att vårt hjärta slår varje dag för vår skull.

Kropp och själ vet

Känner du av att du är tröttare på kvällarna och att energin sjunker? Visst känns det att man inte vill hålla på till 22 på kvällarna längre? Det är normalt !!! Har man från början mindre energi och ork så kan det kännas väldigt frustrerande och deprimerande för nu kan vi inte längre hänga på naturens höga energi. Det är därför det blir så tydligt vad vi har för energireserv själva. Är vi i balans klarar vi även av övergångarna mellan årstiderna vilka annars kan kännas väldigt jobbiga för både kropp och själ.

Det är frustrerande att inte veta när kroppen orkar eller när den inte gör det. Men jag lovar att med rätt verktyg och strategier går det att komma tillbaka till en hållbar relation med sig själv. Självklart ska vi inte ta oss tillbaka till det liv som gjorde oss sjuka utan vi ska hitta balansen och verktygen som gör att vi kan leva i harmoni med oss själva och vår omgivning. Vi ska lära oss av våra misstag och inte göra om dem gång på gång. Tiden läker alla sår säger man och genom att ge kroppen rätt förutsättningar, ger vi den också möjlighet att kunna läka.

Att äta bra är en form av självrespekt

Tips som hjälper kroppen när hösten kommer

 • Ät mer soppor och grytor som innehåller det årstiden erbjuder tex potatis och rotfrukter
 • Använd mer värmande kryddor tex kanel, timjan, rosmarin
 • Håll dig varm när du går ut även om fötter och ben
 • Varma fotbad med tex ingefära
 • Saltmoxa
 • Varva ner och gör kväll tidigare
 • Ät högkvalitativa vitaminer och mineraler
 • Rensa både i almanackan och livet
 • Andas frisk höstluft
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Tack för fint inlägg.Vad är Saltmoxa?

  Helene

  Svara
  • Hej
   Kul att du tycker om det jag delar med mig av 🙂 Du kan läsa mer om saltmoxa på hemsidan och bloggen. Det är en självhjälps behandling som vi har kurser i på Hermansdal (när Corona lugnat ner sig) och på webben.
   Allt Gott
   Tina

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This