Lycka är att hitta sin nyckel till hälsa
Av Tina på Hermansdals Gård
den 19 jan, 2018

Önskar er en härlig fredag fina bloggläsare,

Sitter här igen på min favoritplats och skriver omgiven av alla djuren.

Jag tänker att jag i kommande blogginlägg lite då och då skall dela med mig av hur min egen väg till hälsa och känslomässigt välmående har sett ut.

Den vägen har varit långt ifrån spikrak och det är många lager som har skalats av. Tänker att det kan vara skönt för er att se hur en läkningsprocess kan se ut när man verkligen kört sin kropp i botten, och att det går att komma tillbaka, i stället för att fortsätta en nedåtgående spiral. Det kan vara skönt att ha förståelse för varför det tar tid och att det finns ett ljus i tunneln. Det gäller bara att fortsätta prova och våga ta ett steg i rätt riktning även om inget revolutionerande händer efter en vecka. Att se och förstå de tecken kroppen visar gör förhoppningsvis att man fortsätter även om det krävs lite energi och tålamod för att ändra sina vanor.

pexels-photo-208165

Känner mig på djupet imponerad över min kropp och förundrad över hur läkningen går till och hur fullständigt genialiskt systemet är. Jag har under senaste veckorna gjort uppehåll i mina medicinörter för att jag känt att kroppen har ändrats. Det är saker som skalats bort och jag vill se vart jag står utan hjälp av några örter överhuvudtaget. Otroligt spännande att efter ett par års kämpande känna att kroppen har hittat förmågan att balansera sig helt själv, och att en natts sömn vitaliserar hela systemet. Precis som det är tänkt att vara, så var det inte förut. Hade jag tagit ut mig så blev jag sjuk och fick en mängd fysiska och känslomässiga symtom. Det tog även lång tid för mig att återhämta mig. Det var alltid skört och minsta lilla felsteg gjorde att jag välte. Jag kommer i håg hur fruktansvärt frustrerande det var att inte längre kunna lita på min kropp eller att jag tyckte att jag gjorda allt rätt och ändå då fungerade det inte.

Men ” Hang in There” det går, det vet jag nu. Du behöver bara förstå vad som händer, varför och ändra det som gjort att inte systemet fungerar längre. Du behöver se helheten. Vi kan inte snöa in på enbart vår sköldkörtel till exempel, den hör till hela vårt fysiologiska system och har sin uppgift, fungerar inte den så stör den andra funktioner, precis som att andra störningar i kroppen sätter den ur funktion. Olika blommor behöver olika saker för att må bra och blomma eller att alla olika levande organismer behöver det som är naturligt för dem för att de skall vara friska och starka. Får vi inte det blir vi svagare och tillslut sjuka.

sentiment-998335_640

Senaste tiden har som bekant varit hektisk om än rolig här på Hermansdal och i går var vi i Stockholm och hade några ”bokmöten” vilka var jättespännande och inspirerande, men med en hemresa som erbjöd jättejobbigt snöväder och trött av alla möten så kände jag mig rejält sliten när vi kom hem, sent blev det också. Jag kände verkligen att nu ligger jag risigt till och kan bli sjuk. Det här kommer jag att få baksmälla av.

I morse vaknade jag efter 8 timmars sömn och känner mig helt utvilad och frisk, som om inget speciellt har hänt. Det är precis så det skall vara. Kroppen skall klara av att återhämta sig. Det är ett friskhetstecken om något !!! Signalsystemet fungerar i min kropp igen, den klarar av att ställa till rätta det jag ställer till med.

Jag är så tacksam !!! Är ni intresserade och vill veta mer så håll utkik 🙂

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!