den 4 nov, 2018
Hur mår ditt metallelement?

Hej fina du,

Vi har vaknat upp till en gråmulen och disig novembermorgon på Hermansdal. I går inleddes dagen på samma sätt men sprack upp till ett fantastiskt och soligt höstväder. I dag känns det som att det inte blir riktigt ljust men vem vet. Vi ska bege oss till lokalen och göra de sista ljudinspelningarna av webbkursen i saltmoxa så fort alla djuren har fått sitt. Det är några stycken som ska pysslas om 😉

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Inget känns naturligare en Novemberdag som den här än att skriva om Metallelementet som är det element som hör till hösten. Det symboliserar det rena och klara. När löven har fallit och frosten ligger vit är luften ren och klar, precis så som lungan vill ha den. Lunga och tjocktarm är de organ som hör hit. Har du problem relaterade till dem så är det ditt metallelement som behöver hjälp. Hösten är tiden då det är dags att börja göra almanackan så tom som möjligt och minska ner på alla aktiviteter. Det ska finnas tid och lugn för vila och återhämtning när vintern kommer.

När man benämner årstiderna i yin och yang kan man säga att när hösten kommer så växer yin och blir större än yang. Yin når sedan sitt maximum under vintersolståndet. Därefter minskar yin åter och yang växer sig stark för att nå sin fulla kraft vid sommarsolståndet. Så rullar naturens energi på år efter år och våra kroppar följer samma cykel. För att bibehålla balansen och en frisk och stark kropp är det viktigt att respektera naturens lagar och följa dem.

Metall-elementet står för våra nya idéer och det är här nya känslor föds och börjar anta en form. Det hjälper oss att sätta gränser mellan oss själva och andra människor, då det ger oss förmågan att upprätthålla en god kontakt mellan vårt inre och yttre.

Känslan som hör till metall-elementet är sorg, vars årstid är höst, och färg är vit. De organ som hör hit är lungan och tjocktarmen. Har vi ett svagt metallelement kan det vara svårt att släppa en sorg och gå vidare. Eller vi kan känna oss ledsna utan att veta varför.

Vit är den färg som inom den kinesiska medicinen associeras till metall-elementet. Vit färg står för enkelhet och är den färg man i Kina bär vid begravningar. Snö, moln, fullmåne, solen som reflekteras i vattnet bär alla färgen vit och symboliserar renhet och klarhet. Genom att använda vita och beige nyanser i ditt hem eller på kläder kan du stärka och balansera metall-elementet, samtidigt som du hjälper kropp, själ och sinne att rensa bort allt som är onödigt och fokusera på det enkla och rena i livet.

Tecken som visar på att det finns en brist/svaghet/obalans i metall-elementet:

 • Stela muskler
 • Dålig cirkulation
 • Akne
 • Eksem
 • Torrt hår
 • Torr hud
 • Torra slemhinnor
 • Besvär med bihålor
 • Överkänslighet mot lukter
 • Andningsbesvär – ofta akuta som torr hosta, svårt att andas, astma
 • Rädsla för att förlora kontrollen
 • Mycket kritisk och dömande attityd
 • Har ett stort ha-begär av både människor och materiella ting
 • Har svårt att anpassa sig till förändringar
 • Svårt att hantera konflikter och oreda
 • Förstoppning
 • Svårt att känna känslor eller avsaknad av känslor
 • Allergier
 • Försämrat immunförsvar, drabbas ofta av envisa förkylningar med nästäppa och efterföljande rinnsnuva
 • Rädsla att misslyckas och klarar inte av kritik

Hur man kan balansera och stärka metall-elementet:

 • Se till att vara organiserad och ha ordning.
 • Se till att praktisera andningsövningar, yoga och meditation.
 • Vistas mycket i naturen och låt dess energi och luft vitalisera dig.
 • Ät mat som är vit; såsom rättika, vita bönor, vitt ris (Kung Markatta har ris av bra kvalité), vit fisk, päron (gärna kokt). Mjölk-produkter och vitt mjöl är inte närande för lungan. Ej heller vitt raffinerat socker.
 • Följ årstiderna; Ta det lugnt när hösten kommer, avsluta pågående projekt och sakta ner tempot. Höst och vinter är tiden för vila, reflektion och återhämtning efter vårens och sommarens intensiva energi.
 • Ät lagad mat som är gjord på rena råvaror (gärna ekologiska och närproducerade).
 • Saltmoxa kommer att stärka och balansera hela kroppen och hjälpa dig transformera känslor

Ju bättre vi mår och starkare vi är mentalt, känslomässigt och fysiskt desto lättare är det att komma vidare i livet. Har vi en låg energinivå och “brist” kinesiskt sett, kommer energin att stanna upp både i vår kropp, vårt känsloliv och runt omkring oss. Börja med att ta hand om och stärk dig själv så kommer både inspiration och kraft att ta dig dit du vill och hjälpa dig genom vintern

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

http://hermansdal.com/webbshop

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This