den 3 nov, 2018
4 tips för att boosta kroppen och bli piggare

Hej fina du,

November är här med sitt gråmulna karakteristiska väder. Det gör inget det är som det ska. Vi får försöka boosta kropp och själ så mycket det går. Gör vi det så kommer både vi, känslorna och immunförsvaret att klara den mörka årstiden bättre. Runt omkring oss sprider virus och förkylningar ut sig och det börjar dyka upp notiser på FB om den förhatliga vinterkräksjukan.

När naturens energi minskar och mörkret kryper sig på får vi inte samma hjälp utifrån längre utan vi måste förlita oss på vår inneboende kraft. Det blir extra tydligt om vi dessutom har en brist eller obalans någonstans. Det finns många sätt som vi kan hjälpa oss själva på och vi tänkte ge er några energikickar som boostar kroppen istället för energidryck eller två extra koppar kaffe som kanske ger något för stunden men tar av framtiden och egentligen försvagar oss.

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Tips # 1 INGEFÄRSHOT – En riktig liten goding som borde finnas i alla hem

Det här behöver du: 400 g färsk ekologisk ingefära, 2 ekologiska citroner, 2-3 ekologiska vitlöksklyftor, 0,5 dl svensk honung, vatten.

Gör såhär: Värm 1 liter vatten i en kastrull till ca 65 grader, ta sedan av kastrullen från plattan och häll i 400 g ekologisk riven ingefära och pressa i två-tre ekologiska vitlöksklyftor. När temperaturen sjunkit till 35-40 grader så blandar du i o,5 dl svensk honung, rör tills honungen löst sig och när temperaturen nåt rumstemperatur pressar du i saften från två ekologiska citroner. Låt sedan stå och dra 3-5 timmar, sila av och häll på flaska. Förvara i kylskåp och ta gärna en shot flera gånger per dag.

Ingefära värmer kroppen, stärker immunförsvaret, är anti-inflammatorisk och full med härliga antioxidanter.

Vitlök är värmande för kroppen, stärker kärlväggarna, stärker immunförsvaret, är anti-inflammatorisk och fantastiska anti-bakteriella egenskaper. När vi läste basmedicin så fick göra bakterieodlingar på agarplattor och på varje platta lade vi olika växter som lingon, kanel, vitlök med mera… Dagen efter när vi skulle se hur bakterierna har växt så visade sig alla ha en anti-bakteriell verkan men den som var helt outstanding i testet var vitlök som hade ring runt sig stor som en femkrona där INGA bakterier växte överhuvudtaget.

Honung främjar produktionen av goda bakterier i magen, är anti-inflammatorisk och anti-bakteriell, innehåller mängder  med vitaminer, mineraler och spårämnen.

Citron boostar immunförsvaret, hjälper till att basa kroppen, rik på c-vitamin, kalium och folsyra.

Tips # 2 DADELBOLLAR – Hälsosam energiboll

Det här behöver du: 400 g ekologiska färska dadlar, 6 dl ekologiska havregryn, vatten ca 2-3 dl, 4 msk ekologisk kakao, 1 msk ekologiskt äkta vaniljpulver.

Gör så här: Mixa allt i en matberedare, forma bollar och rulla i kokos. Förvara dem i kylskåp eller frys

Dadlar är fulla med fibrer, vitaminer och mineraler kinesiskt så stärker de blodet

Havregryn är en mycket god källa till protein och innehåller mycket vitaminer, mineraler, antioxidanter och betaglukoner.

Kakao är rik på antioxidanter, järn, magnesium, koppar, mangan, kalium, flavonoider och fibrer

Tips # 3 SPIRULINA – En verklig superhjälte

Blanda 1 tsk ekologiskt Spirulinapulver i 2 dl vatten eller ekologisk juice, drick och känn kroppens glädjeskutt av all näring. Vi använder oftast Spirulina från Holistic eller Lifestream

Spirulina  är proppad med vitaminer, mineraler och spårämnen, den stärker immunförsvaret, motverkar eksem och torr hy, är inflammationshämmande, extremt proteinrik- innehåller 18 aminosyror, skyddar kroppens celler, verkar hormonbalanserande, underlättar viktminskning, fyller på våra energilager och ger omedelbar energi, innehåller mängder med antioxidanter.

Tips # 4 SALTMOXA – Det kan vi inte vara utan

Stärker och vitaliserar precis hela kroppen. Vi behöver både Qi, Yin och Yang för att må bra. Får vi brist på något av det skapar det obalanser som visar sig på olika sätt. Kroppen signalerar att något behövs, den behöver hjälp. Med en balans mellan Yin och Yang och med tillräcklig qi kommer alla processer i kroppen fungerar som de ska. Vi får ett bra immunförsvar, matsmältningen och känslolivet fungerar, värk försvinner, vi får energi och så vidare.

Ju bättre vi mår och starkare vi är mentalt, känslomässigt och fysiskt desto lättare är det att komma vidare i livet. Har vi en låg energinivå och “brist” kinesiskt sett, kommer energin att stanna upp både i vår kropp, vårt känsloliv och runt omkring oss. Börja med att ta hand om och stärk dig själv så kommer både inspiration och kraft att ta dig dit du vill och hjälpa dig genom vintern

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

http://hermansdal.com/webbshop

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This