den 28 apr, 2018
Kinesmedicinsk örtskola, del 4; Tranbär

Hej fina du 🙂

Det vita täcket som som för bara en dryg månad sedan klädde Hermansdal har nu bytts ut mot en snabbt växande grönska. Naturens kraft är extra påtaglig så här på våren. Det blir grönare för varje dag, knopparna på gårdens syrenbuskar håller på att slå ut samtidigt som påskliljorna och tulpanernas knoppar spricker ut i blom vilken dag som helst. Våren är verkligen en tid då man påminns om vilken kraft som bor i naturen.  All denna kraft hittar vi även i de läkeväxter som används i örtmedicinen.

HÄR HITTAR DU VÅR BOK – NYCKELN TILL HÄLSA

I dagens örtskola är det Tranbär som ska få stå i rampljuset. Detta fantastiska lilla bär som kan användas både för att läka kroppen inifrån och som hudvårdare.

KINESISK ÖRTMEDICIN & TRANBÄR

I den kinesiska örtmedicinen beskriver man alltid smak och qi hos en läkeväxt. Detta hjälper oss att veta vilka egenskaper växten har och vad den kan användas till. Tranbärs smak och qi är sur, bitter och lite varm.

Dess smak och qi visar på att tranbär har en sammandragande och stärkande effekt. Det är dessa egenskaper som gör den så effektfull för att behandla bland annat inkontinens, överdriven urinering och överdriven svettning. Med överdriven menar man att kroppen gör sig av med mer än den borde, till exempel att man kissar för mycket och/eller att man svettas mycket. Att svettas för mycket kan innebära både spontansvettningar av att sitta still, att man svettas kraftigt vid rörelse och/eller kraftiga svettningar i samband med värmevallningar.

I den kinesiska medicinen ser man väldigt allvarligt på när kroppen “gör sig av med för mycket”. Det innebär att den gör sig av med våra kroppsvätskor och det är dessa kroppsvätskor som är vår essens, det vill säga livskraft.

Det är i njurarna, som hör till vattenelementet, som vår livskraft bor. I den kinesiska medicinen benämner man vilket element och vilka organ/meridianer som en läkeväxt balanserar och stärker. Tranbär stärker och balanserar vatten- och träelementet och dess organ njurar, urinblåsa och lever.

Tranbär används vid symtom som:

  • Impotens
  • Yrsel
  • Värk i ländryggen
  • Överdriven svettning
  • Inkontinens
  • Överdriven urinering
  • Nattsvettningar

Fler verktyg, tips, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv hittar du i  NYCKELN TILL HÄLSA.

HUDVÅRDANDE TRANBÄRSOLJA

Tranbärsoljan är en fantastisk hudvårdare som vi använder i alla våra ansiktskrämer. Den är rik på antioxidanter, essentiella fettsyror, antiinflammatoriska fytosteroler och vitaminer. Dess innehåll av A-vitamin gör att den skyddar hudcellerna och är bra på att bekämpa ”oxidativ stress” från solens UV-ljus.

Tranbärsolja innehåller lika delar av omega 6 och omega 3, som har en föryngrande påverkan (anti-age) på huden. Oljans egenskaper gör att den passar bra till alla hudtyper och är särskilt bra för torr, skadad och irriterad hud.

Varma Vårkramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? I denna självhjälpsbok förmedlar vi kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This