den 2 mar, 2019
Hur mår din inre trädgård?

Hej fina du,

Vaknade till en gnistrande kall lördag morgon på Hermansdal. I går på dagen hade vi vår med torra vägbanor och en sol som värmde underbart. Precis som det ska vara den här årstiden. Det är lite fram och tillbaka innan något befästs. Så är det även med hälsan. Innan vi blir sjuka eller mår riktigt dåligt kommer symtomen och går. Kroppen klarar av att skapa ordning emellan varven och reder ut det som stör. Sen en dag har det blivit för mycket och det fungerar inte längre. Det har blivit för många obalanser. Likadant är det när vi läker. Det går upp och ner. Vi mår bättre och sen råkar vi ut för något eller äter på ett sätt som vi inte mår bra av och så mår vi sämre igen. Eller så är det bara så att kroppen helt enkelt blir starkare och med det orkar “putta” ut en patogen som stör vårt biologiska system. Det är precis det vi vill. Vi vill bli av med alla patogener/störningar som finns i kropp och själ och återupprätta balansen igen. När vi har har en balans mellan alla delar och organ mår vi bra både fysiskt och psykiskt. När alla kan göra det de ska fungerar vi.

Kunskap och verktyg om hur du kan kartlägga och balansera din kropp och dess obalanser hittar du i vår bok –NYCKELN TILL HÄLSA

Hur vi ser på kropp och själ är den största skillnaden mellan kinesisk och västerländsk medicin. Den kinesiska medicinen ser kroppen som en biologisk varelse. Den är som en trädgård som behöver lagom mycket av värme, vatten, torka, kyla och fukt för att må bra. Alla delarna samverkar med varandra för att hålla balansen. Den västerländska medicinen har en mer maskinell syn på kroppen. Man byter ut reservdelar som går sönder och man fokuserar på att döva symtom istället för att se helheten och hitta en orsak till dem. Den kinesiska medicinen ser kropp och själ som en helhet. Känslor och själsligt mående är superviktigt och får tillslut fysiska symtom om det inte fungerar som det ska. Alla organ vävande och känslor hör till ett av de fem elementen som vi använder i den kinesiska medicinen. Alla behövs och deras samarbete måste fungera för att vi ska hålla oss friska.

Du kan läsa mer här

Vi kommer att ägna hela helgen till att jobba med Femelementskursen. Det ska bli jättekul att träffa alla ni som anmält er i Facebook gruppen som hör till kursen och guida er vidare mot hälsa och välmående.

Snart är den här och vi längtar

Vi jobbar på för fullt med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin. Snart är den här så håll ut. Vill du också förhandsboka din plats så går det fortfarande bra. Den här kursen blir en förlängning av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken, en massa recept och lite öreter som du kan använda. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med saltmoxan ska kunna hjälpa dig och dina nära.

Vi vet hur viktig maten är och vill att du ska upptäcka det du också. Vet vi vad till exempel fukt skapar för symtom i kroppen och vad vi kan äta och göra för att bli av med den kommer det att ge resultat. Till kursen hör en sluten FB grupp där vi finns för feedback. Vi ser verkligen fram emot den här resan med er. Kursen är utformad så att även om du inte läst vår bok kan gå den och ta del av innehållet.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla Hermansdals kurser

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This