den 5 nov, 2018
Förstå din stress och ta kontrollen

Hej fina du,

Efter en lång och intensiv inspelningshelg av webbkursen är det skönt att det är måndag och jag är själv hemma med alla djuren. Jag älskar att vara på Hermansdal med alla djuren och naturen runt mig. Det spelar ingen roll att jag har tusen saker jag ska hinna med och att jag inte alltid gör det. Bara av att vara här och kunna planera mina dagar själv skapar ett inre lugn. Att blanda skrivande och arbete med att gå ut med hundar, mocka och mata hönsen passar mig som handen i handsken.

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

Det är så viktigt att ha stunder av inre lugn och att bara få vara. När vi är stressade så är vi aldrig i nuet. Vi stressar för att vi antingen är i framtiden eller i dåtid. Det är tankarna som gör att vi spinner iväg och de kan vara svåra att hålla ordning på jag vet  😉

En sak som fungerar för mig är att jorda mig. Ställ dig upp och känn fotsulorna mot marken och låt sen trädrötter växa ut under dem och ner i moder jords mitt. Låt rötterna växa sig längre och längre ner. Känner du att du blir tyngre och att du står stadigare? Det är för att du “jordar” dig. För en del går det snabbt och andra får hålla på en stund. Ju svårare du har att känna dina fotsulor och att du blir “tyngre” desto mer ojordad är du.

Du kan låta de känslor av obehag som finns någonstans i dig att sakta glida ner genom kroppen och ut genom fötterna och vidare ner genom rotsystemet för att lämna dig. Det kan vara lättare att ge dem en färg och form när du låter dem försvinna. Upprepa det några gånger och se vad som händer.

Det är inte bara att vi har mycket att göra som vi blir stressade av. Kroppen blir även stressad av obalanser och brister i systemet. Stressen är det sätt den försöker förmedla att något är fel på och be oss rätta till det. Vi är många som upplever att vi får ett inre välbefinnande av tex saltmoxan det kommer för att vi fyller på oss själva med kraft och energi. När vi gör saker för oss själva som skapar balans och rättar till brister kommer vi att må bättre vare sig det är träning, vila, mat eller att vi gör oss av med dåliga relationer.

Ju bättre vi mår och starkare vi är mentalt, känslomässigt och fysiskt desto lättare är det att komma vidare i livet. Har vi en låg energinivå och “brist” kinesiskt sett, kommer energin att stanna upp både i vår kropp, vårt känsloliv och runt omkring oss. Börja med att ta hand om och stärk dig själv så kommer både inspiration och kraft att ta dig dit du vill och hjälpa dig.

För er som ville ha bullreceptet med havremjölk och dinkelmjöl så skickade vi ut det i ett nyhetsbrev i går kväll. Nu är det bara att sätta igång och baka 🙂

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

http://hermansdal.com/webbshop

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This