den 5 sep, 2021
Klarar du att släppa taget?

Hej fina du,

Vilka fantastiska dagar vi har. Vädret är helt underbart!!! Frisk och klar luft och en sol som värmer och lyser upp tillvaron. I går vaknade vi med frost på morgonen och i morse var det 1,5 minus. Det blev en påminnelse om att det är dags att se över vilka blommor som behöver komma in över vintern och att jag behöver hitta en plan för alla gröna tomater 😉

Jag älskar hösten och den klara luften. Löven som ändrar färg och energin som drar ihop sig och går inåt. Det känns skönt efter en aktiv sommar att boa in sig och tända ljus. Att umgås med hästarna i stallet på kvällarna och gå promenader med hundarna i en höstig skog. Var sak har sin tid och nu förbereder vi oss och gården för vintern.

Familj är inte alltid blodsband

I morgon hämtar jag min kära Vivi på tågstationen i Nässjö. Jag ser verkligen fram emot att få ha henne hos mig på Hermansdal några dagar. Vi har alltid så mycket att prata om själssystrar som vi är. Att träffas på riktigt går inte att jämföra med att prata i telefonen det blir en annan kvalité när vi får hänga IRL. Det kommer att bli intensiva dagar med minnen som jag tar med mig i hjärtat under resten av hösten och vintern. Jag är så tacksam över vår djupa vänskap som varat i över 35 år nu. Jag kommer ihåg när vi satt och plöjde astrologi böcker och livet låg framför oss. Mycket har hänt under de 35 år som gått och många människor har passerat men vi är kvar tillsammans. Det är speciellt.

Hösten är här

Hösten är här och energin drar sig tillbaka och sjunker i naturen. När qi sjunker är det många som får svårare med känslor. Man fastnar lättare i känslotillstånd, man är tröttare och känner varken ork eller inspiration. Det är viktigt att tillföra qi för att känslorna ska kunna transformeras och för att vi ska ha ork och lust. Vi behöver fylla på med sådant som ger oss energi. Vi behöver sova mer och ta det lugnare.

Hösten är metallelementets tid och nu ska vi släppa saker och känslor precis som träden släpper sina löv. Vi ska dra oss tillbaka och och lugna ner tempot. Allt är energi och när vi följer naturens rytm så kommer vårt eget ekosystem att må bättre. Kropp och själ behöver det som är naturligt och hör i hop med allt runt oss. Är du “energikänslig ” och påverkas av det som finns runt dig så är det ännu viktigare att följa naturens rytm. Du kan inte och ska inte blåsa på och ha almanackan lika fulltecknad nu som du hade i somras. Det är dags att lämna utrymme för att bara vara.

Hösten och metallelementet

Metallelementet står för våra nya idéer och det är här nya känslor föds och börjar anta en form. Man kan jämföra det med våra andetag. Vid inandning föds våra nya känslor och idéer och vid utandningen släpper vi alla gamla idéer och känslor. För att det ska kunna ske behöver vi stanna upp så att vi hinner medan fånga upp det vi får till oss.

De organ som hör till metallelementet är lunga och tjocktarm och metall elementets vävnad är huden. Elementet drabbas lätt av torka och det får symtom som torr hud, torrhosta och förstoppning. Att ha ett svagt metall element får även symtom som att vi har svårt att släppa våra känslor och att vi håller i saker och personer. Att ofta vara förstoppad beror kinesiskt sett även det på att vi har svårt att att släppa.

Metallelementet och huden är vårt yttersta försvar och skydd mot både virusar och andra människors energier. Att vi har ett starkt metallelement och Wei Qi kommer göra skillnaden på om vi klarar av att hålla ställningarna när höstens virus attackerar.

5 saker som stärker metallelementet

 • Mat som är vitt ris, rättika, päron, äpple, zucchini, vitkål,
 • Kryddor kanel, kardemumma, ingefära, gul lök, timjan
 • Saltmoxa
 • Rensa och släppa taget
 • Börja dagen med någon form av andningsövning, yoga, eller en  promenad

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

 1. Tack för en härlig läsning och påminnelse om allt ovan. Behövde det verkligen.
  Hoppas ni får en härlig tid tillsammans.
  ???

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This