den 3 okt, 2019
Låter du oron ta din energi?

Hej fina du,

Träden släpper sina löv och jag fortsätter att röja. Det känns bättre och bättre för varje hörna som blir klart. Oktober ska bli min “rensarmånad” både på gården och bland “måsten”, ” borden” och känslor som släpar och suger energi. Tänk vilken underbar känsla att kunna njuta av en mysig vinter och vara i “fas”. Det här året har varit omvälvande, turbulent och innehållit en hel del överraskningar minst sagt. Nu börjar jag landa och en rejäl utrensning känns som den ultimata avslutningen för att släppa taget om flera smärtsamma läxor under året. En flaska fin cognac som brinner bra står med på inköpslistan så snart ska jag elda cognac och salt för att rensa ut det sista.

Vi behöver lämna plats för nytt

När vi släpper gammalt kan nytt komma in. Har vi fullt upp i sinnet eller i alla hörn finns det inte plats. Vi har fullt upp med allt gammalt och vi ser inte det nya som dyker upp framför oss. Vi har fel glasögon på oss. Jag ska inte säga alltid men ofta ser vi med facit i handen att efter att vi gått igenom en smärtsam process och kanske till och med tvingats släppa något i livet så dyker något bättre upp. Eller vi får en insikt som får oss att göra klokare val nästa gång. Det är så viktigt att bli av med alla energitrådar som vi läcker igenom. Vare sig det är relationer eller gammalt skräp som suger vår energi så behöver vi rensa upp avsluta och göra klart. När vi täpper till alla hål vi läcker igenom kommer vi att kunna behålla det vi fyller på med. Ett ständigt stresspåslag och oro suger enormt med energi och dränerar oss.

Jordelementet behöver ibland hjälp

Jordelementets organ är mage och mjälte och de ska bryta ner det vi äter och dricker och är första anhalten för att ta upp näringen vår bensin. Jordelementets känsla är oro. Fungerar inte jordelementet som det ska kommer vi både oroa oss mer och ha svårare att ta upp näring. Med ett svagt jordelement blir det omöjligt att ha tillräckligt med energi för att orka genom dagen, kroppen klarar inte av att smälta maten och utvinna näringen ur det vi äter och dricker. När jordelementet är starkt har vi en “plåtmage” och utvinner energi ur det mesta. Att skapa lugn och ro i livet och att hantera och ta tag i det som oroar oss hjälper jordelementet. Är det svagt behöver vi mer lättsmält och närande mat för att vi ska få i oss näring.

Vad är egentligen väl beprövat?

Nu och då så hör jag kommentarer som gör mig förvånad och full i skratt. Det var en person som sa att man ville hellre pröva något som var väl beprövat än något som var naturligt. Jag visste inte vad jag skulle svara och gjorde inte det. Ibland är det bättre att släppa saker än att stånga huvudet i väggen 😉 Jag använder och tycker om den moderna medicinen när den behövs men den är urusel på friskvård och helhetstänk.

Vad är mer väl berövat än något som är flera tusen år gammalt? Visste du att den kinesiska medicinen är lika gammal som Indiens mer kända Ayurveda? Här i väst tror vi att akupunktur är det som är kinesisk medicin. Inget kunde vara mer fel. Visste ni till exempel att moxa och örtmedicin är de största och viktigaste delarna i kinesisk medicin eller att YinYoga har sina rötter i Kina?

Den kinesiska medicinen är så kraftfull i all sin enkelhet och i hur allt logiskt hänger ihop. Förstår man grunderna och lever efter dem så håller vi oss friska och vitala. Den kinesiska medicinens grundfundament är att man ska lära sig leva på ett sådant sätt att sjukdom inte uppstår.

Vill du lära dig mer ? 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i webbshoppen 

Missa inte våra friskvårds och moxakurser för häst och hund i oktober på Hermansdal

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med, nervositet, osäkerhet, separationsångest, rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST Fullbokad och 27/10 HUND Fåtal platser kvar

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

-Visste du att man och svans är betraktas som vårt huvudhår och hör till vattenelementet?

-Visste du att hovarna hör till träelementet?

-Att en fånghäst har ett försvagat jordelement och fukt?

-Att du kan hjälpa din häst eller hund med en mängd känslomässiga problem?

-Att med moxabehandling kan en hund eller häst med artros må mycket bättre och läka

-Att en hund som ständigt måste “banta” och ändå inte går ner i vikt har fukt och att du kan göra något åt det

-Att moxabehandling är ett fantastisk redskap vid tex fång?

-Att moxabehandling effektivt stärker vattenelementet och vårt livsbatteri, har vi mer energi klarar kroppen att läka?

Oktober Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This