Är ditt glas halvtomt eller halvfullt?

Hej fina du,

En bitande kall onsdagsmorgon med ett tunt täcke snö vaknade vi till. Det var bara till att vrida upp elementen igen och förbereda sig på några dagars vinter. Det bästa är att vi kommer att uppleva den magiska känslan av vår flera gånger innan den är här på riktigt.

För er som har hästar eller har följt med i nyheterna vet att vi har haft en skakig tid i hästsverige. Vi har varit och är fortfarande drabbade av ett virus som har haft dödlig utgång för flera hästar. Inkubationstiden är lång och med det är det viktigt att stall, hästar och människor gör allt vi kan föra att inte sprida smittan vidare. För att vara på den säkra sidan har vi bestämt oss för att skjuta på vår friskvårdskurs för häst och hund med moxa som vi skulle ha i April. Vi ska ta fram ett nytt datum lite längre fram och återkommer med det. Vi hoppas att alla ni som anmält er förstår och vill/kan den nya helgen. Ni som har anmält er till kursen i April har förtur till nästa.

Här kan du läsa mer om kursen om du också tycker det låter spännande

Friskvårds/Moxakurs för häst och hund

Vi trivs med det vi känner igen

Vilken succé receptet i nyhetsbrevet blev. Jätteroligt att ni tyckte om det. Nyttig mat kan faktiskt vara riktigt god 😉 När man väl får respons och kroppen svarar på det vi äter och gör så går det så mycket lättare att göra bra val. Det ena ger det andra och kropp och själ börjar längta efter bra saker.

Mår vi dåligt känslomässigt kan det vara direkt irriterande att umgås med någon som är glad och positiv. Är vi positiva och har en hög energifrekvens så är det själsdödande att prata med eller umgås med någon som sänker med negativitet. Det är skillnad på om någon är ledsen eller irriterad för en stund. Jag menar de där som alltid ser glaset som halvtomt. De som ser problem och hinder innan de ens dykt upp. Vi människor vill hänga med likasinnade. Det skapar gemenskap att vi tycker och känner likadant. Det får oss att känna att vi hör ihop.

Vi måste bli medvetna innan vi kan ändra oss

Det kan vara svårt att ändra sitt beteende när man umgås med samma människor för de har en förväntad bild av hur vi ska vara. Även om vi medvetet försöker förändra oss kommer vi att få jobba hårdare i en grupp som redan ”vet hur vi är”. De har sin färgade glasögon på sig precis som vi alla har. För många år sedan läste jag en bok som handlade om negativitet. Med boken följde ett rosa gummiarmband som man skulle flytta till nästa handled så fort man tänkte eller uttryckte en negativ tanke. Det blev ett riktigt ”wake up call” Hahahaha. Även fast jag inte längre kommer ihåg vad boken hette eller har det rosa armbandet kvar (det gick väl av tillslut 😉 ) har jag aldrig glömt den läxan.

Känslor är viktiga i den kinesiska medicinen de tar sig rakt in på djupet och skapar obalanser du kan läsa mer här

Är glaset halvtomt eller halvfullt?

Jag säger inte att vi alltid ska vara glada men det finns ALLTID något att vara glad och tacksam för även i de mörkaste stunderna. Även om vi råkar ut för EN person som är otrevlig och tio som är hur rara som helst är det lätt att bara haka upp sig på den som var dryg. Vi tar det personligt, för det är så vi fungerar. Men är personen otrevlig från första början så har det förmodligen inte ett dugg med dig att göra. Det är förmodligen så att antingen har de glaset halvtomt just för dagen och du kan hjälpa till att fylla på. Eller så lever de sina liv med ett ständigt halvtomt glas. De skulle behöva ett rosa armband för att vakna eller så vaknar de aldrig. Det är inte ditt problem, men se till att du umgås med människor som får dig att må bra. Det kommer att göra dig både friskare och ditt glas halvfullt istället för halvtomt. Visst skulle det vara bra om det gick att ge bort insiktsfångare i present ibland och även ha en själv vid behov. Det skulle bespara oss en del upplevelser.

Snart är den här och vi längtar

Vi jobbar på för fullt med vår webbkurs om de viktiga fem elementen, diagnostisering och mat som medicin. Snart är den här så håll ut. Vill du också förhandsboka din plats så går det fortfarande bra. Den här kursen blir en förlängning av Nyckeln till Hälsa med fördjupningar i bland annat diagnostiken, en massa recept och lite öreter som du kan använda. Den är ytterligare en pusselbit som tillsammans med saltmoxan ska kunna hjälpa dig och dina nära.

Vi vet hur viktig maten är och vill att du ska upptäcka det du också. Vet vi vad till exempel fukt skapar för symtom i kroppen och vad vi kan äta och göra för att bli av med den kommer det att ge resultat. Till kursen hör en sluten FB grupp där vi finns för feedback. Vi ser verkligen fram emot den här resan med er. Kursen är utformad så att även om du inte läst vår bok kan gå den och ta del av innehållet.


LÄS MER OCH KÖP VÅR WEBBKURS –
LÄR DIG BALANSERA DINA FEM ELEMENT OCH ATT ANVÄNDA MAT SOM MEDICIN

Saltmoxa upptäck den du också

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Samma sak är det med det vi äter har vi till exempel en yangbrist och mycket kyla i kroppen så behöver vi hjälpa kroppen med vad vi äter så att vi inte skapar ytterligare kyla och så vidare.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Läsa vad andra tycker om kursen : REFERENSER

Här hittar du mer info om alla Hermansdals kurser

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!