den 18 sep, 2022
Känslor påverkar vårt inre

Hej fina du,

Hösten är här och träden börjar skifta färg. På Hermansdal pågår nu årstidsskifte och vi förbereder gården inför hösten och vintern. I år innebär det lite extra fix när vi sänker temperaturer på vintervattnet till djuren ute och ser över el och värmekällor. Vi har sedan tidigare både jordvärme och har bytt till ledlampor. Nu förbättrar vi ytterligare och minskar ner på automatiska utebelysningar med mera. Det kommer att bli en mörk vinter i år. Lite ledbrutna är vi efter att vi är inne på dag två med vårt stora vedprojekt men det är det värt nu har vi ved både för den här vintern och nästa.

Joey har varit på veterinärkoll efter sin operation och det såg super ut vilket bådar gott inför nästa säsong. Nu fortsätter vi att rehabilitera ett tag till innan han får gå ut i hagen med Lancelot igen. Elton och jag förbereder oss för årets sista tävling på Grevagården i Skövde sista helgen i September. Jag ser verkligen fram emot den vitamininjektionen inför vinter och vår träning. Nästa år hoppas vi på fler roliga träningar och tävlingar.

Jag är hästtjejen som aldrig växte ifrån hästar och stall. Det är min största glädjekälla att få umgås med alla mina djur. Nu håller jag tummarna för att alla mina fyrbenta pensionärer fortsätter att vara pigga så att det blir en lugn vinter känslomässigt. Det räcker med att hantera oron för hur det ser ut i världen och Sverige. Det är superviktigt att hitta saker som fyller på med energi för att vi ska kunna hålla balansen och inte dräneras av rädslor och oro.

Sorg höstens känsla

Sorg i den kinesiska medicinen hör till hösten och metallelementet. Dit hör också lungan och tjocktarmen. Kroppen är verkligen en fantastisk skapelse som ger oss all information vi behöver för att vi ska kunna hjälpa den. Vi behöver bara lyssna och förstå. Det är ingen slump att jag känner av min gamla förkylningsastma när jag blir rädd eller riktigt ledsen. Alla känslor hör hemma i ett element och hos ett organ. När känslor blir för starka eller håller i för länge så kommer det organet att påverkas och symtom dyker upp.

Intuitionen är själen som pratar med oss så lyssna på din inre röst och dina känslor som dyker upp de berättar något. Känslor behöver komma upp till ytan. Och vi behöver tillräckligt med energi för att kunna transformera dem för att släppa taget om dem. Gör vi inte det kommer de att komma tillbaka starkare och starkare ju mer vi trycker undan dem. Det är alltså skillnad på att låta känslor komma upp till ytan och att fastna i dem. Känslor ska transformeras och gå in och ut ur varandra.

Om lungan som hör till hösten och metallelementet har brist på Qi så kan du ha svårt att släppa en sorg och gå vidare. Det kan i förlängningen leda till depression och andra fysiska och känslomässiga problem. Vi behöver inte glömma någon vi sörjer för att läka. I stället kan vi förvara dem i hjärtat och älska dem även om vi inte kan se dem längre. För mig är det tydligt att själen lever kvar och jag har flera djur som kommit tillbaka till mig i nya kroppar vilket jag ser som ett gott betyg 😉

Att stärka metallelementet hjälper dig att ta dig igenom ett sorgearbete.

-Var ute varje dag och andas in frisk och klar luft

-Släpp ut dina tårar även om det känns som om de aldrig tar slut

-Ät varm mat som soppor och grytor och långkok

-Rensa ut och städa släng sådant som du inte behöver

-Vila och gå och lägg dig senast 22.00

-Ät mat som är vit; såsom rättika, vita bönor, vitt ris (Kung Markatta har ris av bra kvalité), vit fisk, päron (gärna kokt). Mjölk-produkter och vitt mjöl är inte närande för lungan. Ej heller vitt raffinerat socker.

-Saltmoxa kommer att stärka och balansera hela kroppen och hjälpa dig transformera känslor

När vi har en bra balans mellan Qi, Yin ,Yang och mellan de fem elementen mår vi bra i kropp och själ.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Hej vart kan man köpa Saltmoxa som du pratar om i texten.

  Svara
  • Hej,
   Här kan du läsa mer om saltmoxa som självhjälp. Du behöver lära dig hur du gör och när och var du ska använda den och inte.
   Allt Gott
   Tina på Hermansdal

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This