den 19 jan, 2018
Lycka är att hitta sin nyckel till hälsa

Önskar er en härlig fredag fina bloggläsare,

Sitter här igen på min favoritplats och skriver omgiven av alla djuren.

Jag tänker att jag i kommande blogginlägg lite då och då skall dela med mig av hur min egen väg till hälsa och känslomässigt välmående har sett ut.

Den vägen har varit långt ifrån spikrak och det är många lager som har skalats av. Tänker att det kan vara skönt för er att se hur en läkningsprocess kan se ut när man verkligen kört sin kropp i botten, och att det går att komma tillbaka, i stället för att fortsätta en nedåtgående spiral. Det kan vara skönt att ha förståelse för varför det tar tid och att det finns ett ljus i tunneln. Det gäller bara att fortsätta prova och våga ta ett steg i rätt riktning även om inget revolutionerande händer efter en vecka. Att se och förstå de tecken kroppen visar gör förhoppningsvis att man fortsätter även om det krävs lite energi och tålamod för att ändra sina vanor.

pexels-photo-208165

Känner mig på djupet imponerad över min kropp och förundrad över hur läkningen går till och hur fullständigt genialiskt systemet är. Jag har under senaste veckorna gjort uppehåll i mina medicinörter för att jag känt att kroppen har ändrats. Det är saker som skalats bort och jag vill se vart jag står utan hjälp av några örter överhuvudtaget. Otroligt spännande att efter ett par års kämpande känna att kroppen har hittat förmågan att balansera sig helt själv, och att en natts sömn vitaliserar hela systemet. Precis som det är tänkt att vara, så var det inte förut. Hade jag tagit ut mig så blev jag sjuk och fick en mängd fysiska och känslomässiga symtom. Det tog även lång tid för mig att återhämta mig. Det var alltid skört och minsta lilla felsteg gjorde att jag välte. Jag kommer i håg hur fruktansvärt frustrerande det var att inte längre kunna lita på min kropp eller att jag tyckte att jag gjorda allt rätt och ändå då fungerade det inte.

Men ” Hang in There” det går, det vet jag nu. Du behöver bara förstå vad som händer, varför och ändra det som gjort att inte systemet fungerar längre. Du behöver se helheten. Vi kan inte snöa in på enbart vår sköldkörtel till exempel, den hör till hela vårt fysiologiska system och har sin uppgift, fungerar inte den så stör den andra funktioner, precis som att andra störningar i kroppen sätter den ur funktion. Olika blommor behöver olika saker för att må bra och blomma eller att alla olika levande organismer behöver det som är naturligt för dem för att de skall vara friska och starka. Får vi inte det blir vi svagare och tillslut sjuka.

sentiment-998335_640

Senaste tiden har som bekant varit hektisk om än rolig här på Hermansdal och i går var vi i Stockholm och hade några “bokmöten” vilka var jättespännande och inspirerande, men med en hemresa som erbjöd jättejobbigt snöväder och trött av alla möten så kände jag mig rejält sliten när vi kom hem, sent blev det också. Jag kände verkligen att nu ligger jag risigt till och kan bli sjuk. Det här kommer jag att få baksmälla av.

I morse vaknade jag efter 8 timmars sömn och känner mig helt utvilad och frisk, som om inget speciellt har hänt. Det är precis så det skall vara. Kroppen skall klara av att återhämta sig. Det är ett friskhetstecken om något !!! Signalsystemet fungerar i min kropp igen, den klarar av att ställa till rätta det jag ställer till med.

Jag är så tacksam !!! Är ni intresserade och vill veta mer så håll utkik 🙂

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This