den 3 mar, 2019
Livsandarna skapar fred i sinnet

Hej fina du,

Sitter här med min tekopp och skriver. Det har blivit en morgonrutin och favoritstund på dagen. Hästarna har fått frukost och är ute. Hundar, katter, höns och kaniner har fått sin tillsyn och är nöjda för en stund. Det sprider sig ett lugn i huset och på gården när morgonbestyren är avklarade. Den enda som inte är riktigt nöjd är vår vackra Sune. Han fick inget morgonsnacks för blötmaten var slut. Det är ett hårt slag för världens charmigaste katt och mästertiggare. Djurplågeridimman lägger sig som ett moln över hela Hermansdal 😉 Regnet vräker ner i dag så efter dagen är säkert all snö borta om det inte kommer ny, vilket det säkert kommer att göra ett par gånger till innan vi får vår på riktigt. Det här är det perfekta sitta inne och jobba vädret helt enkelt. Vilket är tur för det är precis det som står på agendan.

De fem elementen och själen

Det sägs att Shen syns i ögonen och en frisk och hälsosam Shen ger klara ögon som strålar av vitalitet och styrka.Inom den kinesiska medicinen benämner man själen och sinnet som SHEN. De fem olika elementen har alla varsin själsaspekt.

ELD-ELEMENTET 

Shen bor i hjärtat och blodkärlen där den närs och får kraft av blodet. Shen är hjärtats livsande Shen är vårt medvetande, vår närvaro, våra mentala funktioner och mentala hälsa. Om balans finns så vilar shen på natten när vi sover, men vid obalans så kan det visa sig som bland annat sömnproblem.

JORD-ELEMENTET

Yi är den livsande som tillhör mjälten och Jord-elementet. Man kan beskriva Yi som den livskraft som föder idéer/tankar som sedan förs vidare för att kunna nå sin slutliga form. Yi är den som binder samman intention och handling och står även för det förflutna och minnen.

METALL-ELEMENTET

Po är Lungans livsande och tillhör Metall-elementet och lunga. Po är den kraft som instinktivt reglerar livet och vet hur livet ska styras, samtidigt som den ska se till att det finns en harmonisk kommunikation med omvärlden, spontana och naturliga reaktioner och en förmåga att skapa naturliga gränser kring sig själv och mot sin omgivning. Känslor som sorg och ledsamhet kan skada Po.

VATTEN-ELEMENTET

Zhi är den livsande som tillhör Vatten-elementet och njurarar. Zhi är den livskraft som styr över viljan och då även livsviljan. Väl balanserad skapar den en naturlig och spontan kreativitet… Den är vår livskonst och djupa visdom som gör att vi vet hur vi ska leva våra liv på bästa sätt.

TRÄ-ELEMENTET

Hun är leverns livsande och tillhör Trä-elementet. Hun är den livskraft som ger oss förmågan att ha intellektuella reflektioner, fantisera, organisera och hålla kontakt med verkligheten. När Hun är i balans så kan vår inre tanke skapa planer och visioner samtidigt som vi är förankrade i verkligheten och kan överblicka livet. Om Hun blir störd och hamnar i obalans kan det leda till en störd verklighetsuppfattning.

Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser hittar du i vår bok –NYCKELN TILL HÄLSA

När vi balanserar de olika elementen och allt är i harmoni så kommer våra livsandar också att vara det. Vi kommer att fatta bra beslut, smälta information, ta oss fram i livet och sätta gränser mot omgivningen. Vi kommer att vara sanna mot vårt innersta och följa vår inre kompass. Det kommer att avspegla sig i vårt mående både fysiskt och känslomässigt.

Den kinesiska medicinens lösningar på våra fysiska och känslomässiga problem kan tyckas så enkla och vi har svårt att förstå att de kan fungera. Vi är inte vana att ta med varken vår själ eller våra känslor i vår analys över hur vi mår. I den kinesiska medicinen har de en central roll. Förmodligen är det just det enkla och naturliga som gör att kroppen och känslorna förstår och får hjälp. Allt hänger ihop och behöver sitt för att vi ska må bra och fungera.

Snart är den här och vi längtar

Vi jobbar på för fullt med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin. Snart är den här så håll ut. Vill du också förhandsboka din plats så går det fortfarande bra. Den här kursen blir en förlängning av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken, en massa recept och lite öreter som du kan använda. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med saltmoxan ska kunna hjälpa dig och dina nära.

Vi vet hur viktig maten är och vill att du ska upptäcka det du också. Vet vi vad till exempel fukt skapar för symtom i kroppen och vad vi kan äta och göra för att bli av med den kommer det att ge resultat. Till kursen hör en sluten FB grupp där vi finns för feedback. Vi ser verkligen fram emot den här resan med er. Kursen är utformad så att även om du inte läst vår bok kan gå den och ta del av innehållet.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla Hermansdals kurser

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This