den 3 okt, 2021
Klarar du att släppa taget?

Hej fina du,

Jag sitter och skriver med gula och orangefärgade löv som far i vinden utanför fönstret. Det har regnat i flera dagar nu och jag är tacksam över att gräset hann bli klippt i måndags och att jag hann tvätta alla hästarnas sommartäcken under förra helgen. Det är dags att packa in de sista pelargonerna för vinterförvaring och växthusets dörrar är stängda för att hålla värmen så gott det går.

Jag har mängder med gröna tomater kvar. Det känns som om att jag får ägna mig åt “tomatfrossa” ett tag till. Jag äter coktail tomater som godis. Så himla gott !!! Sommarblommor har ersatts av ljung och aster. Trädgårdsmöbler och bromsfällor är undanställda och ljusen tända inne morgon och kväll. De lyser upp i mörkret och skapar hög myskänsla. Jag gillar alla våra årstider alla har sin charm och sina svårigheter. Det finns Yin och Yang hos dem alla bara mer eller mindre, precis som det skall.

Ny energi

Atlas växer så det knakar och är redan rumsren vid 16 veckor. Trodde det skulle bli jobbigare än det varit att få valp igen men han är regeln som bekräftar undantaget. Han får mig att skratta varje dag. Hans positiva livsinställning, humor, påhittighet och alla upptåg höjer energin på hela gården. Det känns skönt med nytt liv efter att vi förlorat så många älskade familjemedlemmar på kort tid.

Dags att släppa taget

Hösten är faktiskt en av mina favoritårstider. Det är mysigt att tända ljus och krypa upp i min skrivarfåtölj med en filt med alla djuren runt mig. Jag älskar också att rensa och röja och stormtrivs när det är ordning. Jag vill inte ha varken gammalt skräp eller energi med låg frekvens runt mig. När man trivs bäst i höga rena energifrekvenser är det viktigt att rensa ut det gamla och släppa taget. Att få ett avslut och gå vidare kan vara väldigt befriande när vi har lärt oss det vi behöver. Sorg fastnar så lätt och vi stoppar undan den djupt i oss för den gör så ont. Att vi släpper taget om sorgen betyder inte att vi glömmer, saknar eller älskar mindre det hjälper oss att leva mer.

Livet kommer aldrig att vara precis som vi vill ha det. Det finns inget “perfekt liv” Men vi kan leva det på det bästa sättet vi kan och fylla det med så många perfekta stunder som möjligt

Att släppa sorgen

Om lungan som hör till hösten och metallelementet har brist på Qi så kan du ha svårt att släppa en sorg och gå vidare. Det kan i förlängningen leda till depression och andra fysiska och känslomässiga problem. Det handlar inte om att glömma någon utan att förvara dem i sitt hjärta och älska dem även om vi inte kan se dem längre. För mig är det tydligt att själen lever kvar och jag har flera djur som faktiskt kommit tillbaka till mig i nya kroppar.

Att stärka metallelementet hjälper dig att ta dig igenom ett sorgearbete.

-Var ute varje dag och andas in frisk och klar luft

-Släpp ut dina tårar även om det känns som om de aldrig tar slut

-Ät varm mat som soppor och grytor och långkok

-Rensa ut och städa släng sådant som du inte behöver

-Vila och gå och lägg dig senast 22.00

-Ät mat som är vit; såsom rättika, vita bönor, vitt ris (Kung Markatta har ris av bra kvalité), vit fisk, päron (gärna kokt). Mjölk-produkter och vitt mjöl är inte närande för lungan. Ej heller vitt raffinerat socker 😉

-Saltmoxa kommer att stärka och balansera hela kroppen och hjälpa dig transformera känslor

När vi har en bra balans mellan Qi, Yin ,Yang och mellan de fem elementen mår vi bra i kropp och själ.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Hej vad får man tag i Saltmoxa har ingen aning om vad detta är..kram Heléne

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This