den 2 feb, 2020
Känslor sätter spår i kroppen

Hej fina du,

Vilken vecka vi har haft på Hermansdal. Stor sorg och bedrövelse när vi i onsdags morse kom ut och insåg att alla våra snälla höns och bästa egen uppfödda Arthur mördats av ett mårddjur under natten. Med tanke på att den mördat allihopa misstänkte vi att det var en mink vilket nu bekräftats. En stor “tammink” som inte tillhör vår naturliga fauna kom i går tillbaka och fastnade i fällan som vi ställt ut i hönsgården. Nu är den ett minne blott och det känns bra. Vi var rädda att den skulle ta sig in i stallet och ge sig på kaninfröknarna nu när hönsen var slut.

Vi har införskaffat en äggkläckningsmaskin och hoppas på att vi ska få fram kycklingar av deras ägg. Det skulle kännas som en liten tröst och jag hoppas att de själar vi förlorat kommer tillbaka till oss. Det är fruktansvärt tomt på Hermansdal nu utan deras välkomnande när man är ute på gården. 30 dagar tar det för att kläcka kycklingar och under tiden bygger vi om hönshuset. Nu blir det ett Fort Nox med gjuten platta i deras hus.

Känslor påverkar oss

Det märks direkt på min kropp när jag utsätts för ett känslomässigt trauma. Immunförsvaret försvagas och energin försvinner. Jag lider med mina stackars höns som måste ha varit livrädda. Det är det värsta och det gör fysiskt ont i kroppen när jag tänker på deras sista minuter. Jag klarar inte heller av att se bilder av plågade djur eller andra hemskheter på FB eller TV de sitter kvar på näthinnan och skapar ett kaos. Det är baksidan av att vara energi känslig.

När vi upplever trauman, sorger och förluster i våra liv så blir det extra viktigt att vi tar hand om oss själva. Vi behöver mer vila och näring. Precis som ett operationssår eller benbrott behöver energi för att läka, behövs det energi för att läka känslomässiga sår. Vi är alla olika och många är långt ifrån lika känsliga och har säkert svårt att förstå den känslighet jag och många med mig har.

Vi behöver känslornas kraft

Känslor kan vara en krafttillgång men de kan även bli en belastning rent fysiskt för kroppen om de inte transformeras och vi fastnar i ett känslotillstånd. Får vi brist på Qi så kommer det att påverka transformationen av känslor. Vem har inte upplevt hur mycket värre problem och tankar känns när vi är trötta och slut? Vi ska ha och behöver alla våra känslor men de ska vara “lagom” starka, inte för länge och de ska förändras. Alla fem elementen har sin känsla och har vi obalanser någonstans så visar det sig på flera sätt bland annat påverkas vårt känsloliv. Kan vi aldrig skratta eller gråta så betyder det något och är en obalans. Blir vi aldrig arga eller sätter gränser så står det också för något. Vi ska respektera våra känslor och lyssna till dem men inte fastna i dem. Vi behöver förstå dem och ha tillräckligt med kraft för att de ska transformeras.

Hitta balansen

Det är så viktigt att ha stunder av inre lugn och att bara få vara. När vi är stressade så är vi aldrig i nuet. Vi stressar för att vi antingen är i framtiden eller i dåtid. Det är tankarna som gör att vi spinner iväg och de kan vara svåra att hålla ordning på jag vet  😉

En sak som fungerar för mig är att jorda mig. Ställ dig upp och känn fotsulorna mot marken och låt sen trädrötter växa ut under dem och ner i moder jords mitt. Låt rötterna växa sig längre och längre ner. Känner du att du blir tyngre och att du står stadigare? Det är för att du “jordar” dig. För en del går det snabbt och andra får hålla på en stund. Ju svårare du har att känna dina fotsulor och att du blir “tyngre” desto mer ojordad är du.

Du kan låta de känslor av obehag som finns någonstans i dig att sakta glida ner genom kroppen och ut genom fötterna och vidare ner genom rotsystemet för att lämna dig. Det kan vara lättare att ge dem en färg och form när du låter dem försvinna. Upprepa det några gånger och se vad som händer.

När kroppen saknar något talar den om det

Det är inte bara känslor eller att vi har mycket att göra som vi blir stressade av. Kroppen blir även stressad av obalanser och brister i systemet. Stressen är det sätt den försöker förmedla att något är fel på och be oss rätta till det. Vi är många som upplever att vi får ett inre välbefinnande av tex saltmoxan det kommer för att vi fyller på oss själva med kraft och energi. När vi gör saker för oss själva som skapar balans och rättar till brister kommer vi att må bättre vare sig det är träning, vila, mat eller att vi gör oss av med dåliga relationer.

Ju bättre vi mår och starkare vi är mentalt, känslomässigt och fysiskt desto lättare är det att komma vidare i livet. Har vi en låg energinivå och “brist” kinesiskt sett, kommer energin att stanna upp både i vår kropp, vårt känsloliv och runt omkring oss. Börja med att ta hand om och stärk dig själv så kommer både inspiration och kraft att ta dig dit du vill och hjälpa dig.

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Det går att må bra igen

När vi gör ändrar och gör framsteg eller närmar oss våra mål får vi mer energi och kraft att fullfölja och det gör att vi blir mer målinriktade. Jag fick ett meddelande i FB gruppen som tillhör förra omgången av Mat som medicin för ett par veckor sedan. Det var från en person som verkligen har haft många problem och som det varit riktigt tufft för i livet, men som nu äntligen nått framgång med sin hälsa. Den hade hon inte uppnått om hon inte förändrat något i sitt liv. Det är samma sak för mig och många andra hade vi inte förändrat något hade inte kropp och själ kunnat läka. Det skapar massor med energi när jag gång på gång får feedback från både kursdeltagare och patienter.

VILL DU OCKSÅ LÄRA DIG MER SISTA CHANSEN I DAG?

Mat som Medicin & De fem elementen 2020

Nu har vi släppt en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen 2020

OBS! Sista dagen för att vara med är idag måndag morgon stänger vi för i år.

Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

När det vänder

Jag vill dela med mig av att det går att bli bättre, trots stora problem ?. För två år sen gjorde jag en hårmineralanalys som visade stora problem med det mesta. Det kändes dystert och ohanterligt. Hur hjälper man sin mjälte, lever eller bukspottskörtel? 

Så kom jag i kontakt med dig Tina, började moxa, gick kursen mat som medicin, en qigongkurs och började ta lite olika tillskott. För två veckor sedan gjorde jag om håranalysen för att se vad som hänt och det var stor förändring. Mjälten, bukspottskörteln, tunntarmen och lymfan var så gott som bra. Tjocktarmen och levern har fortfarande en del att jobba med, men det var stor skillnad! 

Jag sover bättre, har kunnat minska mitt kortison för binjurarna är i stort sett återställda. Jag har mer energi, men fortfarande problem med sköldkörteln som skapar lite oreda i kroppen. Men det GÅR att bli bättre! Och det har jag den kinesiska medicinen och dig Tina att tacka för. Sporrad att fortsätta och bli ännu friskare år 2020!

VILL DU OCKSÅ LÄRA DIG MER SISTA CHANSEN IDAG?

Nu har vi släppt en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen 2020

OBS! Söndag 2 Februari 2020 stänger vi för i år. Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

MAT SOM MEDICIN 2020 STARTAR NU VILL DU VARA MED?

Nu har vi släppt en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen 2020

OBS Söndag 2 Februari 2020 är sista anmälningsdagen för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

FÖRHANDSBOKA VÅRENS KURSER PÅ HERMANSDAL

Information om våra övriga kurser

HÄST OCH HUNDKURSER

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals Gård


?Växla panel: Yoast SEO

Yoast SEO

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Jag kan verkligen relatera. Varje gång jag blir stressad av någon jobbig händelse i livet blir jag alltid sjuk.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This