den 17 maj, 2020
Läcker du energi?

Hej fina du,

Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och att inte hinna klippa gräset mellan snö och hagelskurar är oförglömlig. Eller för den delen ha vantarna på när jag går med min Klippo. Hoppas att värmen kommer snart jag tycker synd om alla småfåglar som har ägg och snart ungar och inga insekter att mata dem med. Både svalor och sädesärlor är här och det brukar vara säkra vårtecken och att värmen är på ingång. Så nu håller jag tummarna.

Förra söndagens Saltmoxakurs var lika inspirerande och mysig som de alltid är. Lite speciellt kändes det också för att det förmodligen blir sommarens enda. Nu är det webbkursen i Saltmoxa som är alternativet tills Corona blåst förbi.

Även om jag är helt slut när en kursdag är till ända, tycker jag det är lika roligt varje gång. Att ha kurser fyller mig med bra qi. Jag älskar att baka och laga mat innan och att träffa människor som är intresserade av att lära sig nya sätt för att påverka sin hälsa. En kursdag känns kort och går så fort. Det finns så mycket vi kan göra för att förstå oss själva och må bättre.

Qi / Energi

Jag pratar ofta om energi och att allt har en energi / Qi. Allt vi gör, äter, tar in, skickar ut , platser ja precis allt har en energi. Det är så fascinerande med människor och hur olika vi är. Hur en del är tacksamma, uppskattande, positiva, säger tack och vill sprida gott. Andra är negativa och letar alltid efter något som kan dra ner energin. Jag undrar om de är medvetna om det eller helt enkelt inte klarar av en ljusare högre energifrekvens och därför måste försöka dra ner den?

Precis som jag inte trivs i negativitet för att energifrekvensen är för låg så kanske de inte trivs i den höga frekvens jag behöver? Det är en intressant fråga. Funderar de någonsin på att det de skickar ut kommer tillbaka till dem? Förstår de inte, eller vill de kanske inte ha den positiva vibrationen i sina liv? Vad är det som gör oss så olika?

Jag är fullständigt övertygad om att vi får tillbaka det vi skickar ut. Det kanske inte kommer tillbaka precis där vi planterade det men i någon form kommer det till oss igen. Behöver vi lära oss något kommer vi att få det presenterat för oss gång på gång tills vi har förstått och kan gå vidare. De flesta av oss kan nog se att vi råkar ut för situationer eller personer med samma “tema” tills vi är färdiga, släpper och går vidare. När vi lärt oss eller förstått det vi behöver kommer varken dessa situationer eller personer dyka upp längre. Eller rättare sagt så kommer vi inte att reagera på samma sätt när de dyker upp.

Vi behöver tillräckligt med qi för att må bra

Tillräckligt med Qi/energi behövs för alla funktioner i kroppen. Från det att vårt immunförsvar ska fungera, till att känslor ska transformeras och att vi ska kunna hålla värmen i kroppen, slippa värk och matsmältningen fungera. Har vi en brist på qi är det lättare att känna sig deppig. Vem har någonsin haft massor med energi och samtidigt varit deprimerad? Vår nedstämdhet kommer alltid när vi har brist på Qi. Eller hur? Så är det en ständig brist på qi som skapar negativitet?

När vi känner oss maktlösa och har tappat hoppet eller inte har något att se fram emot har vi skapat en stor läcka där qi sipprar ut. Vi kan inte längre lagra den energi vi tillför i form av bland annat mat utan läcker ständigt. Ett tips kan vara att se förbi den jobbiga tid vi nu befinner oss i. Rikta blicken längre fram Corona kommer inte vara för evigt. Använd tiden du har nu till att rensa bland det du behöver göra och stryk dem från dina “måsten och borden” och se fram emot det du ska hitta på när Corona har blåst förbi. Sätt ett datum i tiden så långt fram att det skapar ett lugn inom dig. Du har då lättare att höra vad ditt inre har att säga och att hålla hoppet och glädjen vid liv.

Exempel: Tänker jag att jag ska kunna ha kurser under sommaren 2020 så skapar det en stress för att Corona förmodligen inte blåst förbi. Min normala glädje när jag tänker på kurser kommer inte att infinna sig och jag kommer att “läcka” energi i stället för att fylla på mig själv. Planerar jag i stället kurser för nästa vår och sommar och att jag då dessutom har en färdig kurslokal på Hermansdal blir energin helt annorlunda och fyller på mig igen, i stället för att ta energi. Den här sommaren fokuserar jag istället på att skriva klart “Känsloboken” vilket ger mig massor med energi och fyller mig med glädje. Samma situation men olika sätt att hantera livet det ena dränerar och det andra fyller på.

Tips på hur du kan stärka qi

 • Ät mat som stärker jord-elementet som exempelvis rotfrukter, dinkel, potatis, ris, gröt och soppa.
 • Ät mat som är tillagad och varm, helst kokt
 • Ha en bra balans mellan vila och aktivitet
 • Se till att sova minst 7 timmar per natt
 • Promenera i naturen
 • Ät mat som är näringstät och ekologiskt odlad
 • Hitta och gör saker som gör dig glad
 • Andas frisk luft
 • Följ ditt hjärta och tro på dig själv
 • Täta dina läckor där qi sipprar ut
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Klokt, det är alltid så inspirerande att läsa dina sunda inlägg! ??

  Svara
  • Tack <3

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This