den 22 jan, 2020
Kropp och själ hör ihop

Hej fina du,

Äntligen har vi fått några soltimmar det är verkligen magiskt hur ljuset fyller på med energi. Både jag och alla djuren lever upp. I dag räckte det med att postbilen kom för att hästarna skulle busa loss. Det har inte med bilen i sig att göra utan för att de är pigga och vill hitta en anledning 😉

Att jag äntligen har avslutat min långa antibiotikakur gör livet lättare också. Det tar nog några veckor till innan såren är läkta men att bli av med infektionen och penicillinet är en storvinst. Penicillin skapar kyla i kroppen kinesiskt sett vilket inte är bra även om det är nödvändig ibland.

I går kväll blev det fotbad med ingefära och moxa och i dag är det saltmoxa på schemat två verktyg som är perfekta för att mota ut kylan ur kroppen. De tillsammans med värmande mat och vårenergin kommer att göra att jag snart är på banan helt och hållet igen. Det känns skönt att ha verktyg att ta till som fungerar för att komma tillbaka.

Hur vi tänker och känner påverkar vår hälsa? 

Västerländskt är vi inte speciellt medvetna om hur negativa tankar påverkar vår hälsa och vår kropp. Vi pratar i iallafall inte speciellt ofta om det. I bland låter vi saker som stress, spänningar, ångest, depression, hets och annat negativt ta överhanden. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra åt situationen utan blir offer under de känslor som dyker upp. Våra tankar påverkar oss både emotionellt och fysiskt och försämrar vår livskvalitet. Kinesiskt sett så har man en hel verktygslåda för olika känslotillstånd och vet hur man ska hjälpa kroppen så att vi inte fastnar i dem.

VILL DU OCKSÅ LÄRA DIG MER ?

Nu har vi släppt en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen 2020

OBS! Snart stänger vi för i år. Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Kopplingen mellan kropp och själ är stark

Västerländskt skapar våra tankar känslor som stimulerar produktionen av vissa kemikalier som i sin tur påverkar vår fysiska och emotionella hälsa. Serotonin och dopamin är två kemikalier som vår hjärna släpper ut när vi förväntar oss att något bra ska hända. En liknande process inträffar när vi har negativa känslor. I stället för att påverka kroppen positivt orsakar de smärta och andra problem som gör att vi inte känner oss friska. Det kan vara allt från en mage som inte fungerar till att vi får ont någonstans. Hjärnan “lagrar” viktig information om vårt beteende och dess relation till kroppen. Vi har alla förmågan att se det bra eller dåliga i olika situationer. I bland behöver vi träning för att hitta något positivt. Vi har alla både bra och jobbiga saker som pågår i våra liv samtidigt och det är en träningssak att se glaset som halvfullt i stället för halvtomt.

Jag hade kunnat välja att bli nedstämd för att läkningen inte gått som jag velat. Eller att jag fått lov att äta antibiotika i flera veckor. Men jag väljer istället att vara tacksam över att jag har en hel verktygslåda att ta till för att komma på banan igen och att när det är dags att klippa gräset är jag redo.

Effekten på våra kroppar

Det vi tänker handlar sällan om nuet det är alltid dåtid eller framtid. Varför inte träna sig på att skapa en ljus positiv framtid. Om någon garanterade dig att du skulle nå dina drömmars mål och du litade på det visst skulle du fyllas av energi ? Det skulle ge dig lust, kraft och viljan att göra något för att ta dig dit. Tankar skapar känslor som i sin tur fyller oss med energi eller tar den ifrån oss. Om vi har tillräcklig med energi i vårt dagliga liv kommer det i allra högsta grad påverka både våra känsla och vår fysiska kropp. Har vi tillräckligt med qi kommer våra känslor att transformeras, magen att fungera och värken att minska.

Hur hanterar du negativa tankar och känslor?

Vi upplever alla ögonblick som är fulla av lycka, men det är de tunga känslorna och tankarna som sätter oss på prov. Det är då det är tufft att försöka se ljuset i tunneln. Självklart kan vi uppleva både sorg och ilska och självklart ska vi ge oss tid att sörja eller vara arga. Det jag menar är vår grundinställning till livet och förmågan att se bra saker även när något sätter krokben för oss och att inte fastna i något som varit.

Medvetna val gör skillnad

När jag vaknar tar jag alltid en stund och flyttar in i kroppen och känner efter. Jag försöker alltid hitta glädjeämnen under dagen som fyller på med energi. Det kan vara allt från att solen skiner eller att den inte gör det 😉 Regnar det så tänder jag ljus och skapar de bästa förutsättningarna jag kan. Det är aldrig lika mysigt att tända ljus när solen skiner eller hur Hahahaha.

Vårt sinne är fantastiskt och väldigt kraftfullt. Hur vi hanterar det som händer oss och vad vi har för inställning till det som dyker upp i livet gör en enorm skillnad och skapar reaktioner i kroppen. För mig är tacksamhet en viktig ingrediens i livet för att fylla på med bra energi. Jag är tacksam för att jag lever och jag är tacksam för att min kropp fungerar. Jag är tacksam över att få bo på Hermansdal med alla jag älskar. Jag fokuserar inte på det som känns “fel” utan på allt jag har och är kapabel till. För att komma dit behöver vi bli medvetna om våra tankemönster. De är ofta omedvetna och sker per automatik.

Vad har du för mönster?

Ta dig en funderare på vad du tänkte på strax innan du överväldigades av nedstämdhet eller ångest. Det var garanterat ett tankemönster som satte igång och talade om något för dig. Var det ens en verklighet eller bara det att du förväntade dig något negativt? Något som skapade oro eller rädsla?

Positiva tankar och bra känslor skapar hormoner som stärker immunförsvaret. På samma sätt har negativa känslor motsatt effekt och försvagar immunförsvaret, vilket gör våra kroppar sårbara för sjukdomar. Med det i åtanke så kan det vara värt den extra träning som behövs och påminna sig om att leta efter positiva saker som fyller dig med energi.

I den kinesiska medicinen är det viktigt att vi genom vår livsstil inte läcker mer energi än vi har och att vi genom det vi äter får i oss rätt saker. Maten har olika egenskaper och bildar det kroppen och själen behöver för att vi ska må bra. När man har känt skillnaden så förstår man hur kraftfullt det är.

VILL DU OCKSÅ LÄRA DIG MER ?

Nu har vi släppt en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen 2020

OBS! Snart stänger vi för i år. Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

MAT SOM MEDICIN 2020 STARTAR NU VILL DU VARA MED?

Nu har vi släppt en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen 2020

OBS Snart stänger vi för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

DU KAN NU FÖRHANDSBOKA VÅRENS KURSER PÅ HERMANSDAL

Information om våra övriga kurser

HÄST OCH HUNDKURSER

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals Gård


?

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Älskar att solen har börjat komma fram. Man riktigt suger i sig ljuset!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This