Livets Eld – Moxa vad, hur, varför…
den 29 okt, 2017

Hej fina bloggläsare…

För några helger sedan lade vi ut en film på vår FB-sida när vi gjorde Dragonmoxa  som är en av de mest kraftfulla moxa behandlingar som man kan göra. Många blev nyfikna och ville veta mera, så därför kommer dagens inlägg handla om just moxa. Det är en behandlingsform som i Kina kallas för ”Folkets Medicin”. Moxa är en värmande och stärkande behandlingsform som passar oss i Norden som handen i handsken. Så snart boken har lämnat oss för tryck så sätter vi i gång med planering och ritningar  för att vi skall kunna börja bygga upp våra kurslokaler här på Hermansdal, vi kommer att erbjuda bland annat kurser i moxa. Vi vill att moxa skall bli folkets medicin även här i Sverige.

Vad är moxa? 

Moxa är en uråldrig behandlingsmetod inom kinesisk medicin som har använts framgångsrikt i flera tusen år. Moxa görs på gråbo som torkas och mals. Vid behandling bildas det en del rök, men röken är ej farlig utan faktum är att även den har helande och läkande egenskaper. Det finns en mängd olika moxa-tekniker. En del av teknikerna kan du lära dig själv genom att gå kurs hos någon som är utbildad inom kinesisk medicin och moxa, för att sedan kunna behandla dig själv hemma.

I de delar av Kina där kunskapen och traditionen om moxa lever kvar, säger man att: Kvinnor som nyligen fött barn ska undvika vind och kyla i 100 dagar. Det är också vanligt att kvinnorna får en ”moxasäng” i bröllopspresent för att just kunna stärka kroppen ordentligt efter graviditeten. 

Livets eld

Moxa kallas ofta för livets eld av den enkla anledningen att den stärker just den. Men vad är då livets eld? Västerländskt kan man nog beskriva den som vår vitalitet och livsgnista, den kraft som ger oss livet. Kinesiskt sett som benämner vi den som Ming Men och njurarnas yang. Ming Men är en punkt lokaliserad i ländryggen och som går under namnet ”Gate of vitality”. Denna eld behöver brinna med tillräcklig styrka och värme för att vi ska må bra, ha kraft och energi samt hålla oss friska. Men det liv många av oss lever idag med näringsfattig mat och stress gör att eldens låga blir för svag och leder till ohälsa. Genom att hjälpa kroppen stärka lågan i livets eld kan vi hjälpa kroppen återfinna sin styrka och balans samt förebygga genom att kroppen blir stark nog att klara av de utmaningar och påfrestningar den utsätts för.

Moxa är en fantastisk och effektfull behandling för bland annat:

 • Trötthet
 • Utmattning
 • Depression
 • Övervikt
 • Värk i muskler och leder
 • Frusenhet
 • Stärker immunförsvaret
 • Ökar cirkulationen
 • Energikänslighet
 • Kraftlöshet

 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Håll utkik den 1 december släpps vår bok om den kinesiska medicinen med mera. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Att få ordning på känslorna viktigare än du tror… - […] Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… […]
 2. Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen – HERMANSDAL - […] Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… […]
 3. Vi trodde vi kunde – HERMANSDAL - […] Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… […]
 4. En god natts sömn bästa medicinen – HERMANSDAL - […] Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… […]
 5. En underbar doft som hjälper kropp och själ – HERMANSDAL - […] Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… […]
 6. Till synes stora problem är ibland lätta att lösa… – HERMANSDAL - […] Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… […]
 7. Lånar du av framtiden? – HERMANSDAL - […] Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… […]
 8. 10 vintertips som fungerar och gör dig frisk och stark – HERMANSDAL - […] att ladda kroppens batteri är moxa. Vill du veta mer om moxa kan du läsa våra tidigare inlägg; Livets Eld…

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Hittar du dina ljusglimtar?

Hittar du dina ljusglimtar?

Hej fina du, Skönt med lite snö och vinter som lyser upp i tillvaron. Jag är hemkommen efter en resa genom vårt långa...

läs mer

Ny webbkurs

Nu släpps Mat som medicin 2021

Kursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Rea!

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr 299.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Arkiv

Följ Hermansdal

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This